Arama

Paris iklim anlaşması: ABD işten çekilmek neden işi kızdı?

6 yıl önce

Spoyler uyarısı, kömür endüstrisi oldukça mutlu. Ancak bunun dışında, büyük işletmelerden gelen neredeyse evrensel eleştiriler var.

Paris iklim anlaşması: ABD işten çekilmek neden işi kızdı?
ad image
ad image

 

Tesla genel müdürü Elon Musk ve Walt Disney patronu Robert Iger, Beyaz Saray'da danışmanlık görevlerinden istifa etti.

Disney baş tweet

Üst düzey yöneticiler görüşlerini de paylaşmak için kuyruklar kuruyor veya en azından tweeting yapıyorlar.

Facebook'un Mark Zuckerberg, Twitter'ın kurucularından biri olan dotcom milyarder Jack Dorsey "inanılmaz kısa görüşlü" olarak nitelendirdiği sürece geri çekmenin "çevre için kötü, ekonomi için kötü" ve çocuklarımızın geleceğini riske attığını söyledi. Geriye doğru hareket et ".

Bu nedenle, Başkan Trump'un kararı ABD ekonomisi için iyi olduğu iddiasındaysa, neden iş - ABD'de ve sonrasında - buna karşı çıktı?

İşte birkaç nedeni:

1) Değişiklik zaten oldu

Paris anlaşması imzalanmadan çok önce dünyanın en büyük şirketlerinin çoğu çevre üzerindeki etkilerini ve iklim değişikliğiyle mücadeledeki rollerini konuşuyordu.

Duyurudan birkaç saat sonra, büyük firmalar Paris'in anlaşma konusundaki ABD resmi tutumu ne olursa olsun, kendi çevresel odaklanmanın kalacağını vurguladılar.

Facebook'un Bay Zuckerberg, oluşturduğu her yeni veri merkezini% 100 yenilenebilir enerji ile güçlendirme planlarıyla devam edeceğini açıkladı; Amazon ise "ölçek ve yaratıcı kültürünü çevre için iyi olan yollarla çalışmaya karar vermeye kararlı" diye ısrar etti.

Bu arada Google'ın CEO'su Sundar Pichai, "hayal kırıklığına uğradı" ve firmasının "herkes için daha temiz, daha müreffeh bir gelecek için çok çalışmaya devam edeceğini" söyledi.

İşletmeleri büyük oranda petrol ve fosil yakıtlara bağımlı olan enerji firmaları bile, daha sürdürülebilir, temiz enerji kaynakları araştırmak ve geliştirmek için yüz milyarlarca dolar harcayarak geleceğe bakıyorlardı.

ABD'li dev ExxonMobil ve Chevron, Başkan Trump'ı Paris anlaşmasında kalmaya çağırdı. Ve Anglo-Dutch devi Shell'den yapılan bir tweet şunları söyledi: "#ParisArasınımıza olan desteğimiz çok iyi biliniyor, daha fazla ve daha temiz enerji sağlayarak rol yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Göstericiler, 29 Nisan 2017'de Chicago, Illinois'deki Trump International Hotel & Tower dışındaki İklim İklim Mart ayında işaretler tutuyor.

2) Rakamlar toplandı

İş kararları, çoğunlukla dolar ve sente, maliyetlere ve kazançlara dönüşür. Petrol, gaz ve kömür gibi fosil yakıtlar geleneksel olarak en ucuz enerji şekli iken, güneş, su ve rüzgar gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması maliyeti son on yılda dramatik bir düşüş kaydetti.

Bahşedilen, halen hâlâ büyük hükümet sübvansiyonları alıyorlar. Ancak bazıaraştırmalar, şebeke elektriğinden daha ucuz olabileceğini ve hatta tasarruf sağlayabileceğini gösteriyor - bu nedenle işletmeler giderek çekici buluyor.

Örneğin, Walmart, gücünün dörtte birini yenilenebilir kaynaklardan elde ederek yılda 10 milyar dolardan tasarruf ettiğini iddia ediyor.

Eski ABD Başkanı Barack Obama, bu fikri Bay Trump'un hareketine yanıt olarak şöyle özetledi: "Basitçe belirtmek gerekirse, özel sektör şimdiden düşük karbonlu bir gelecek seçti.

"Bu geleceğe kendini adamış ülkeler için Paris Anlaşması, işletmeler, bilim adamları ve mühendisler için yüksek teknolojili, düşük karbonlu yatırımları ve yeniliği benzeri görülmemiş bir ölçekte açığa çıkarmaya yönelik sedye kapılarını açtı.

"Paris Anlaşması'nda kalan uluslar, yaratılan istihdam ve sektördeki kazanımları elde edecek ülkeler olacak" dedi.

Apple tweet

3) İklim değişikliği riski

Mali etkiyi bir kenara bırakarak, birçok iş dünyası liderleri Paris anlaşmasının yürürlükten kaldırılmasını sorumsuz olarak kınadılar.

Başkan Trump'ın kararı Apple'ın CEO'su Tim Cook'a göre "gezegenimiz için yanlış" idi.

İklim değişikliği veya küresel ısınma, sanayi ve tarımdan çıkan gaz atmosferi veya emisyon üzerindeki zararlı etkiyi ifade eder.

İster ağaç tıknazlığı, iklim değişikliği şüpheci olsun ya da aradaki herhangi bir yerde, iş ve toplum için çevresel değişimin finansal paranın altını çizmek için sert ve yumuşak veriler var.

Bu sebeple tahıl üretimi için hububat yetiştirmek için havaya bağlı olan Kellogg ve General Mills gibi şirketler tedarik zincirini korumanın yollarını arıyor.

  • İklim değişikliği nedir?
  • BM şefi: İklim anlaşması şarttır
  • Antarktik buzda çatlak büyük dönüş yapar

Ayrıca yeni ve gelecekteki müşterilerinin, 2020 yılına kadar küresel işgücünün yarısını oluşturacak bin yıllık neslin olduğuna da dikkat ediyorlar. Daha genç demografik, sosyal medyada özellikle sosyal ve çevresel konular hakkında daha tutkulu ve seslidir.

Gri çizgi

Paris'te neyi kabul ettiniz?

Paris anlaşması, emisyonlara atfedilen sıcaklığın küresel yükselişini sınırlamak içindir. Bu, imzacıların şunları yapmasını gerektirir:

  • Küresel sıcaklıkları sanayileşme öncesi zamanların 2C (36.5F) seviyesinin "altında" tutun ve onları "daha da sınırlamak için çaba sarf edin", 1.5C'ye
  • İnsan faaliyeti tarafından yayılan sera gazı miktarını, 2050 ile 2100 yılları arasında bir noktadan başlayarak, ağaçlar, topraklar ve okyanusların doğal olarak emebileceği seviyelere kadar sınırlandırın.
  • Her bir ülkenin her beş yılda bir emisyon azaltmak için yaptıkları katkıyı gözden geçirin ve böylece meydan okumaya başlayın.
  • Zengin ülkeleri, iklim değişikliğine uyum sağlamak ve yenilenebilir enerjiye geçmek için "iklim finansmanı" sağlayarak yoksul ülkelere yardım etmelerini sağlayın

Gri çizgi

4) Dünyadaki itibara zarar verir

Paris anlaşması ilk kez iklim değişikliği konusundaki tek bir anlaşmayla dünyanın çoğunu birleştirdi.

197'nin 195 ülkesi tarafından imzalandı (yalnızca Suriye ve Nikaragua çekimser kaldı) ve geçen Kasım ayında yürürlüğe girdi.

Donald Trump iklim değişikliği üzerine tweet

Bu ülkelerin yaklaşık 150 tanesi, Çin'in arkasında dünyanın ikinci büyük karbon emisyonu olan ABD de dahil olmak üzere anlaşmayı onayladı.

Dolayısıyla ABD destek vermemektedir ve anlaşma daha az etkili olur.

Goldman Sachs yönetim kurulu başkanı Lloyd Blankfein, adımı sadece çevre için değil "ABD'nin dünyanın liderliği" için bir "aksilik" olarak nitelendirdi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image