Arama

ViaSat-2: Uydu goliath yörünge gidiyor

6 yıl önce

Şimdiye kadar inşa edilmiş en güçlü ticari geniş bant uydu, sadece Ariane roketinde yörüngede dolaştı.

ViaSat-2: Uydu goliath yörünge gidiyor
ad image
ad image

 

Amerika'nın üstünde konuşlandırılacak olan ViaSat-2 , saniyede yaklaşık 300 gigabit toplam kapasiteye sahiptir.

Uzay aracı, Ariane uçuşunda ikili bir yükün parçasıydı. Pasifik üzerinde gitmek için İngiltere / Fransız yapımı bir platform olan Eutelsat 172B tarafından katıldı .

Her iki uydular uçaklarda Wi-fi için yaygın olan pazarı kovalayacaklar.

Havayolları, filolarını, yolcuların havada kendi mobil cihazlarını kullanmalarına olanak sağlayacak bağlantılarla donatmak için acele ediyorlar.

Dünya genelinde 6.000'i aşkın ticari uçak, 2016 yılında dahili bir kablosuz internet servisi sunmaktaydı; 2021 yılına kadar bunu 17.000'in üstünde yapması bekleniyor.

Uçakta internet geleneksel olarak korkunç bir ünü yaşadı, ancak en son teknolojinin yolculara gerçekten anlamlı bir bant genişliği dilediği ve rekabetçi bir fiyatla verebileceği bir his var.

Inmarsat yolculuğu SpaceX Falcon

Intelsat yeni nesil sistemi devreye soktu

sanat eseri

Ariane, Fransız Guyanası'ndaki Kourou uzay aracından 20: 45 yerel saatle (23: 45 GMT) saatte ayrıldı ve uyduları yarım saat sonra kendi nakil yörüngelerine attı.

Her ikisi de şimdi kendilerini nihai konumlarına sokmalıdır. Dikkate değer olan, ViaSat-2 ve 172B'nin bunu yapmak için elektrikli motorlar kullanacağı.

Bunlar yüksek hızla iyonları hızlandırarak ve dışarı atarak çalışırlar. İşlem, standart bir kimyasal motora kıyasla daha az itme gücü sağlar, ancak itici kütle üzerinde önemli bir tasarruf sağlar.

Eutelsat-172B

Bu tasarruf, daha düşük fiyatlı bir başlatma bileti elde etmek ya da ek ağırlık olmadan uydu iletişimi yüküne daha da büyük bir kapasite sağlamak için işlem görebilir.

ABD'de Boeing tarafından inşa edilen ViaSat-2, kimyasal ve elektrikli tahrik karışımını kullanıyor ancak Eutelsat'ın platformu tamamen elektrikli - Avrupa'nın en büyük uzay üreticisi Airbus'tan gelen bu ilk tasarım.

ViaSat-2, Kuzey Amerika, Orta Amerika, Karayipler ve kuzey Güney Amerika'nın bir bölümünde sabit müşterilere geniş bant hizmetleri sağlayacak.

Ancak uydu, uçaklara ve gemilere hizmet verecek şekilde yapılandırılıyor ve özellikle Atlas Okyanusu üzerinde önemli bir iş payı kapmak istiyor.

Havacılık sektörü şu anda uydu operatörleri için önemli bir savaş alanıdır; Çift haneli büyüme görüyorlar.

JetBlue gibi havayollarıyla çalışan ABD'de ViaSat, mevcut yüksek verimli ViaSat-1 uzay aracı ile zaten başarı elde etti.

ViaSat-2 üzerindeki ekstra kapasite ile daha iyi çalışmayı hedefliyor.

ViaSat Baş İşletme Sorumlusu Rick Baldridge, "İnsanlar kendi cihazlarını havada olduğu gibi havada kullanmayı istiyorlar; bu bizim yaptığımız bahistir" dedi.

BBC News, "JetBlue, bizi bekleyen, uçakta bulunan kablosuz bağlantı tekliflerini erteledi ve şimdi ücretsiz olarak veriyorlar ve video akışı da dahil olmak üzere her koltuk için saniyede 12 megabit sunuyoruz" dedi.

ViaSat-2'nin "ayak izi" Avrupa'nın batı kıyısına dokunuyor, ancak doğu yolculuğa çıkan uçaklar, daha iyi konumlandırılmış bir Eutelsat uzay aracı ile sorunsuz bir şekilde iletilecek. Bu uzay araçları, yolcuların ihtiyaç duyulursa Türkiye'ye kadar tüm yol boyunca bağlantısını sağlamasına olanak tanıyacak.

Bu, iki uydu şirketinin oluşturduğu stratejik ittifakın faydalarından biridir. Ve zamanla, bu çiftin Avrupa'da bir ViaSat-3 platformu birlikte çalıştığını görecektir. Bu uzay aracı, saniyede bir terabit toplam işleme kapasitesine sahip olacak şekilde inşa edilmektedir.

destek

Eutelsat'ın 172B uzay aracı, International Date Line'a çok yakın bir konumdadır ve diğer Asya - Pasifik bölgesinin uçuş koridorlarını hedef alacaktır. Ve bunu çoklu port amplifikatör şeklinde yapmak için çok akıllı bazı İngiliz teknolojisi var.

Bu, mevcut bant genişliğinin her zaman en çok ihtiyaç duyulan yerlere odaklandığından emin olmak için uydunun 11 spot kirişleri arasındaki elektriği esnek bir şekilde değiştirebilir - doğu-batı yönünde Japonya'dan California'ya hareket eden uçaklarda, isterse diğer tarafa gidip gitmese de Yönünü farklı bir saatte bir küme olarak gösterir.

Eutelsat'ın CEO'su Rodolphe Belmer, "Aşırı basitleştirmek için, uçuş sırasında bağlantı çoğunlukla ABD ile sınırlandırılmış ancak şimdi Asya-Pasifik bölgesine doğru genişliyor ve aynı zamanda Avrupa'ya geliyor" dedi.

"Havayollarının spontan taleplerini görüyoruz ve hızla patlıyor.Gerçekte teknoloji her zaman teslim olmamış doğru, ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde çok yüksek verimlilikteki uyduların kullanıma sunulmasıyla göreceğiz ... bu sayede büyük miktarda Netflix'i HD olarak akıtabildiğiniz anlamına gelir. Bu bir oyun değiştirici. "

Uçakta akıllı telefon

Euroconsult , uydu endüstrisini takiben dünyanın önde gelen analist gruplarından biridir. Araştırması, şu anda gerçekleşen hızlı büyümeyi doğruluyor ve bunun hızlandıracağını söylüyor.

Euroconsult'un uçuş sırasında bağlantı konusundaki son raporunda (IFC), tüm ticari uçaklardan yaklaşık yarısının 2021'de devreye gireceği ve onboard hizmetleri tedarikçilerinin gelirlerinin 10 milyar dolardan 1 milyar dolardan 6.5 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor. Ancak Euroconsult'un CEO'su Pacôme Revillon, bu IFC yarışında kazananlar ve kaybedenlerin olacağını ve buna muhtemelen yakın gelecekte karar verileceğini söyledi.

"2020'ye gelindiğinde, uçakların yaklaşık% 50'si seçtikleri bağlantı çözümlerini seçebilirdi ve kesinlikle tüm önemli havayolu şirketleri bu seçeneği seçeceklerdi. Bu aşamada pazar payı kazananların ve kaybedenlerin kim olduğuna karar verebilir ve tahmin ederiz BBC News, iki ya da üç şirketin pazara hakim hale gelmesiyle birlikte bu sektörde bir miktar konsolidasyon görüyoruz "dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image