Arama

Adana Demirspor Elazığspor Maçının Ardından

9 yıl önce

A. Demirspor-Elazığspor maçının ardından teknik heyet ve futbolcuların değerlendirmeleri.

Adana Demirspor Elazığspor Maçının Ardından
ad image
ad image
.................. PTT 1. Lig 25. Hafta Karşılaşması .................

ADANA DEMİRSPOR: 2 – ELAZIĞSPOR: 1  

MAÇIN ARDINDAN / NE DEDİLER!

 

Çekişmeli geçen maçtan 2-1’lik üstünlükle ayrılarak zirve mücadelesini devam ettiren A. Demirspor cephesinde son dakikada gelen galibiyetin sevinci yaşanırken, son haftalarda ya maçın ilk dakikası ya da son dakikalarında maç kaybetmeyle yüz yüze gelen Elazığspor’da ise üzüntü hakim.



Her iki takım açısından kritik öneme sahip karşılaşma sonrası maçı değerlendiren iki takım teknik heyet ve futbolcuları önemli analizler yaptılar.



A. DEMİRSPOR CEPHESİ


Ünal KARAMAN/ “Böyle stresli maç kazanmak ancak bizim takımın başaracağı bir iştir!”

“Maç gitti gitti geldi. Bu ligde her takım herkesi yenebilir ve puan alabilir. Yani ben bugüne kadar bir maçı oturup ta seyrettiğimi hatırlamıyorum. Aynı şekilde rakiplerimiz de bizimle oynadıklarında zorlanıyorlar.  Bu gerçeği kabulleniyoruz ve her hafta ona göre hazırlanıyoruz.

Psikolojisi zor haftalara giriyoruz yavaş yavaş. Maç geneline baktığımız zaman hak edilmiş bir galibiyet. Az pozisyon verdiğimiz müsabakada bu kadar çok pozisyon kaçırıp böyle stresli maç kazanmak ancak bizim takımın başaracağı bir iştir. Ne yapalım İnşaAllah sahanın ortasına yığılıp kalmayız bir gün.

Benim tribündeki oyuncum bu maç için 11’de düşündüğüm oyuncudur aslında. Maç kötü gittiğinde devreye girecek ve işin rengini değiştirsin diye sürüyoruz bu oyuncuları. Yani iş olsun diye kulübede değiller. Bu oyuncuların takıma katkı vermeleri de bizler adına sevindirici tabi.”

Şaban ÖZEL/ “İyi başlayamadık ama güzel bitirdik”

“Osmanlıspor’un kaybetmesi ile birlikte mutlak kazanmamız gereken bir maçtı. Çok şükür son dakikada attığımız golle bu maçı kazanmasını bildik. Belki iyi başlayamadık ama sonunu güzel bitirdik. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir 3 puan aldık ve İnşaAllah bunun devamını getiririz.”

ELAZIĞSPOR CEPHESİ

7 maçlık cezasını bu maçta tamamlayan ve kulübede görev yapan Elazığspor Teknik Direktörü Ümit ÖZAT uzun bir aradan sonra maç sonu değerlendirmesi yaptı.

Kaybedilen maçların faturasını hakemlere ve şanssızlığa kesen Özat; kısıtlı kadroya rağmen kalan 9 maçta oyuncularının gerekeni yapacaklarını söyledi.

Ümit ÖZAT/ “Futbolda bastırılmış özgürlük var!”

“Maça ortak olduğumuz dakikaların dışında ilk yarıda 3 tane net pozisyonumuz var. Futbolda 2+2 her zaman 4 etmiyor. Birde özellikle futbolda bastırılmış bir özgürlük var. Yani her zaman duygularını ve düşüncelerini ifade edemiyorsun. Ettiğin zaman da bir takım cezalar alıyorsun. Yaptığımız işin bir spor olduğunu ve canı yanan insanların zaman zaman bundan öncekilerinde ettiği gibi veryansın edebileceklerini idrak edemiyor bazı insanlar.

Dolayısıyla şu maçın izahı var mı yani. Giresun maçında 2 metre koluyla aldığı pozisyonda verilmeyen penaltıyla maçı verdik. Bu maçta da resmen bir voleybolcu gibi stoperin yaptığı bir smaç var. Bu pozisyona penaltı demeyecek bir birisi var mı! Hiçbir şey oynamazsın, pozisyona girmezsin o zaman bir şey konuşmaya hakkın kalmaz. Ama yani bir maçı tek hakem yönetmiyor ki, yardımcısı var, 4. Hakemi var. Biri görmüyor diye diğerleri de mi görmeyecek. Tabi ki hata yapacaklar ama bunların hep bize denk gelmesi üzücü yani. Yaksa tabi ki biz kendimizi zaman zaman eleştiriyoruz, yediğimiz gollere bakıyoruz, auttan gol yiyorsunuz kendi kalenize gol atıyorsunuz. Bu kadar çalışıp güzel pozisyonlara giriyorsun ama netice böyle basit goller yiyorsun. Onun dışında yapılan hatalarla canın yanıyor, söyleyecek bir şey yok. Diğer taraftan baktığın zaman yenileceksen oyun olarak böyle yenil.”

9 maçta 10 puan alma şansımız yüksek ihtimaldir…


“Uzun bir aradan sonra çocuklarla beraberdim. Önümüzde 9 maçımız var. Bu ligde de süper ligde de düşme baremi hemen hemen aynı. Bizim de 9 maçta 10 puan alma şansımız yüksek ihtimaldir. Birlik beraberlik içinde olmamız lazım. Bu çocuklara destek vermek lazım. Ben hiçbir zaman eksiklikten yakınmadım.  İşte bugün şampiyonluğa oynayan takım, biz de düşmemeye oynuyoruz. Baktığınız zaman bu ligde çoğu takım arasında bir fark yok, ama zaman zaman hakem hataları, zaman zaman manevi hatalar, yani bazı olumsuz şeyler takım üzerinde olumsuz etkiler yapıyor.

Benim 7 maç ceza almış olmam, Şanlıurfa maçında 4-5-0 bitireceğimiz maçı 1-1 bitirmiş olmamız, Karşıyaka maçında penaltı kaçırmış olmamız, burada kendi kalemize gol atıyor olmamız, yani bu takım hep bireysel hatalardan kaybediyor. Bireysel hatalara da hiçbir teknik adam çözüm bulamaz.

Bu maç sevabıyla günahıyla bitti, şimdi önümüzde 15 günlük bir süre var. Buca bizim direk rakibimiz. Aramızda 4 puan fark var eğer yenersek 8 hafta kala büyük bir avantaj yakalarız. Kısıtlı ama özverili bir kadromuz var ama İnşaAllah kalan maçlarda oyuncularım gerekeni yapacaklar.”

İstifa süreci ile ilgili soruya da cevap veren ÖZAT;

“Ben 7 maç ceza aldıktan sonra istifamı sundum ama Yönetim bu olanların Elazığspor için olduğunu söyleyerek istifamı kabul etmedi. Dolayısıyla devam ettim ama Sportif direktörüme de sen takımın başına geç dedim ama O’da bu etik olmaz diyerek kabul etmedi ve böyle devam ettik.

Manisa maçı sonrası istifama gelince ben buraya bir sözle geldim ve bir sözle de giderim ama benim bu çocuklarla bu sene burada yapacak işim var ve hiçbir işi de yarım bırakmak istemiyorum” şeklinde konuştu.

Murat KAYALI/ “Buca maçını kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz!”

“İşin aslı çok güzel bir karşılaşma oldu. İki takımda seyir zevki yüksek bir maç izlettirdi taraftara. Maça ortak olduğumuz yanlar oldu, kaçırdığımız pozisyonlar var. Penaltı pozisyonumuz var. Hocaların değerlendirmesini istiyorum çünkü herkes penaltı olduğunu söylüyor. Önümüzde 15 günlük var bunu değerlendirip bu maçı unutmak istiyoruz. Oynadığımız iyi bir karşılaşma olarak hafızamızda kalacak. A. Demirspor’u da tebrik ediyoruz. Buca maçını kazınıp yolumuza devam etmek istiyoruz.

Haber ve Foto: El-Aziz

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image