Arama

Sıcak Havalarda Artan Trafik Kazaları‏

8 yıl önce

Son günlerde artan hava sıcaklıklarıyla birlikte İlimizde trafik kazalarında da ciddi oranda bir artış yaşadı.

Sıcak Havalarda Artan Trafik Kazaları‏
ad image
ad image

Yazın sıcaklarla birlikte uyku basması ve yorgunluk trafik kazalarına davetiye çıkarmakta. Yazın seyahat eden sürücü sayısının artması da, kazaların artmasında etken. Aşırı sıcaklık insan bünyesine etki eder. İnsanların bünyesinin, hava koşullarına karşı duyarlılığı değişkenlik gösterebilir. Havanın etkisiyle insanlarda yorgunluk ortaya çıkar. Soğuk havalarda yorgunluk belirtisi daha uzun süre sonra ortaya çıkmaktadır. Bu demek değildir ki kaza nedenlerinin tamamı sıcak havalardan kaynaklanıyor. Sadece sıcak havalarda değil serin havalarda veya soğuk havalarda da ciddi trafik kazaları yaşanmaktadır.

 

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2014 yılı istatistiklerine göre ülkemizde yıllık yaklaşık 3 bin 524 kişinin trafik kazalarında öldüğü ve 285 bin 59 kişinin yaralandığı rapor edilmekte. Bu kayıplara hastanelerde hayatlarını yitirenler de eklendiğinde trafik kazalarında ölenlerin yıllık sayısı 10 binleri bulmakta. Trafik kazalarındaki ölüm ve yaralanmaların en önemli nedenleri “HIZ SINIRI AŞIMI, ALKOLLÜ ARAÇ KULLANMA, KASK KULLANMAMA, DENETİMLERİN YETERSİZLİĞİ, BİLİNÇSİZ VE BİLGİSİZ TAŞIT KULLANIMI KONUSUNDA BİLGİSİZLİK VE EMNİYET KEMERİ TAKMAMA” olarak sıralanıyor.

 

İlimizde yaşayan sürücülere birkaç uyarıda bulunmak istiyorum;

 

 Araç kullanırken gayet sakin olun. Trafikte başkalarının yapmış olduğu kusurları görüp sinirlenmeyin, korna çalma işlemini en son işlem olarak görün. Mutlaka emniyet kemerini kullanın ve araçta yolcu olarak seyahat eden yolcularında emniyet kemerini takmalarını sağlayın. Eğer araçta 10 yaşından küçük çocuk seyahat ediyorsa arka koltukta ve çocuk koltuğunda seyahat ettirtin. Hız kurallarına uyun ve Hızlı araç kullanmaktan kaçının. Direksiyon başına kesinlikle alkollü bir şekilde oturmayın.

 

Gelin hep birlikte içimizdeki trafik canavarını durduralım. Trafik canavarı bizleri durdurmadan. 

Elazığ Haber

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image