Arama

Elazığspor'da Aynı Son, Adanaspor : 2 Elazığspor : 1

9 yıl önce

Adana Demirspor-Elazığspor PTT 1. Lig 25. Hafta karşılaşması, Adana 5 Ocak Fatih Terim Stadında Elazığspor eli boş döndü.

Elazığspor'da Aynı Son, Adanaspor : 2 Elazığspor : 1
ad image
ad image
............... PTT 1. Lig 25. Hafta Karşılaşması ..............

ADANA DEMİRSPOR - ELAZIĞSPOR  
 
 2-1 


Ligin 2. Devresinde istediği sonuçları alamayan Elazığspor zirve mücadelesi veren A. Demirspor’a konuk oluyor.



İkinci devre oynadığı 8 maçta 19 puan kaybederek ligin dibine doğru inmeye devam eden Bordo Beyazlılar 20 yıl sonra yeniden Süper Lig'e çıkmak isteyen A. Demirspor’la kritik bir maça çıkıyor.



14. RANDEVU:


İki takım daha önce 13 kez karşı karşıya gelirken, Bordo Beyazlılar rakibi karşısında tek galibiyetini ilk yarıda oynanan 2-1 biten maçta aldı.



Lig maçlarında Mavi Şimşekler'e karşı 1 galibiyeti bulunan Elazığspor rakibine 8 kez mağlup oldu.  5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Kupadaki tek maçı ise yine A. Demirspor 2-0 kazandı.



Bu maçlarda Elazığspor rakip kaleye ancak 13 gol gönderirken, mavi siyahlılar ise 28 golle açık ara önde bulunuyor. 



İSTATİSTİKLER:


Cumartesi günü saat 18:30’da oynanacak karşılaşma öncesinde geride kalan 24 maçta ev sahibi A. Demirspor 45 puanla 2. Sırada bulunuyor. Mavi Şemşekler evinde oynadığı 12 maçta  7 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi almış durumda. Sahasında başarılı bir grafik çizen A. Demirspor bu maçlarda rakip fileleri 16 kez havalandırırken, kalesinde ise 8 gol gördü.
Ev sahibinden Özgürcan Özcan 8 golle takımın en golcü oyuncusu durumunda.



Konuk Elazığspor ise 24 maçta topladığı 28 puanla haftaya 12. Sırada giriyor. Bordo Beyazlılar oynadığı 12 deplasman maçında 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 6 mağlubiyet aldı.


Elazığspor 12 maçta rakip filelere 15 gol gönderirken, kalesinde ise 19 gole engel olamadı.


Bordo Beyazlılar'da Mehmet Çakır 9 golle takımın en çok gol atan oyuncusu.



SAKAT VE CEZALILAR:


Mavi şemşeklerde sakat oyuncu bulunmazken, Abdulkerim Bardakçı geçen hafta gördüğü sarı kartla cezalı druma düştüğü için Elazığspor’a karşı forma giyemeyecek.

 


Konuk Elazığspor’da ise Mali Ümit Milli Takımı’nda bulunan Hamidou TRAORE, sakat olan Kemal TOKAK ve M. Zeki TUNÇ dışında eksik bulunmuyor.



ÖZAT CAZASINI TAMAMLADI!


17. haftada oynanan Antalya maçı sonrası 7 haftalık rekor ceza alan Elazığspor Teknik Direktörü Ümit Özat cezasını tamamladı ve bu maçta kulübedeki yerini alabiliyor.



-------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tarih/Saat: 21 Mart Cumartesi-18.30
Stat: 5 Ocak Fatih Terim
Canlı Yayın: TRTSPOR
Hakemler: Koray Gençerler (Manisa Bölgesi Üst Klasman), Cemal Bingül, Baran Eraslan ve Yavuz Çetin



TAKIM KADROLARI:



ADANADEMİRSPOR: Budımır Janosevıc, J. Larweh Attamah, Fazlı Kocabaş, Umut Gündoğan, Şaban Özel, Berkan Şimşek, Hüseyin Kala, Hakan Çinemre, Tayfur Bingöl, Oğuz Han Aynaoğlu, Özgür Can Özcan
Yedekler: Tolga Özgen, Ferhat Çökmüş, Hurşut Meriç, Gustavo Alles, Fatih Şen, Artun Akçakın, Cumali Bişi
T. Direktör: Ünal Karaman


 

ELAZIĞSPOR: Ferhat Odabaşı, Eren Aydın, Hakan Bilgiç, Onur Güney, Murat Sözgelmez, Zeki Korkmaz, Murat Kayalı, Davıd Deniz Kılınç, Mehmet Çakır, Noyan Öz, Serdar Özbayraktar
Yedekler: Mücahit Atalay, Taner Yalçın, Murat Kalkan, İzzet Yıldırım, Oğuz Aksoy, Berk Yıldız, Igor Zenkovıch
T. Direktör: Ümit Özat

MAÇTAN NOTLAR:

Maç öncesinde Çanakkale şehitleri için saygı duruşu yapılıyor.


A. Demirspor taraftarı 5 Ocak Fatih Terim Tribünleri’nin büyük bölümünü doldurmuş durumda. Az sayıdaki Bordo Beyazlı taraftar da takımını desteklemek için tribünlerdeki yerlerini alıyorlar.


Ve Hakem Koray Gençerler ilk düdüğünü çalıyor ve karşılaşma konuk Elazığspor’un  santra vuruşu ile başlıyor.
 

2’ Şaban’ın sağ kanattan ortasına defans müdahele edemeyince yükselen topu kaleci Ferhat son anda kornere çeliyor.
 

3’ Hüseyin’in korner atışına penaltı noktasında iyi yükselen Özgür’ün kafa vuruşunu Ferhat kontrol ederek gole izin vermiyor.
 

7’ Elazığspor ilk ciddi atağını gerçekleştirdi. Noyan Öz sol kanattan çizgiye kadar indi ortasını geriye Murat Kayalı’nın önünü bırakıyor, Kayalı’nın çaprazdan vuruşu kaleci Janosevıc’den oyun alanına geri dönüyor.
 

11’ A. Demir atağında Tayfur’un arka direğe ortasını Beykan kafa ile penaltı noktasına ortalıyor ancak araya giren Onur topu uzaklaştırıyor.
 

12’ Hüseyin’in sağ kanattan ortası Özgür’e gelmeden M. Çakır araya girip topu tehlike bölgesinin dışına taşıyor.
 

18’ Beykan’ın yerden pasını kontrol etmek isteyen Oğuzhan topu ayağından kaçırıyor ve önemli pozisyon autla sonuçlanıyor.
 

24’ Murat Kayalı rakibini geçiyor ve sağ kanattan çizgiye inerek yaptığı orta kaleciyi de aşıyor ancak Çakır’ın takip ettiği top kornere çıkıyor.
 

26’ Murat Kayalı topu cezalanı içinde müsait durumdaki Serdar Özbayraktar’ın önüne bırakıyor bu oyuncu kale alanı içinde dokunuyor ancak son anda araya giren A. Demir defansı topu kornere çelerek tehlikeyi uzaklaştırıyor.
 

29’ Oğuzhan’ın’ın ortasına boş durumda yükselen Beykan’ın vuruşu yandan auta çıkıyor.
 

33’ Noyan’ın pasını alan Serdar Özbayraktar topu filelere gönderiyor ancak Hakem Noyan’ın faul yaptığı gerekçesiyle bu golü geçerli saymıyor.
 

35’ Hüseyin kendi çabasıyla pozisyonu zorluyor ortasını yapmak istiyor ancak Elazığspor defansına çarpan top kornere çıkıyor.
 

37’ Şaban’ın ortasında Özgürcan topun üzerinden atlıyor ancak arkada Beykan bu topu beklemediği için meşin yuvarlak auta çıkıyor.
 

41’ A. Demirspor’un sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta Noyan ön dirikte kafaya vurarak topu kornere çeliyor.

 

Koray Gençerler ilk yarının skorunu ilan eden düdüğünü çalıyor.
 

 
ADANA DEMİRSPOR: 0  - ELAZIĞSPOR: 0  

 

 

46 Ev sahibi A. Demirspor ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Oğuzhan Aynaoğlu oyundan çıkarken Artun Akçakın oyuna giren isim.
 

47’ Umut’un sağ kanattan tehlikeli ortası kaleci Ferhat’ın kucağında kalıyor.
 

51’ Attamah’ın pasında top yakın mesafeden Murat Kayalı’nın yüzüne çarpıyor ve bu maçta başarıl bir oyun sergileyen Murat kısa süreli bir sakatlık geçiriyor.
 

54’ A. Demirspor Beykan’la gole yaklaştı. Ani gelişen atakta Hüseyin’in cezaalanı sağ köşesinden verdiği uzun parelel pasa hareketlenen Beykan topa vuruyor ancak meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıkıyor.
 

57’ Bu kez Elazığspor gole yaklaşan takım. Organize gelişen atakta Zeki Yıldırım’in derin pasında cezaalanı içinde topla buluşan Serdar’ın orta-şut karışımı vuruşu az farkla yandan auta çıkıyor.
 

62’ Elazığspor savunmasının uzaklaştırmak istediği topu önünde bulan Umut cezaalanı dışından sert vuruyor top üstten auta çıkıyor.
 

64 64’ GOOOL: Elazığspor Murat SÖzgelmez’in kendi kalesine attığı golle 1-0 yenik duruma düşüyor.
 

Ani gelişen atakta Özgün Can sağ kanattan cezaalanına giriyor ortasını yapıyor araya giren Murat Sözgelmez’e çarpan top kaleci Ferhat’ı kontürpiyede bırakıyor ve meşin yuvarlak direk dibinden filelerle buluşuyor. 1-0
 

46 65’ Elazığspor teknik direktörü Ümit Özat sahanın en iyisi Murat Kayalı’yı kenara alırken, yerine Taner Yalçın oyuna giriyor.
 

69 69’ Hakan Bilgiç faul sonrası maçtaki ilk sarı kartı gören oyuncu oluyor.
 

67’ Özgür Can rakibini geçip cezaalanına giriyor defansın zorladığı Özgür topu ayağından açınca önemli bir gol fırsatını değerlendiremiyor.
 

71’ Hüseyin kala cezaalanı içinde bir rakibini oyundan düşürdükten sonra sol ayağıyla plase bir vuruş yapıyor top üstten auta çıkıyor.
 

46 75’ A. Demir’de 2. Oyuncu değişikliği. Sakatlanan Hüseyin Kala yerini Hurşut Meriç’e bırakıyor.
 

46 77’ Elazığspor’da 2. Oyuncu değişikliği. David Deniz Kılınç yerini Berk Yıldız’a bırakıyor.
 

79’ Ev sahibi 2. Gole çok yaklaştı. Artun’un kafa ile indirdiği topa Umut cezayı üstünden sert vurdu defanstan seken top Artun’un önünde kaldı. Bu oyuncunun yakın mesafeden kafa vuruşunu kaleci Ferhat kontrol ediyor.

 

6979’ Serdar Özbayraktar rakibin elle oynamasına penaltı vermediği için hakeme itirazdan sarı kart görüyor.
 

81’ Hurşut rakiplerini oyundan düşürdükten sonra cezaalanı dışından çok sert vuruyor top üstten auta çıkıyor.
 

84 84’ GOOOL: Elazığspor Taner Yalçın’la skoru eşitliği sağlıyor.
 

Elazığspor’un cezalanı sol köşesinin yaklaşık 10 metre dışından kazandığı serbest vuruşta topun arkasına geçen Taner Yalçın’ın vuruşunda top 90’dan ve üst direğe de çarparak A. Demir fileleriyle buluşuyor ve maça denge geliyor.
Taner Yalçın bu sezon Bordo Beyazlı forma ile ilk golüne imza atıyor.

 

4687’ Adana Demirspor takımında oyuncu değişikliği; Beykan Şimşek oyundan çıkarken Gustavo Alles oyuna giren isim.
 

4689’ Elazığspor takımının teknik direktörü, oyuncu değişikliği ile maça müdahale ediyor. Serdar Özbayraktar çıkıyor ve yerine Murat Kalkan oyuna giriyor.
 

84 90’ GOOOL: A. Demirspor Artun Akçakın’la yeniden öne geçiyor.
 

Derin pasa hareketlenen Artun sol kanattan cezaalanına giriyor ve öne çıkan Ferhat’ın üstünden aşırttığı top Onur’un çabasına rağmen filelerle buluşuyor. Artun bu sezon Mavi Beyaz forma ile 3. Golüne imza atıyor.
 

6990+1 Artun gol sonrası formasını çıkardığı için sarı kart görüyor.
Karşılaşmanın sonuna 3 dakika ilave ediliyor.

 

Koray Gençerler karşılaşmanın skorunu ilan eden düdüğünü çalıyor.
 

 
 ADANA DEMİRSPOR: 2  - ELAZIĞSPOR: 1 


MAÇ SONU:

Ligin ikinci devresine kötü başlayıp 8 haftada 5 puan toplayabilen Elazığspor Adana deplasmanından da eli boş döndü.
İlk yarısı 0-0 bitn maçta goller ikinci yarıda geldi.

 

Murat Sözgelmez’in 64’te kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düşen Elazığspor Taner Yalçın’ın serbest vuruştan attığı mükemmel golle eşitliği yakaladı.
 

Maçı bırakmayan A. Demir ikinci yarının başında oyuna giren Artun’la 90. Dakikada bir kez daha öne geçti ve maçın skorunu ilan etti.
 

Ordu galibiyeti sonrası yeniden 3 puan orucuna giren Elazığspor 25. Haftayı da yenilgi ile tamamlayarak düşüşünü sürdürdü.
 

22. Hafta maçında evinde G. Antep BŞB’ye uzatma dakikalarının son saniyelerinde 1-0 kaybeden Elazığspor ardından 23. Hafta maçında Manisa deplasmanında bu kez 1. Dakika dolmadan yediği golle maçtan 1-0 yenik ayrılmıştı.
 

Bu hafta aynı kaderini devam ettiren Bordo Beyazlılar, 1 golü kendi kalesine attığı maçta eşitliği yakaladığı A. Demirspor karşısında da 90. Dakikada kalesini gole kapatamadı ve yediği golle maçtan puansız ayrılmanın acısını yaşadı.
 

28 puanda kalan Bordo Beyazlılar haftayı maç fazlasıyla 12. Sırada tamamladı.
 

Ev sahibi A. Demirspor ise zorlandığı maçı son dakika golü ile kazanarak 48 puanla 2. Sıradaki yerini korudu.
 

Önümüzdeki hafta Süper Lig ve PTT 1. Lig’de maç oynanmayacak. Elazığspor 26. Hafta maçında Bucaspor’u 4 Nisan’da konuk edecek.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image