Arama

Emniyetten Ramazan Bayramı Tedbirleri

8 yıl önce

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Ramazan Bayramı dolayısıyla asayiş tedbirleri aldı.

Emniyetten Ramazan Bayramı Tedbirleri
ad image
ad image

 Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek imzalı açıklanan Bayram Tedbirleri Şöyle :''16-17-18-19 Temmuz 2015 tarihlerinde kutlanacak olan Ramazan Bayramı’nı vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla genel güvenlik ve genel asayişin temini açısından her zaman alınan ve uygulanan tedbirlere ilave aşağıdaki emniyet tedbirleri alınmıştır.  

 

Asayiş ve trafik ekiplerimiz ile Polis Merkezi Amirliği devriyelerimiz, hassas bölgeler ve kavşaklar ile güzergâhlarda bayram öncesi olduğu gibi bayram süresince de kontrollerine devam edeceklerdir.

 

Bayram namazı süresince camilerimizde, arife günü ve bayram süresince mezarlıklarda, şehirlerarası otobüs terminali ile havaalanında asayiş yönünden gerekli emniyet tedbirleri alınarak, söz konusu yerlerde ekiplerimiz görevlendirilmiştir.  

 

Bayram ziyaretleri nedeniyle şehir içi ulaşıma mahsus toplu taşıma araçlarında ve duraklarda oluşacak yoğunluk dikkate alınarak bu gibi yerlerdeki kontroller artırılacaktır. Artacağı öngörülen seyyar satıcı ve dilencilere karşı Belediye görevlileri ile koordineli bir şekilde çalışma yürütülecektir.

 

Bayram tatili nedeniyle havaalanı, gar ve terminal gibi yerlerde yolcu kapasitesi artacağından, belirtilen mahallerde kontroller artırılacaktır. Seyahat edecek yolcuların güvenliği açısından bagaj ve eşya denetimleri artırılacak görevliler bagaj ve eşyaların bizzat yolcu tarafından seyahat bileti gösterilmek suretiyle teslim alınması konusunda uyarılacaktır.

 

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde meydana gelebilecek olayların önlenebilmesi veya taşkınlık suretiyle vatandaşlarımızın huzur ve sükûnunu bozucu davranışların men edilebilmesi amacıyla yapılacak denetimler artırılacaktır.

 

Ziyaret veya tatil amacıyla kişilerin ikametlerinden ayrılacak olmaları ve buna bağlı olarak evden hırsızlık olaylarının olabileceği göz önünde bulundurularak bu tür olaylara yönelik tedbirlerin alınmasına azami gayret gösterilecektir.

 

Bayram nedeniyle, yoğunlaşacak şehir içi ve şehirlerarası trafiğin tanzim ve güvenliğini sağlamak amacıyla trafik ekiplerimizin sayısı arttırılmış, denetimler sıkılaştırılmıştır. Bayram öncesi ve bayram süresince ilimiz şehir içi ana güzergâhlar başta olmak üzere şehirlerarası karayollarında trafik kontrolleri süresiz devam edecektir. Yol kullanıcıları üzerindeki algılanan yakalanma riskini arttırmak amacıyla, sivil yaya devriye ekipleri görevlendirilecektir.

 

Terminallere giriş ve çıkış yapan bütün araçlar incelenecek, otobüslerde bulundurulması zorunlu malzeme ve gereçlerin bulunup bulunmadığı titizlikle kontrol edilecek arıza ve eksikliklerin tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca karayolu güzergâhlarında da otobüsler üzerindeki denetimlere ağırlık verilecektir.

 

Trafik ekiplerimiz, “Elazığ-Bingöl, Elazığ-Diyarbakır, Elazığ-Malatya” yolu ve güzergâhlarında yoğun bir şekilde radarla “hız-hatalı solama-yakın takip kontrolleri” ile alkol ve emniyet kemeri uygulaması ve şehirlerarası yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçlar ile yolcular üzerinde uygulamalar yapacak ve uygulamalar sırasında uykusuz ve yorgun sürücüler ikaz edilecektir.

 

Güzergâh üzerinde yapılan trafik kontrollerinde, araçlarda teknik yönden bir aksaklığın bulunup bulunmadığı denetlenecek, far ayarı ve ışık donanımı bozuk olan araçlar eksiklikleri giderilinceye kadar trafikten men edilecek, mevsim şartlarına göre gerekli teçhizat ve avadanlıkların olmayan araçların eksikliklerini tamamlamaları sağlanacaktır.

 

Sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda kendi can güvenlikleri için emniyet kemeri kullanmasına yönelik denetimlere ağırlık verilecek, vatandaşlarımıza kemer kullanılmaması durumunda karşılaşabilecekleri riskler konusunda eğitici nitelikte bilgiler sunulacaktır.

 

Elazığ Emniyeti olarak vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla, bayram süresince mevcut personele ek olarak 417 ekip 1313 personel görev yapacaktır. Yine, tüm birimlerimiz tarafından gerekli görüldüğünde bayram süresince her türlü ilave tedbir alınacaktır.

 

Elazığ Emniyet Müdürlüğü, 155 Polis İmdat hattı ve 241 10 00-01-02-03 nolu telefonları ile istek ve şikâyetleri değerlendirmek üzere 24 saat vatandaşlarımızın hizmetindedir.

 

Tüm vatandaşlarımızın, Ramazan Bayramı’nı personelim ve şahsım adına kutluyor, huzurlu ve güzelliklerle dolu bir bayram geçirmelerini diliyorum.''

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image