Arama

Fatij Altaylı'dan Fatih Terim'i üzecek sözler

7 yıl önce

Spor yazarı Fatih Altaylı, Arda Turan - Fatih Terim krizinin nedenini açıkladı.

Fatij Altaylı'dan Fatih Terim'i üzecek sözler
ad image
ad image

Üç kardeşin 70 yıl sonra buluşması, Yeşilçam filmlerini aratmadı... Çanakkale Bayramiç'e bağlı Çavuşköy'de dünyaya gelen Mukaddes Kaya, annesinin vefatının ardından, 1946'da, 7 yaşındayken babası tarafından eski adı Papazlık olan Altınoluk köyünde yaşayan bir aileye evlatlık olarak verildi.

MUHTAR: KARDEŞLERİN VAR

Baba Mustafa Kaya, tekrar evlendi ve bu evlilikten 3 çocuğu daha oldu. Ancak 7 yaşındayken köyünden ayrılan Mukaddes Kaya'nın ne babasının evliğinden ne de kardeşlerinden haberi vardı. Altınoluk'tan İstanbul'a taşınan Mukaddes Kaya, bu tarihe kadar da orada yaşadı. Geçtiğimiz günlerde muhtardan alması gereken bir belge için 70 yıl sonra torunlarıyla birlikte doğduğu köye gelen yaşlı kadın, burada köy kahvesi önünde tanıdık ararken, muhtarın kardeşleri olduğunu söylemesi üzerine şok yaşadı. Bugüne kadar varlıklarından haberdar olmadığı kardeşlerini görmek isteyen Kaya, eski evine gitti. Burada kardeşleri İsmail ve Hakkı Kaya ile karşılaşan Mukaddes Kaya hasret giderdi. Buluşmada, zaman zaman duygulu anlar yaşandı. Annesinin ölümünden sonra kendisinin evlatlık olarak verildiğini belirten Mukaddes Kaya, "Annemin vefatından sonra, sanıyorum anneannem de ölmüş. Ortada kaldım. Babam da bakamadığından beni evlatlık olarak vermiş. Altınoluk'ta zeytinyağı fabrikaları vardı bu ailenin. Onlar da sonra vefat etti. Ben yine ortada kaldım. 1950 senesinde halam ile birlikte İstanbul'a taşındık. Bu seneye kadar da orada kaldım. Ben kendimi tek evlat olarak biliyordum" dedi.

'GARİBANLIKTAN ARAMADIK'

Kaya, "Kahvenin oradan geçerken muhtar, 'Kardeşin var' dedi. Ben itiraz ettim. Sonra çağırdılar, İsmail bey geldi. Torunlarım da bana benzetti. Sonra eve geldik, beyefendi ile karşılaştık. 'Abla' diyerek gelip sarıldı. Çok şaşırdım" diye konuştu. İsmail Kaya, "Ablamın adını duyuyorduk, ama nerededir bilmiyorduk. Biz ablamı garibanlıktan arayamadık. Yoksa arardık" dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image