Arama

TALHA UĞURLUEL ELAZIĞ’DA

6 yıl önce

Elazığ Belediyesi tarafından birincisi düzenlenen ve hemşerilerimiz tarafından yoğun ilgi gören 1. Kitap Fuarı’nın bugünkü konuğu Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel oldu.

TALHA UĞURLUEL ELAZIĞ’DA
ad image
ad image

 

Dünyaya Hükmeden Sultan, Sarayın Kutsalları, Kanuni’nin Akıl Oyunları, Tarih Tıbbı Konuşturdu, Osmanlının Kalbini Bekleyenler, Arzın Kapısı Kudüs gibi kitapları kaleme alan, yerli ve yabancı dergilerde yayınlanmış birçok makale ile akademik çalışmaları bulunan tarihçi-yazar Talha Uğurluel, Elazığlı kitapseverlerle birlikte önce imza günü sonrasında ise söyleşi gerçekleştirdi.

SÖYLEŞİ ÖNCESİ HARPUT GEZİSİ

Elazığ Belediyesi 1. Kitap Fuarı’na katılmak için ilimize gelen Tarihçi-Yazar Talha Uğurluel, fuarda gerçekleştireceği söyleşi programı öncesinde bünyesinde kadim bir tarih barındıran Harput’u inceledi.

Harput Kalesini, Ulu Camii ve Sarahatun Camileri ile Harput Kale kazıları Müzesini gezen Talha Uğurluel, arkeolojik kazı çalışmaları esnasında çıkarılan tarihi eserleri de detaylıca inceledi. Ayrıca kendi sosyal medya hesabı ile Harput’tan canlı yayın yaparak takipçilerine Akkoyunlular dönemi ile ilgili bilgi veren Talha Uğurluel, yaptığı canlı yayın programıyla Harput’un ve Elazığ’ın 4000 bin yıllık köklü geçmişine dair önemli bilgiler aktardı.

Harput’un anlatılmakla bitmeyecek köklü geçmişinin çok iyi okunması ve tanıtılması gerektiğine dikkat çeken Uğurluel, daha kapsamlı bir programla Harput tarihini daha detaylı anlatmak ve tanıtmak istediğine vurgu yaptı.

“DÖRT BAŞI MAMUR BİR ÇALIŞMA OLMUŞ”

Son yıllarda Türkiye’de kitap fuarlarının sayısının arttığını ve okuyucuların eskiye oranla yazarlara daha kolay ulaştığını belirten Talha Uğurluel, bu durumun eğitim ve okuma oranları açısından çok umut verici olduğunu söyledi.

Kitap fuarlarının İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerin dışına çıkmış olmasında Başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bütün şehirlerde kitap fuarları açılsın” çağrısının etkili olduğunu belirten Talha Uğurluel, bu uğurda emek veren başta Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz olmak üzere herkese çok teşekkür ettiğini belirtti.

Elazığ’da da birincisi gerçekleşen kitap fuarının bu kapsamda çok önemli olduğunu belirten Talha Uğurluel, fuarın ilk defa yapılmış olmasına rağmen çok başarılı olduğunu halkın ilgisinin de çok üst düzeyde olduğunu söyledi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image