Arama

Futsal Amatör Ligi Elazığ Grubu Müthiş Finalle Sona Erdi

8 yıl önce

2015-2016 Futsal Sezonu programı çerçevesinde İlimizde organize edilen Futsal Ligi müsabakaları Elazığ Abdullahpaşa Spor Kulübü ile Hankendi Belediye Spor Kulübü arasında oynanan müthiş finalle sona erdi.

Futsal Amatör Ligi Elazığ Grubu Müthiş Finalle Sona Erdi
ad image
ad image

8 maçtır deplasmanda kazanamayan Bordo Beyazlılar sahasında 6 galibiyet alabilen Mavi Şimşekler karşısında şeytanın bacağını kırmak istiyor.



23. haftada oynanan maçlarından 1 puanla ayrılan her iki takımda  teknik direktör değişimi yaşandı. Mavi Şimşekler Osman Özköylü’nün yerine Tayfur Havutçu ile Vartaş Elazığspor ise Coşkun Demirbakan’ın yerine Ogün Temizkanoğlu ile yola devam kararı verdi.



Geçen hafta Tayfur Havutçu ile ilk maçına çıkan A. Demirspor KDÇ Karabük deplasmanından 1 puanla dönerken, teknik direktörlükte ilk adımını Elazığ’da seyircisiz oynayan maçta atan Ogün Temizkanoğlu’nun takımı Elazığspor ise Altınordu maçından 3-2 galip ayrıldı.



İlk yarıyı lider bitirmesine rağmen devre arasında patlak veren maddi sorunlar nedeniyle düşüşe geçen ve ikinci yarıda oynadığı 7 maçta 10 puan toplayabilen Vartaş Elazığspor zorlu maç öncesinde 39 puanla rakibi A. Demirspor’un 1 puan gerisinde 4. Sırada bulunuyor.


 
Haftaya 4. Basamakta giren 40 puanlı Mavi Şimşekler ise ikinci yarıda oynadığı 7 maçta 13 puan topladı.



Ligde son 10 haftaya girilirken kazanan takımın büyük avantaj yakalayacağı kaybedenin ise büyük yara alacağı karşılaşmada 3 puanın yanısıra ikili averaj hesapları da yapılıyor.


 
Ligin ilk yarısında Elazığ’da karşı karşıya gelen iki takım arasında oynanan maçı ev sahibi Elazığspor 1-0 kazanarak ligde ilk kez liderlik koltuğuna oturmuştu.


 
Bayram Bektaş’ın başındaki Bordo Beyazlılara liderlik koltuğunu getiren tek golü ise Serdar Özbayraktar atmıştı.


 
Maç saati ve yayın kanalı değişti!
 


25. haftanın açılış maçında karşı karşıya gelecek ve iki takım açısından kritik öneme sahip karşılaşmanın önce günü saat 19:00’da başlayacağı ve TRT WEB’den yayınlanacağı açıklandı.


 
Ancak bugün (Çarşamba) TFF verdiği karar ile maçın başlama saatini 18 olarak revize ederken, yayıncı kuruluş TRT ise canlı yayın kanalını değiştirerek TRTSPOR’a aldı.

 


16. RANDEVU:

İki takım daha önce 15 kez karşı karşıya gelirken, Bordo Beyazlılar rakibi karşısında ikinci galibiyetini sezonun ilk yarısında Elazığ’da oynanan ve 1-0 sonuçlanan maçta aldı.



Lig maçlarında Mavi Şimşekler'e karşı 2 galibiyeti bulunan Elazığspor rakibine 8 kez mağlup oldu. 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Kupadaki tek maçı ise yine A. Demirspor 2-0 kazandı.



Bu maçlarda Elazığspor rakip kaleye ancak 15 gol gönderirken, mavi siyahlılar ise 30 golle açık ara önde bulunuyor. 

İSTATİSTİKLER:

 


Cuma günü tamam ya da devam anlamına gelen maç öncesinde ev sahibi A. Demirspor 40 puanla 4. Basamakta yer alıyor. Geride kalan 24 maçta 11 galibiyet, 7 beraberlik ve 6 yenilgisi bulunan Mavi Şimşekler attığı 39 gole karşılık kalesinde ise 26 görmüş durumda.


 
Bu sezon evinde 13. kez seyircisinin karşısına çıkacak olan A. Demirspor geride kalan 12 maçta 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 yenilgi ile 20 puan topladı. Sahasında fazla başarılı olamayan Adana ekibi bu maçlarda rakip fileleri 19 kez havalandırırken, kalesinde 14 gol gördü.
 


Mavi şimşeklerin en golcü oyuncusu ise 16 golle PTT 1. Lig’in gol krallığında zirvede bulunan Benin’li futbolcusu Pote.
 


Geride kalan 24 haftada 39 puan toplayarak zirve yarışını sürdüren konuk Elazığspor ise zorlu maç öncesinde 5. Sırada bulunuyor.
 
24 maçta 10 galibiyet, 9 Beraberlik ve 5 yenilgi alan Bordo Beyazlılar bu maçlarda rakip kalelere 33 gol gönderirken, kalesinde ise 26 gol gördü.
 
Sezonun 12. Deplasman maçına çıkacak olan Bordo Beyazlılar’ın dış saha başarısı ise düşük. Geride kalan 11 maçta 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 3 yenilgi ile dış sahalarda 12 puan toplayan Vartaş Elazığspor bu maçlarda 13 gol atıp 13 gol yedi.
 
Elazığspor’un en golcü oyuncusu ise 5 golü bulunan Togo’lu futbolcu Prince Segbefia.

SAKAT VE CEZALILAR:

Ev sahibi A. Demirspor’da sakat oyuncu bulunmazken, kırmızı kart cezalısı Kenan Özer ve sarı kart cezalısı Reiner Ferreira Elazığspor maçında forma giyemeyecek.

3 Futbolcu Sınırda!


Attığı 16 golle Adana Demirspor’un skoreri konumunda olan Beninli forvet oyuncusu Pote başta olmak üzere Hüseyin Kala ve Şenol Can’ın 3’er sarı kartı bulunuyor. Bu oyuncular Elazığspor maçında sarı kart görmesi durumunda Adana derbisinde yer alamayacak.

Konuk Elazığspor’da ise kadro dışı bırakılan Kenan Şahin ve sarı kart cezalısı Gilles Binya dışında eksik oyuncu bulunmuyor.

5 Futbolcu Sınırda!


Altınordu maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Binya'nın ardından Bordo Beyazlı takımda sarı kart sınırındaki oyuncu sayısı da 5'e indi.

Bu oyuncular Kaleci Serdar Kulbilge, Kenan Şahin, Lamjed Chehoudi, Ümit Tütünci ve Prince Sefbefia. Adı geçen futbolcular bu maçta sarı kart görmeleri halinde önümüzdeki hafta Karşıyaka maçında cezalı duruma düşecekler.

18 KİŞİLİK KAFİLE:

Teknik Direktör Ogün Temizkanoğlu'nun belirlediği 18 kişilik kafilede şu isimler yer aldı:

Serdar Kulbilge, Çağlar Şahin Akbaba, Çağrı Ortakaya, Mehmet Yiğit, Murat Kalkan, Onur Güney, Bahadır Öztürk, Lamjed Chehoudi, Hamidou Traore, Prince Kossi Segbefia, Hakan Bilgiç, Berk Yıldız, Murat Kayalı, Mesut Saray, Silver M'Boussy, Halil Akbunar, Wellington Tom ve Ümit Tütünci.

GİDİŞ DÖNÜŞ PROGRAMI:
 
Çarşamba günü gerçekleştirilen son çalışma ile birlikte hazırlıklarının ilimizdeki etabını tamamlayacak olan Bordo Beyazlı kafile Perşembe günü saat 09.00’da kendi özel otobüsü ile Adana’ya hareket edecek.
 
Akşam saatlerinde Adana’da konaklayacağı otelde kampa girecek olan Vartaş Elazığspor müsabakanın ardından yine kara yolu ile ilimize dönecek.

HAKEM SARPER BARIŞ SAKA İLE 4. KEZ!

Elazığspor asıl mesleği ticaret olan 33 yaşında ve 8 yıllık hakem Sarper Barış Saka ile 4. Maçına çıkacak.

Hakem Saka son olarak bu sezon Elazığspor'un deplasmandaoynadığı Karşıyaka ve Şanlıurfaspor maçlarında düdük çalmış ilk maçı 2-0 ikinci maç ise 1-1 soruçlanmıştı.

Bordo Beyazlılar daha önceki yıllarda 3 kez yardımcı görevler üstlenen Sarper Barış Saka’nın orta hakem olarak görev yaptığı 3 maçta galibiyet alamadı. Elazığspor'un Saka'lı maçlarda 1 yenilgi ve 2 beraberliği bulunuyor.

Saka’nın yönettiği 91 maçta ev sahibi takımlar 38 galibiyet ve 29 mağlubiyet alırken, berabere biten maç sayısı ise 24
2014 sezonunda üst klasmana yükselen Antalya Bölgesi hakemi Saka yönettiği 91 maçta 27 kırmızı ve 456 sarı kart gösterdi.

İşte Sarper Barış Saka’nın Elazığspor karnesi:


3 Mayıs 2015 PTT 1.Lig Boluspor-Vartaş Elazığspor 0-0      
25 Ekim 2015 PTT 1.Lig Karşıyaka-Vartaş Elazığspor 2-0    
20 Aralık 2015 PTT 1.Lig Şanlıurfaspor-Vartaş Elazığspor 1-1
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tarih/Saat: 11 Mart Cuma-18.00

Stat: 5 Ocak Fatih Terim

Canlı Yayın: TRTSPOR

Hakemler: Sarper Barış Saka (Antalya Üst Klasman), Serdar Akçer (Antalya Üst Klasman), Murat Ergin Gözütok (Antalya Üst Klasman) ve Yavuz Çetin (Batman Ulusal Hakem)



 Adana Demirspor: Fevzi Elmas, Murat Akyüz, Onur Akbay, Şenol Can, Mehmet Ozan Tahtaişleyen, Joseph Attamah, Anıl Taşdemir, İbrahim Dağaşan, Tiago Bezerra, Burak Çalık, Mickael Pote



Yedekler: Emrullah Şalk, İbrahim Moro, Ahmet Burak Solakel, Farmose Mendy, Barış Bağdaş, Hüseyin Kala, Abdulkadir özgen


Teknik Direktör: Tayfur Havutcu
 
 Vartaş Elazığspor: Serdar Kulbilge, Onur Güney, Mehmet Yiğit, Murat Kalkan, Hakan Bilgiç, Prince Segbefia, Hamıdou Traore, Halil Akbunar, Wellington Tom, Lamjed Chehoudi, Silvere Ganvoula M’Boussy

 


Yedekler: Çağlar Şahin Akbaba, Murat Kayalı, Bahadır Öztürk, Berk Yıldız, Ümit Tütünci, Mesut Saray, Çağrı Ortakaya
Teknik Direktör: Ogün Temizkanoğlu


MAÇTAN NOTLAR :


İki takım açısından büyük öneme sahip karşılaşmaya ilgi bir hayli fazla. Önümüzdeki hafta oynanacak Adana derbisini düşünen A. Demirspor taraftarı bu maçta da takımını yalnız bırakmıyor.
 


Adana’da ikamet eden ve Elazığ’dan gelen Elazığspor taraftarları da geçen aldığı galibiyetle Süper Lig inadını sürdüren Gakgolar’ı 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nda desteklemek için tribünlerdeki yerlerini alıyorlar.



Ev sahibi Mavi Şimşekler sahaya çubuklu forması ile çıkarken, konuk Gakgolar ise beyaz ağırlık formasıyla sahada.
 


Hakem Barış Saka karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor, başlama vuruşunu yapan konuk takım Vartaş Elazığspor.


2’ Adana Demirspor gole yaklaştı. Orta alandan Anıl’ın derin pasına hareketlenen Burak Çalık hafif çaprazdan cezaalanına giriyor. Kaleci Serdar’la karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu atıyor ancak Serdar iyi bir hamleyle gole izin vermeyen isim oluyor.


6’ A. Demirspor baskılı oyununu sürdürüyor. Anıl’ın pasını alan Pote cezaalanı içine giriyor araya giren Hakan Bilgiç Pote’nin ayağından topu alarak tehlikenin büyümesine izin vermiyor.


12’ Halil’in sol kanattan ortasına M’Boussy’nin zayıf  kafa vuruşu kaleci Fevzi’de kalıyor.


14’ Elazığspor ilk tehlikeli atağını geliştirdi. Rakipten topu kapan Wellington Tom kale alanı sağından ortasını yapıyor top M’Boussy’e gelmeden defansın uzaklaştırdığı topa bu kez uzaktan Prince Segbefia sert vuruyor defansa çarpan meşin yuvarlak uzaklaşıyor.


19’ Tiago Bezerra’nın sağ kanattan ortasına arka bölgede Burak kafa ile müdahale ediyor, top Pote’ye gelmeden araya giren Elazığspor defansı tehlikeyi uzaklaştırıyor.


23’ Elazığspor gole yaklaştı. Cezaalanı dışında rakibini oyundan düşüren Hamıdou Traore’nin sert şutu yan direğe çarparak ters taraftan oyun alanını terk ediyor


90 23’ GOOOL  Ev sahibi adana Demirspor golcüsü Pote ile 1-0 öne geçiyor.


Anıl’ın sağ kanatta topla buluşturduğu Murat Akyüz’ün yaptığı ortaya kale alanı içinde Pote kafayı vuruyor ve kaleci Serdar’ın uzandığı topu köşeden filelere gönderiyor. Bu gol Benin’li oyuncunun bu sezon 17. Golü olarak kayıtlara geçiyor.


90 27’ Elazığspor’dan Hakan Bilgiç yaptığı faul sonrası karşılaşmanın ilk sarı kartını gören isim oluyor.


30’ Ev sahibi yine tehlikeli geldi. Anıl’ın derin pasına hareketlenen giren Tiago Bezerra’dan önce kaleci Serdar bu oyuncunun topla buluşmasına izin vermiyor.


90 34’ GOOOL Adana Demirspor Burak Çalık’la skoru 2-0 yapıyor.


Elazığspor defansının az adamla yakalandığı pozisyonda Anıl Taşdemir’in kendi yarı sahasından verdiği uzun pası kontrol eden Burak Çalık cezalalına girip vuruşunu yapıyor ve Serdar’ın altından topu 2. Kez Elazığspor filelerine gönderiyor. Bu gol Burak Çalık’ın 11. Golü olarak kayıtlara geçiyor.


90 40’ GOOOL Bordo Beyazlılar Lamjed’in kafa golüyle farkı bire indiriyor.


Halil Akbunar’ın sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta kale alanı köşesinden Lamjed’in aşırtma kafa vuruşu kaleci Fevzi’nin üzerinden Adana Demirspor fileleriyle buluşuyor. Bu gol Tunus’lu oyuncunun bu sezon Elazığspor forması 2. Golü olarak kayıtlara geçiyor.


90 41’ Adana Demirspor’dan İbrahim Dağaşan sarı kart görüyor.


Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna 3 dakika ilave ediliyor.


Hakem Sarper Barış Saka son düdüğünü çalarak ilk yarının skorunu ilan ediyor.



ADANA DEMİRSPOR: 2-VARTAŞ ELAZIĞSPOR: 1

Teknik adamlar takımlarını ilk yarı kadroları ile sahaya sürüyorlar.


Hakemin ilk düdüğü ile ikinci yarının başlama vuruşunu A. Demirspor yapıyor.


49’ Elazığspor gole yaklaştı. Halil’in pasını alan Wellington Tom sağ çaprazdan cezaalanına girip rakibini oyundan düşürdükten sonra sol ayağı ile vuruşunu yapıyor kaleci Fevzi direk dibinde müdahale ettiği topu kornere çelerek gole izin vermiyor.


55’ Ev sahibi gole yaklaştı. Tiago Bezerra’nın cezaalanı dışından direk kaleye kullandığı serbest vuruşta kaleci Serdar son anda topu yumrukluyor, dönen topu Murat Akyüz filelere gönderiyor ancak bu oyuncunun pozisyonu ofsyat.


58’ Mavi Şimşekler baskısını sürdürüyor. Pote’nin ara pasına hareketlenen İbrahim Dağaşan’dan önce araya giren Hakan tehlikeyi bitiren isim oluyor.


59’ Ev sahibi 3. Gole çok yaklaştı. Murat Akyüz’ün sağ kanattan ortasına Pote’nin kale alanı köşesinden vurduğu kafa vuruşunu kaleci Serdar ancak çelerken, topu önünde bulan Anıl’ın vuruşu yandan auta çıkıyor.


72’ Halil’in sol kanattan ortasına M’Boussy’den önce kafa ile müdahale eden Şenol topu tehlike bölgesinin dışına taşıyor.


9073’ Karşılaşmada ilk oyuncu değişikliğini A. Demirspor yapıyor. İbrahim Dağaşan yerini İbrahim Moro’ya bırakıyor.


90 76’ Elazığspor teknik direktörü Ogün Temizkanoğlu oyuna ilk müdahalesini yapıyor. Golün sahibi Lamjed kenara gelirken yerini Çağrı Ortakaya’ya bırakıyor.


90 80’ Ev sahibinde 2. Oyuncu değişikliği. Karşılaşmada gol perdesini açan Mickael Pote oyundan çıkarken yerine Abdulkadir Özgen giriyor.


82’ Prince Segbefia’nın uzaktan çektiği sert şut yandan auta çıkıyor.


90 83’ Elazığspor’da 2. Oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Prince Segbefia yerini Ümit Tütünci’ye bırakıyor.


90 87’ Ev sahibi son oyuncu değişikliğini yapıyor. Anıl Taşdemir oyundan çıkarken, Farmose Mendy oyunda.


90 88’ Konuk Elazığspor’da son oyuncu değişikliğini gerçekleştiriyor. Halil Akbunar yerini Berk Yıldız’a bırakıyor.


89’ Berk’in pasını alan Ümit’in tehlikeli ortası M’Boussy’e gelmeden araya giren Adana Demirspor defansı topu uzaklaştırıyor.


Karşılaşmanın sonuna en az 5 dakika ilave ediliyor.


90+1’ Tom’un sağ kanattan ortasına son anda kafa vuran Onur Akbay tehlikeyi uzaklaştıran isim oluyor.


90+3’ Tom’un sağ kanattan ortasına Ümit Tütünci penaltı noktasının gerisinden zayıf bir kafa vuruşu yapıyor top yandan auta çıkıyor.


Hakem Sarper Barış Saka son düdüğünü çalarak ilk yarının skorunu ilan ediyor.



ADANA DEMİRSPOR: 2-VARTAŞ ELAZIĞSPOR: 1
 
MAÇ SONU :


8 maçtır deplasmanda kazanamayan Elazığspor Adana’dan da eli boş döndü.
 


25. haftanın açılış maçında kritik virajı kazasız dönen takım Mavi Şimşekler oldu.
 


Lig’de son 9 haftaya girilirken Adana Demirspor önemli bir 3 puanı hanesine yazdırırken, eli boş dönen Bordo Beyazlılar ise ilk 2 hedefinde ağır bir yara aldı.


 
Zorluk derecesi yüksek maçı 2-1 kazanan A. Demirspor Adana derbisi öncesi büyük moral ve avantaj yakaladı.
 


Karşılaşmaya daha istekli başlayan ev sahibi takım ilk dakikalardan itibaren baskılı bir oyun ortaya koydu.
 


Hamıdou Trore’nin vuruşunda topun direkten dönmesi ile başlayan pozisyonda ev sahibi aradığı golü golcüsü Pote ile buldu.
 
23. dakikada Pote ile 1-0 öne geçen ev sahibi takım 10 dakika sonra Burak Çalık’la farkı 2’ye çıkardı.
 
Baskılı bir oyun ortaya koyan rakibi karşısında oyun kurmakta zorlanan Elazığspor 40. Dakikada uzun zamandır forma şansı bulamayan Tunus’lu oyuncusu Lamjed’in kafa golüyle skoru 2-1 yaptı.


 
Soyunma odasına 2-1 üstünlükle giren ev sahibi Mavi Şimşekler ikinci yarıya da atak başlayan taraf oldu.


 
55 ile 60. Dakikalar arasında 3 gol pozisyonuna giren Adana Demirspor karşısında kaleci Serdar başarı kurtarışlara imza attı.


 
70. dakikadan sonra skoru korumaya çalışan A. Demirspor karşısında istediği pozisyonları bulamayan Elazığspor’un son dakikalardaki baskısı sonuç getirmedi.


 
Ligin ilk yarısındaki maçı 1-0 kaybeden A. Demirspor rövanşı 2-1’le alırken, Vartaş Elazığspor geçen hafta sergilediği futboldan çok uzak bir görüntü verdi.


 
Elazığspor’un başında 2. Maçına çıkan teknik Direktör Ogün Temizkanoğlu ilk yenilgisini yaşarken, aynı durumdaki A. Demirspor’un teknik direktörü Tayfur Havutcu ise takımının başında ilk galibiyetini aldı.
 


25. haftayı 39 puanla kapatan Elazığspor maç fazlasıyla 5. Sıradaki yerini korurken, kritik bir galibiyet alan Adana Demirspor ise puanını 43’e çıkararak maç fazlasıyla 2. Sıraya yükseldi.


 
Bordo Beyazlılar önümüzdeki hafta Karşıyaka’yı konuk ederken, haftayı 3 puanla kapatan Adana Demirspor ise Adana derbisinde lider Adanaspor’la karşı karşıya gelecek.

Haber ve İstatistikler: El-Aziz

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image