Arama

Disney kupası, kapağın kız diline yapışmasından sonra satılmaya başlandı

6 yıl önce

Disney Store, yedi yaşındaki bir kızın dili kapağın içine sıkıştığında, seyahat kupasını satılıktan çekti ve mevcut stokları yok etti.

Disney kupası, kapağın kız diline yapışmasından sonra satılmaya başlandı
ad image
ad image

 

Megan Donald'ın dili, Glasgow yakınlarındaki Kirkintilloch'daki okulda Monsters Inc vidalı üst bardakta sıkıştı.
Hastane personeli tarafından dört saat sonra bir testereyle ve matkapla kaldırıldı.
Disney Store, kupayı ve benzeri ürünleri mağazalarından ve web sitelerinden çıkardığını ve tüm mevcut stokları yok ettiğini söyledi.
Ancak Kirkintilloch'tan 31 yaşındaki Megan'ın annesi Natalie, aynı şeyin diğer çocuklara gelebileceğinden endişe duyduğunu ve şirketin ürünü geri çağırmasını istediğini söyledi.
BBC İskoçya'nın haber sitesinde şunları söyledi: "Kupadan satıltıklarını söylediler ama zaten onlara sahip olan insanlar hakkında ne yapıyorlar? Ben sadece onları insanlar hakkında uyarmak istiyorum.
"Bunun asla olabileceğini düşünmezdiniz, böyle bir fincanın bir tehlike olabileceğini asla düşünmezsiniz."

Bayan Donald, geçen Çarşamba günü saat 10: 30'da Megan'ın okuluna Harestanes Primary adlı bir okul çağrıldı ve kızının dili oluşturulduğu emme nedeniyle fincanın kapağındaki içme ağzına sıkıştı. Havalandırma delikleri olmadığı için fincan taşınamadı.
"Kupa hala bağlıydı ve su doluydu, bu yüzden çok ağırtı, bir öğretmen onu kaldırıyordu," dedi Bayan Donald. "Kupanın içindeki emiş yüzünden onu çözemediler, hava gizliliği vardı, Megan panik halindeydi ve çok üzülüyordu."
Bir ambulans çağırıldıktan sonra Bayan Donald elini kızının ağzına sokmayı başardı ve dilini delikten uzaklaştıracak ve havanın içeri girmesine izin vererek fincanın kapağın dışına çıkarılmasını sağladı.
Bununla birlikte, kapak Megan'ın dilinin yarısına kadar sıkışmıştı.
"Dilinin gerçekten şişmiş ve oldukça mor olduğu" dedi Bayan Donald. "Ambulans geldi, ancak A & E'ye götürmek zorunda kalacaklarını söyledi. Orada bulunan doktor daha önce hiç böyle bir şey görmediğini söyledi, onlar için deneme yanılma olduğunu" söyledi.

Glasgow'daki Kraliyet Hastanesi Hastanesi'ndeki tıbbi ekip Megan'a ağrı kesildi ve şişme olayını buz ve dekstroz ile azaltmaya çalıştı ancak kapak sıkıştı.
Ayrıca sert plastikleri kesmek için cıvata kesiciler kullanmaya çalıştılar, ancak Megan'ın yüzüne yeterince yaklaşamadılar, sonra da demir testeresini denediler.
"Diş hekimlerinden birine, dilinde kendisine gerçekten acı veren bir lokal anestezi veren biri vardı," dedi Bayan Donald. "Çığlık atıyordu ve ben onu tutmak zorundaydık ikimiz için çok üzülüyorduk ama yine de kapağı kaldıramadık."
Doktorlar daha sonra Bayan Donald ve kocası Stewart'a kapağı açamadıklarında kızlarını tiyatroya götürmeleri gerekeceğini söylediler ancak ağzından bir vential tüpü takamayacakları için bunu yapmaktan endişe ettiler.
"Doktor, işe ahşap için yeni bir bıçak aldı ve kapağın bir bölümünü kesmeyi başarmıştı," dedi Bayan Donald. "Ardından, diş hekiminden bir çizgi çizmek için diş hekimini kullanmayı başardılar ve çekmeyi başardılar.
"Çok rahatladık, kapak muhtemelen dört saatten fazla sıkışmıştı."Megan, şişme nedeniyle düzgün yemediği için haftanın geri kalanında okuldan uzak durmak zorunda kaldı.
Kupa, Glasgow'un St Enoch Merkezi'ndeki Disney Mağazasından satın alındı.
Bir Disney Mağazası sözcüsü: "Şüphesiz, derhal mağazalarımızdan ve web sitelerimizden kupanın satışını durdurarak ve diğer tüm mevcut stokları yok ederek ciddi bir talihsiz olay yaşadık" dedi.
Şirket aynı tasarıma dayanan üç bardak daha satılmasını da geri aldı.
Sözcü, şu anda ürünü geri çağırma planının olmadığını söyledi.
Disney Store, mağazalarına ulaşmadan önce tüm ürünlerinin titiz kalite ve güvenlik testlerinden geçmesini sağladığını ve Ticaret Standartlarının aldığı önlemlerin tam olarak desteklendiğini söyledi.
'Zamanlama ve şans'
İkinci bir anne, BBC İskoçya'ya dokuz yaşındaki oğlunun dili Disney Mağazasından benzer bir bardakta sıkıştığını söyledi.
Bonnyrigg'den Michelle Dawson, oğlu Will McQueen'in dili "yarım dakika" sıkışmış ancak "kesinlikle histerik" olarak bırakıldığını söyledi.
"O olduğunda kanepenin yanında oturuyordum" dedi.
"Yanında oturmasaydım daha kötü olabilirdi, sadece zamanlama ve şans bizim tarafımdaydı."
Edinburgh'daki mağazaya geri döndüğünde, bir yemlikçi "Sen ağzını bardak altına sokmamalıydın, suyu içeri sok" dediğinde şok olduğunu söyledi.
"Kesinlikle döşendim" dedi. Michelle, hatalı kupayı değiştirmek için farklı bir tasarım bardağı seçebildiklerini söyledi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image