Arama

Elaziğ'da Geleneksel Kürsübaşı Etkinlikleri Gerçekleştirilecek

6 yıl önce

Elâzığ Belediyesi tarafından her ayın 23’ünde düzenlenen ‘Kürsübaşı’ programı yarın Kültür Park Anfi Tiyatro’da gerçekleştirilecek

Elaziğ'da Geleneksel Kürsübaşı Etkinlikleri Gerçekleştirilecek
ad image
ad image

 

 

ABD Kongresi'ndeki her iki tarafın liderleri, seçim önlemleri iddiasıyla Rusya'ya cezai yaptırım yapılmasına izin veren mevzuat üzerinde anlaşmaya vardı.

Yeni yasa, Başkan Donald Trump'un Rusya'ya karşı yaptırımları kaldırma kabiliyetini de sert bir şekilde sınırlıyor.

Daha önce Kremlin'le diplomatik yollardan uzak durması gerektiğini söyledi.

Bay Trump'un görev süresi, Rusya'nın geçtiğimiz yılki ABD seçimini etkilemeye çalıştığı yönündeki iddialar nedeniyle küfredildi.

Moskova herhangi bir haksızlığı reddetti, ancak birkaç ABD soruşturması, Trump kampanyasındaki herkesin Rus yetkililerle bir araya gelip gelmediğini araştırıyor.Cumhurbaşkanı tasarıyı reddedebilir, ancak bunu yaparken Kremlin'i çok desteklediğine dair şüphe uyandıracaklarını ifade etti.

Öte yandan, imzalarsa, yönetiminin karşı çıktığı yasalar dayatıyor olacaktı.

Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde en üst düzey Demokrat olan Senatör Ben Cardin, "yoğun müzakereler" sonrasında anlaşmaya varıldığını söyledi.

"Neredeyse birleşmiş bir Kongre, Başkan Putin'i Amerikan halkı ve müttefiklerimiz adına net bir mesaj göndermeye hazır durumda ve Başkan Trump'den bu mesajı teslim etmemize yardım etmesi gerekiyor" dedi.

Senato Demokrat liderlerinden Chuck Schumer, Temsilciler Meclisi ve Senato'nun mevzuat üzerinde "kapsamlı ve iki taraflı bir temelde derhal" hareket edeceğini söyledi. Yetkili, güçlü bir yaptırım tasarısının "zorunlu" olduğunu söyledi.

Tasarı ayrıca İran ve Kuzey Kore'ye karşı daha yaptırım yapma ihtimalini de içeriyor. Zaten Senato'yu geçti ve House'un Salı günü oy kullanması gerekiyor.

Mevzuat, 2014 yılında imzalanan Kırım sözleşmesinin yanı sıra ABD'li seçime müdahale ettiği iddiasıyla Rusya'ya karşı yeni yaptırımlara izin verecek.

ABD'nin zaten Kırım'daki Rus bireylere ve şirketlere karşı bir sürü yaptırım var. Seçim hırsızlığı iddialarının ardından Aralık ayında, Başkan Barack Obama da 35 diplomatın sınır dışı edilmesine ve ABD'de iki Rus maddesinin kapatılmasına neden oldu.

Kremlin, ele geçirilen bileşiklerin geri gönderilmesini ve misillemede "belirli önlemleri" tehdit etmesini talep etti.

Geçtiğimiz hafta yapılan üst düzey görüşmeler sonrasında bir Rus yetkili, söz konusu sıranın "neredeyse" çözüldüğünü söyledi.

Ancak yeni ABD yasası, Başkan Trump'un yaptırımları değiştirmesini veya Kongre'nin onayını almadan diplomatik mülkleri iade etmesini zorlaştıracaktı.

Cumhurbaşkanlığı kampanyasında Bay Trump , Kırım'ı Rusya'nın parçası olarak görmeyi ve yaptırımları kaldırmayı önerdiğini ima etti .

ABD tarafından Aralık 2016'da Rus kaçakçılığı şüphesiyle ele geçirilen ve 45 dönümlük bir Rus diplomatik bileşimi, 10 Temmuz 2017'de Centerville, Maryland yakınlarındaki Corsica Nehri kıyılarında terk edildi.Resim telif hakkıEPA

Image captionABD, seçim girişiminin iddialarıyla ilgili olarak iki Rus diplomatik bileşeni ele geçirdi

ABD makamları Trump ekibi ile Rusya arasındaki muhtemel gizli anlaşmayı araştırmaya devam ediyor ve Bay Trump'ın defalarca reddettiğini iddia ediyor.

Cumartesi günü yeni bir bükülme ile, raporlar Bay Trump'ın aile üyeleri, yardımcıları ve hatta kendisi için başkanlık bağışları düşündüğünü ortaya çıkardı.

Başkanlar, suçluluk tespit edilmeden veya bir suçtan suçlanmadan önce insanları bağışlama yetkisine sahiptir.

O tweeted : "Tüm ABD Başkanı affetme tam güce sahiptir kabul ederken tek suç şimdiye kadar bize karşı Sızıntılar olduğunda, neden bunu düşünmedim SAHTE HABERLERİ.."

Senato Seçimi İstihbarat Komisyonu'nda oturan bir Demokrat olan Senatör Mark Warner, raporları rahatsız edici olarak nitelendirerek "Bağlaşan herhangi bir kişinin affedilmesi temel bir hat çizilecekti" dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image