Arama

Elazığ Belediyesi Tonlarca Atığı Çöp Olmaktan Kurtarıyor

6 yıl önce

Elazığ Belediyesi, “Her atık çöp değildir” sloganıyla başlattığı ambalaj atıklarını toplama ve kaynağından ayrıştırarak ekonomiye kazandırma çalışmalarına devam ediyor

Elazığ Belediyesi Tonlarca Atığı Çöp Olmaktan Kurtarıyor
ad image
ad image

 

Bu kapsamda şehir genelinde bulunan bazı işletmelerin ambalaj atıklarını toplayan ekipler, yiyecekten kozmetiğe, mobilyadan giyime ambalajla satılan birçok üründen geriye kalan pet şişe, bidon, köpük, karton, plastik poşetler, hazır yiyecek ambalajları gibi çeşitli malzemeleri görevli ekipler aracılığıyla toplayarak ayrıştırma tesisine götürüyor.
Öte yandan topladığı atıklar için 153 Beyaz Masa hattı ile irtibata geçen vatandaşlarımızın da konut ve işyerlerinde ortaya çıkan cam, metal, plastik, kağıt-karton gibi ambalaj atıklarını da, çevreci belediyecilik anlayışıyla toplayarak çöp olmaktan kurtarıyor.
AMAÇ HEM İNSANA HEM EKONOMİYE KATKI 
Ambalaj atıklarını kaynağından ayrıştırma projesi doğrultusunda yaptığı çalışmalarla vatandaşlarımıza doğal kaynakların sınırsız olmadığını ve bu kaynakların doğru kullanılmadığında kuraklık, hava kirliliği ve çeşitli sağlık sorunları gibi önemli problemlere yol açacağını anlatmayı amaçlayan Elâzığ Belediyesi, bir yandan da geri kazanımı mümkün olan kağıt, cam, metal ve pet şişe gibi maddelerin geri dönüşümünü yaparak ülke ekonomisine değer katmayı hedefliyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image