Arama

Merhum Alparslan Türkeş’in İsmi Elazığ'da Bulvarda Yaşatılacak

9 yıl önce

Nisan ayı meclis oturumunda alınan kararla Türk siyaset hayatına bir dönem mührünü vurmuş merhum Alparslan Türkeş’in ismi şehrimizde bir bulvara verildi.

Merhum Alparslan Türkeş’in İsmi Elazığ'da Bulvarda Yaşatılacak
ad image
ad image

Orman Kavşağı ile Çaydaçıra Mahallesi arasındaki yeni bulvaraAlparslan Türkeş’in isminin verilmesi töreni gerçekleştirildi. Açılışa Elazığ Belediyesi Başkan Vekili M. Asım Nazırlı, Belediye Başkan Yardımcısı Sedat Karataş, AK Parti’li ve MHP’li Meclis Üyeleri, Ülkü Ocakları Elazığ Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın; belediye birim müdürleri ile merhum Türkeş’in sevenleri katıldı.

 

Ülkü Ocakları Şube Başkanı Fatih Murat Taşkın, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’a teşekkür ederek konuşmasında şunları söyledi:

 

“Bugün burada MHP Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in vefatının 18. Yıldönümü dolayısıyla Elazığ Belediyesi tarafındanbulvara isminin verilmesi töreni için sizlerle bir aradayız. Kıymetli Belediye Başkanımız Mücahit Yanılmaz’a bu teklifi yaptık ve kendileri de merhum liderimizin isminin buraya verilmesi için bizlere destek verdi. Bulvar için emeği geçen başta Belediye Başkanımız olmak üzere meclis üyelerimize teşekkür ediyorum”.

 

Elazığ Belediyesi olarak bu ülkeye hizmet etmiş liderlerin isimlerinin bulvar ve caddelere verilmesinden dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Elazığ Belediyesi Başkan Vekili M. Asım Nazırlı ise açıklamasında şunları belirtti:

 

“Elazığ Belediyesi olarak ülkemize, ülkemiz insanına değişik mevki ve görevlerde hizmet etmiş ve milletimizin sevgisini kazanmış değerli insanlarımızın ismini ebediyete kadar yaşatma yönünde gayretlerimiz var. Bunun için geçmiş aylarda meclisimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan, Alparslan Türkeş gibi devlet adamlarının isimlerinin bulvarlara verilmesi kararının bugün ilk adımını atıyoruz. Bugün;  Türk devlet ve siyaset hayatında önemli bir yeri olan, benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş bir şahsiyet olan merhum Alparslan Türkeş’in isminin şehrimizde ebedi olarak yaşatılacağı bulvarın açılış törenindeyiz. Merhum Türkeş, hayatı boyunca verdiği yapıcı mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milleti’ne ve Türk Dünyası’na hizmet etmiş, devletin selameti, milletin bekası için her türlü fedakârlığa göğüs germiş bir Devlet adamıdır.Alparslan Türkeş ismi bundan böyle Çaydaçıra Mahallemizi şehrimize bağlayacak dev bulvarda yaşatılacak. Ben,  merhum Türkeş’in isminin yaşatılması görüşünü kendi teklifi olarak meclise sunan belediye başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’a, ismin verilmesi teklifini oy birliği ile kabul eden belediye meclis üyelerimize, ülkü ocaklarımıza teşekkür ediyor, merhum Türkeş’e Allahtan rahmet diliyor, bulvar isminin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image