Arama

Hacı Hulusi Yahyagil Elazığ'da Anıldı

9 yıl önce

Elazığ ve çevresinde yaşamış manevi şahsiyetleri anmak ve anlatmak amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri Etkinliği" programı yoğun bir katılımla gerçekleşti

Hacı Hulusi Yahyagil Elazığ'da Anıldı
ad image
ad image

Elazığ ve çevresinde yaşamış manevi şahsiyetleri anmak ve anlatmak amacıyla Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen "Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri Etkinliği" programı yoğun bir katılımla gerçekleşti.

 

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, Ak Parti Elazığ Milletvekilleri Zülfü Demirbağ, Av. Şuay Alpay, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek, İl Müftüsü Peyami Güngör ile Hulusi Efendi sevenleri katıldı.

 

Elazığ’ın kadim bir şehir olduğunu ve bu kadim şehirden çok değerli şahsiyetlerin yetiştiğini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “Aziz Şehrin, Aziz Şahsiyetleri” programıyla manevi büyükleri özellikle gelecek nesillere anlatmaya çalışacaklarını belirterek açıklamasında şunları söyledi.

“Bizler, belediyeciliği salt altyapı hizmetleri, yol, su, park, kanalizasyon olarak gören, insana hizmeti sırf bu çalışmalarla sınırlı gören bir misyonu temsil etmiyoruz. Bizler, belediyeciliği şehircilik hizmetleri yanında sosyal boyutu ile de önemseyen, mili ve manevi değerlerimizi önceleyen bir anlayışı hâkim kılmak olarak anlıyor ve hizmetlerimizi buna göre yürütüyoruz.

 

Bu anlayışımızın gereğidir ki şehrin kültürü, sanatı, edebiyatı, tarihi ve yetiştirdiği değerleri tanımak ve yeni kuşaklara tanıtmak gibi bir görevi kendimize vecibe addettik. Bugün de seçim vaatlerimizden arasında yer alan yepyeni bir proje ile “Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri” programları ile karşınızdayız. Elazığ geçmişten bu yana yetiştirdiği aziz şahsiyetlerle her daim kadim bir şehir olmuştur. Özellikle Harput ve Palu başta olmak üzere bu bölgede yetişen kanaat önderleri, için de bulundukları toplumların huzur ve refah içerisinde yaşamalarına vesile olan en büyük etken olmuşlardır. Aziz şehir de yaşamış olan aziz şahsiyetlerden birisi de fikirleri ve çalışmalarıyla bölge insanı tarafından çok sevilen Hacı Hulusi Yahyagil olmuştur. Bu anlamlı çalışmaya Hacı Hulusi Yahyagil ile başlamış olmaktan da duyduğum memnuniyeti buradan ifade etmek istiyorum.”

 

Moderatörlüğünü F.Ü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Mehmet Turan’ın yaptığı anma etkinliğine konuşmacı olarak merhum Hulusi Yahyagil’in hayattayken yanında yer alan Muhammed Orakçıoğlu, Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. İbrahim Kökçam ve Doç. Dr Sinan Dayısoylu katıldı. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Birinci Talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil’in hayatından kesitlerin sunulduğu sinevizyon gösterisi ise katılımcıları oldukça duygulandırdı.

 

Harput ilahileriyle renklendirilen programda konuşmacılar; Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin Birinci Talebesi olan Hacı Hulusi Yahyagil ile ilgili yaşadıkları hatıralar ve Risale-i Nur hizmetine sağladığı gayret ve bu süreçteki model davranışlarından örneklerle duygusal ve manevi iklimin farklı boyutları dile getirildi. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image