Arama

İlhan Cavcav hayatını kaybetti

7 yıl önce

Dün sabah saatlerinde beyin kanaması geçiren Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav hayatını kaybetti. Dün sabah saatlerinde beyin kanaması geçiren Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav hayatını kaybetti.

İlhan Cavcav hayatını kaybetti
ad image
ad image

 

Türk futbolunu yasa boğan haber geldi... Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav hayatını kaybetti.

Yüksek tansiyon nedeniyle uzun süredir tedavi gören ve gece yarısı geçirdiği beyin kanaması nedeniyle Ankara Güven Hastanesi’nde yoğun bakıma alınan İlhan Cavcav hayata gözlerini yumdu.
 
Doktorlar, ilk aşamada, kalbinde bir rahatsızlık tespit edilmediğini,  beyindeki ödemi dağıtmak için Cavcav’ı ameliyata aldıklarını söyledi. Dün dengesini kaybederek düşen, kolunu ve kafasını çarpan efsane başkan 81 yaşında hayata veda etti. 1978 yılında Gençlerbirliği Kulübü’ne başkan olan İlhan Cavcav, yaklaşık 40 yıldır Ankara ekibinin başında bulunuyordu.

İLHAN CAVCAV KİMDİR?

İlhan Cavcav, 4 Ekim 1935 tarihinde Ankara'da dünyaya gelen Türk iş adamıdır. Gençlerbirliği Spor Kulübü'nde 39 yıl başkanlık yapmıştır.

Ankara'nın Hamamönü ilçesinde dünyaya gelen İlhan Cavcav, eğitim hayatına Ankara 10. Yıl İlkokulu'nda başladı. Öğrencilik yaşamı boyunca babasının işlettiği değirmende çalışarak baba mesleğini öğrendi. İlkokul eğitimini tamamladıktan sonra Ankara Atatürk Lisesi'nde ortaokuldan sonra eğitime ara verip aile şirketinin veznesinde ve şirket muhasebesined çalışmaya başladı.

Futbol hayatı 16 yaşındayken Maskespor kadrosuna stoper pozisyonuyla katıldı. Bir çok maçta yer aldıktan sonra profesyonelliğe geçmesi teklif edildi ancak aile fabrikasındaki işleri sebebiyle sözleşmeyi kabul etmedi.

Amatör oynamak istediği için Bahçeli Gençlik Spor'a gitti ve ilk maçında da eski takımı PTT karşısında oynayacaktı. Duygusal olarak oynayamayacağını düşünen antrenörü tarafından oynatılmadığı için futbolu bıraktı.

Uzunca bir süre iş hayatında yer aldıktan sonra Ankara'nın büyük sanayicileri arasına girdi. 1975'te Hacettepe'nin başkanı olsa da engellenemeyen düşüş sebebiyle başkanlıktan istifa etti.

1978'te Gençlerbirliği başkanı oldu ve tam 3. Lig'e düşerken futbol yöneticilerine 2. ve 3. liglerin birleştirilmesi teklifini önerdi ve kabul edildi. Böylece Gençlerbirliği yeniden 2. Lig'e döndü.

Başkanlık görevi esnasında çok ucuza aldığı futbolcuların geliştirilmesiyle büyük kulüplere yüksek meblağlara satması kulübü finansal açıdan geliştirdi ve Gençlerbirliği hiç kimseye borcu olmayan bir takım oldu.

İlhan Cavcav, 21 Ocak 2017 tarihinde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image