Arama

Ofis sauna: Zorunlu veya sıcak hava mı?

6 yıl önce

Dolly Parton "sen patronun merdiveninde sadece bir adımsın" diye şarkı söylüyor dokuz ila beş çalışmak için fazla motivasyon yok.

Ofis sauna: Zorunlu veya sıcak hava mı?
ad image
ad image

 

Modern ofis, özellikle birçok çalışanın dizüstü bilgisayarlarını açıp işleri bitirdikten sonra insanları yatağa atmaya ve işe gidip gelmeye nasıl itebilir? Ve bu büro sizi nasıl daha üretken hale getirebilir?
Yeni teknoloji şirketleri arasında popüler olan bir fikir, işi karıştırmak ve oynamaktır.
Londra'nın Shoreditch şehrinde bulunan TransferWise, Londra'daki karargahlarda dolaşırken eşyalar arası bir para transfer hizmeti, dolaşmak ve scooter, hamak ve bunlardan birine inanmak ister misin?

Böyle şirketler, böyle bir büro, personelin çalışmaya başladığının keyfini sürdüğü bir kültür yaratmaya yardımcı oluyor ve sonuç olarak daha üretken oluyor. Diğerleri için, sauna gibi ofis ikramları basitçe sıcak hava yüküdür.
Sendika organı TUC'nin Clare Coatman'a göre, yirmi bir şey ikramiyelerin tadını çıkarabilir, ancak iyi bir ücret ve koşul yerine, buna ek olarak verilmelidir.
"Asgari ücret yerine yaşamakta olan bir ücret sunmak için masa tenisi masraflarını karşılaştırın ve gerçekliği kesmeye başlıyorsunuz" diyor.
"Perkler güzel ama faturalarını ödemiyorlar."
Yumuşak mobilyalar
TransferWise'in kurucusu ve CEO'su olan Taavet Hinrikus, firmasının tüm dünyadaki ofislerinin amacı "insanın en iyi işi yapabileceği bir ortam yaratmak" olduğu görüşündedir.
Herkesin aynı katta çalışmasına izin veren bir bina bulmak önemli idi. Bundan sonra, onu nasıl düzenleyeceği konusundaki fikirlerin çoğu, personelin kendisinden geldi.
Ezici görüş ve ortaya çıkan kurulum, bazı görevlere uygun alanların karışımıydı. Çeşitli ses geçirmez telefon kulübeleri etrafında noktalı. Geleneksel masalar, yumuşak oturma ("dolgulu hücre") ve arka plan müziği olan bir mutfak var. Cuma günkü playlist'te Gregoryen tezahüratı ve Bee Gees (ayrı olarak) yer aldı.

TransferWise'daki üye kuruluşların ve ortaklıkların başında bulunan Magic Roundabout toplantı odasında konuşan Inve Miedema, ailelerinin - bir tur gezisi sırasında - insanların futbol bilgisayar oyunu oynarken gördüklerini ve herhangi bir işin gerçekte bitip bitmediğini sorguladığını itiraf ediyor.
Nihai olarak her takımın iyi bir iş çıkardığından emin olmak için performans göstergeleri vardır ve başarısız olanlara meydan okunur.
Ödeme paketi
Dediğine göre, trendy ofis ve iş yerindeki esneklik, yetenek çekmeye yardımcı olur, ancak bu sadece cazibe değil, en azından ücretlidir.
Rakipler ve benzeri işletmeler üzerinde maaşların rekabet gücünü ölçmek için keskin bir göz göze çarpıyor. İşletme büyüdükçe, personel için sunulan diğer avantajlar paketi de var.
TUC'nin Clare Coatman, gençler gerçekten de iş güvenliği istiyor ve ilerleme ödüyor - diğer nesil işçiler kadar - diyor. Ofisten ne kadar moda olursa olsun, odaklanmaya devam edildi, jest üzerinde değil.
PwC muhasebe firması tarafından hazırlanan bir raporda, kariyer ilerlemesinin, "örgüt yoluyla hızla yükselmesi beklenen" 1980 ve 1999 yılları arasında doğanlara uygulanan "bin yıllar" için en önemli önceliği olduğunu söyledi. Sorulanların% 52'si, bunun bir işverendeki en önemli cazibe merkezi olduğunu ve ikinci sırada rekabetçi maaşlardan (% 44) önce geldiğini belirtti.
Coatman, sorun işyerinden çok düşük beklentilere sahip olduğunu söylüyor. Bu teori, RSA tarafından hazırlanan ve 10 işçiden 1'den azının "tüm işlerin adil ve terbiyeli" olduğunu düşündüğü yeni bir ankette de yankılandı.
Coatman, sonuçta, genç görevlilerin mevcut görev koşullarını iyileştirmek için mücadele etmek yerine başka bir işe geçmeyi seçebileceğini söylüyor.

Küçük, yeni bir teknoloji şirketi ofislerini genç çalışana çekici hale getirebilir, ancak daha büyük, daha geleneksel şirketlerin durumu nedir?
Birçok personel, çalışma biçimlerini teşvik eden UnWork.com'un kurucusu ve CEO'su Philip Ross, masa başında içeriklerini genellikle bir dizüstü bilgisayarda dijital olarak taşıyabilir.
Özellikle genç teknoloji uzmanları, her yerde çalışabilir, bu yüzden neden paketlenmiş bir otobüste bulaşmaya çalışıyorlar ya da bir tavuk kümesi bürosuna gitmek için bir trafik sıkışıklığına mı oturuyorsunuz?
UnWork, New York'ta bir iş için hazırlanan yeni bir projeyle ilgili bir raporda, "Hem çalışanlar hem de müşteriler için bir yer olduğu için, insanları çekmek için çok çalışmak zorundayız - işe gelmek için zorlayıcı bir neden olmalı" .
Personel için ofis öncelikleri "hava kalitesi, gün ışığı, iyi akustik, harika kahve ve yiyecek" idi. İş dünyası için motivasyon, mekanı daha verimli kullanan kişi başına emlak maliyetlerinde% 30'luk bir kesintiydi.

Modern ofisler hakkında "uygulama merkezli işyeri" ve "çarpışma katsayısı" gibi bazı sözcük dağarcığı ortalama bir ofis çalışanı arasında kaşlarını artırabilir.
Bununla birlikte, sözlüğün ardındaki mantık daha yakından incelenmeye değer.
Bay Ross, ofislerin insanların aynı "faaliyet" lerle uğraşanlarla çalışmasına ve hareket etmesine izin vermesi gerektiğini söyledi. Bir binanın tasarımı, kişileri e-postayla veya resmi toplantılarda değil, şahsen iletişim kurmaya teşvik etmelidir.
Bu arada, bir ofis uygulaması, bir organizasyonun içinde kimin öğle yemeği için aynı anda ücretsiz olduğunu önerebilir. Daha sonra, hangilerinin benzer bir proje üzerinde çalıştığına işaret edecektir. Alternatif olarak, bazılarının maraton koşusu gibi çıkarlarının aynı olduğunu vurgulamak ve bunları öğle yemeği için eşleştirebilirsiniz.
En iyi takım?
Bununla birlikte, Bay Ross, özellikle teknoloji kuruluşları arasında "işbirliğine acele" olduğunu savunuyor. Paylaşılan alana doğru eğilim, çalışanlar için sessizce kendi başına yapılan işi bulmak için herhangi bir yer bulmak zor olabileceği anlamına gelir.
Sonunda, farklı iş türlerine uyacak bir ofis alanı olması gerektiğini belirtti.
Görünüşe göre, köşede bir sauna da içerebilir.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image