Arama

Defterdar Yıldıraner personeliyle EBMC’yi ziyaret etti

9 yıl önce

Verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla her yıl şubat ayının son haftası olarak kutlanan Vergi Haftası nedeniyle Elazığ İl Defterdarı Erdoğan Yıldıraner; Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Defterdar Yıldıraner personeliyle EBMC’yi ziyaret etti
ad image
ad image

Harput Vergi Dairesi Müdürü, Hazar Vergi Dairesi Müdürü, Gelir Müdürü, Muhasebe Müdür Yardımcısı, Milli Emlak Müdür Vekili ve Personel Müdürü ile Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti’ni ziyaret eden Defterdar Erdoğan Yıldıraner’i Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Koca ve yönetim kurulu üyeleri karşıladılar.

 

Vergi Haftası nedeniyle gerçekleştirdikleri ziyaretlerde bilgilendirmeler de yaptıklarını açıklayan Defterdar Erdoğan Yıldıraner; Elazığ’da 2013 yılında verilen toplam tahakkuk tutarının 569 milyon 606 bin lira, 2013 yılı toplam tahsilat tutarının 499 milyon 243 bin lira olduğunu söyledi. Elazığ ili tahakkuk tahsilat gerçekleşmelerini anlatan Defterdar Yıldıraner; Elazığ’ın 2014 yılı toplam tahakkukunun 636 milyon 54 bin lira, 2014 yılı toplam tahsilatının ise 572 milyon 614 bin lira şeklinde gerçekleştiğini duyurdu.

 

Sosyal medyayı çok aktif kullandığına ve mesleki paylaşımlar yaptığına dikkat çeken Elazığ İl Defterdarı Erdoğan Yıldıraner; sosyal medyadaki mesleki paylaşımlarının bilgilendirme anlamında çok faydalı olduğunu ve kamuoyunun da takdirini kazandığını söyledi.

 

Kayıp ve kaçakta fatura ve fişin önemine dikkat çeken Defterdar Yıldıraner; “Beyanlar da gerçek değil. Denetimlerimizde artış yaptırıyoruz ama yine de inandırıcı değil. Bu konuda birçok projemiz var. Mesela ortaokul ve üniversite öğrencilerine defterlere kayıt etmeleri suretiyle fiş toplamalarını amaçlayan bir projemiz var. Ziyaretlerimde esnaflara hesapsızlıktan battıklarını özellikle söylüyorum. Nereden ne alacağınızı ve nereye ne vereceğinizi bilin diyorum. Çünkü özellikle gelir beyanıyla ilgili esnafın bilmediklerini anlatmamız lazım. Çünkü gerçek bedeller üzerinden beyan eden ceza almaz. Esnaf odalarına da toplantılara beni mutlaka çağırın diyorum fakat rağbet olmuyor. Bu konuya özellikle ağırlık vereceğiz.” şeklinde konuştu.

 

EBMC yönetim kurulu üyeleriyle trafik kuralları ihlallerine uygulanan para cezalarıyla ilgili görüş alışverişinde de bulunan Elazığ İl Defterdarı Erdoğan Yıldıraner; “Kanuna dayanmayan vergi alınmaz. Vergi kanunla alınır. Trafik kuralları ihlallerine uygulanan para cezalarının vatandaşın can güvenliğini sağlaması açısından bir uyarı niteliğinde olduğu inancının yaygınlaştırılması gerekiyor.” dedi.

 

Elazığ’da her gün mesai saatleri içerisinde denetim yaptıklarını açıklayan Defterdar Erdoğan Yıldıraner; “Elazığ’da her gün mesai saatleri içerisinde denetim yapıyoruz. Bir gün merkez, bir gün ilçeler olmak üzere denetimlerimiz aralıksız olarak sürüyor. İlçelerden Karakoçan ve Kovancılar’a büyük oldukları için ikişer gün ayırıyoruz. Bu denetimlerde bir gün dahi o memurlarım hakkında şikayet gelmedi. Ceza var şikayet yok. Benim halkla ilişkiler uzmanlarım o memurlarım aslında. Çünkü bilgilendiriyor ve uyarıyorlar. Ayrıca ben tedbili kıyafet de gezerim. Her akşam alışveriş yapa yapa pazarlık yapa yapa eve giderim.” diye konuştu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Defterdar Yıldıraner ve beraberindekilerin Vergi Haftası’nı kutlayan  Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti (EBMC) Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Koca ise; “Aslında Elazığ’ın özlemini çektiği bürokrat profilisiniz” dediği Defterdar Yıldıraner’e çalışmalarında başarılar diledi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image