Arama

Fenerbahçe maçının hakemi için korkunç şüphe

7 yıl önce

İskoç hakem Craig Thomson'un Beşiktaş'ı yakan inanılmaz kararlarının yankıları sürerken, Fenerbahçe'nin bu akşam Feyenoord ile oynayacağı kader maçının hakemi Fernandez Borbalan'ın da 'hata' sicilinin bir hayli kabarık olduğu ortaya çıktı. Borbalan, 2011'de Mesut Özil'e, 2013'te Arda Turan'a 'hala tam olarak anlaşılamayan nedenlerden ötürü' kırmızı kart göstermişti.

Fenerbahçe maçının hakemi için korkunç şüphe
ad image
ad image

Dinamo Kiev-Beşiktaş maçının hakemi Craig Thomson'un önceki akşam temsilcimiz aleyhine verdiği kararlar bugün oynanacak Feyenoord-Fenerbahçe maçının hakemi İspanyol David Fernandez Borbalan'ı akla getirdi. Neden mi? Türk kamuoyu Fernandez'i yakından tanıyor. Sarı Kanarya, Feyenoord maçı hakemi ile yine bir Hollanda takımı olan Ajax'ı 22 Ekim 2015'te Kadıköy'de 1-0 yenmişti. O maçta oyuna etki etmemişti ama Fernandez, İspanya'da yönettiği maçlarda ‘eyyamcı' bir hakem olarak biliniyor. Özellikle deplasman takımlarına karşı ev sahiplerine daha toleranslı davranıyor. Seyircinin tepkisi üzerine verdiği kararlar maç içerisinde an be an değişebiliyor.



ARDA'YI KULÜBEDE ATMIŞTI

Fernandez'in 29 Ağustos 2013 tarihinde oynanan İspanya Süper Kupa mücadelesinde de verdiği kararlar maça damga vurmuştu. O gün Barcelona deplasmanda aldığı 1-1'lik skorun avantajını yaşamış, Atletico Madrid'le evinde 0-0 berabere kalarak kupayı kaldırmıştı. Mücadelenin 81. dakikasında Atletico'nun Brezilyalı sol beki Filipe Luis, topsuz alanda rakibini düşürdü. İspanyol hakem, 4. hakemle konuştuktan sonra Luis'i direkt kırmızı kartla oyun dışında bıraktı. 90. dakikada İspanyol hakem anlaşılamayan bir sebepten dolayı yedek kulübesinde bulunan Arda Turan'a kırmızı kart göstererek, tribüne yolladı. Karar üzerine adeta çıldıran Arda'yı 4-5 kişi sakinleştiremedi.



MESUT ÖZİL'E DE KIRMIZI KART!

2011 yılında Barcelona'nın Real Madrid'i 3-2 mağlup ettiği İspanya Süper Kupa finalinin rövanşında o dönem Real Madrid'de oynayan Mesut Özil, David Villa ile kavga etmiş ve kırmızı kart yemişti. Ancak… Borbalan'ın, karşılaşma ile ilgili raporunda Mesut için, “David Villa'nın formasından çektiği için kırmızı kart gösterdim” diye yazdığı ortaya çıkmıştı. Alman basını ise Borbalan'ı eleştirmiş, “Madem sadece formasından çekti, o zaman niye kırmızı kart gördü?” diye sormuştu.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image