Arama

Yeni Cassini Görüntüleri Satürn'ün Gizemli Ay Atlasını Gösteriyor

7 yıl önce

NASA'nın Cassini uzay aracı, Satürn'ün bir iç uydusu olan Atlas'ın bu görüntülerini 12 Nisan 2017'de yakın uçma sırasında yakaladı. Bunlar, uçan tabla şeklindeki cisimden şimdiye kadar elde edilen en yakın görüntülerdir - uzay aracı yaklaşık 7.000 mil (11.000 km) uçtu ) Görünümünü yakalamak için Atlas'dan.

Yeni Cassini Görüntüleri Satürn'ün Gizemli Ay Atlasını Gösteriyor
ad image
ad image

 


Atlas ilk olarak 1980 yılında NASA bilim adamı Dr. Richard J. Terrile tarafından NASA'nın Voyager 1 uzay aracı tarafından Satürn'le karşılaşma sırasında çekilen görüntülerde keşfedilmiştir.

S / 1980 S 28 ve Satürn XV olarak da bilinen bu ay yaklaşık 30 kilometre uzaklıktadır .

Gibi Pan, Satürn'ün ikinci en içteki ay , Atlas diğer küçük Satürn uydularından üzerinde görülmeyen önemli bir ekvator sırtın yarattığı kendine özgü bir uçan daire şekline sahiptir.

Küçük ay, 85.544 mil (137.670 km) uzaklıkta yuvarlandı ve gaz devi çevresindeki gezisini tamamlamak için yaklaşık 14 saat süre aldı.

Satürn'ü , ana halka sisteminin dış kenarında, devin A ve F halkaları arasındaki Roche Bölümü adı verilen bir bölgede yörüngede buluyor.

2004'te Atlas olarak aynı yörüngedeki F-halkası bölgesinin Cassini görüntülerinde R / 2004 S 1 olarak adlandırılan geçici dağınık bir halka halkası tespit edildi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image