Arama

Elazığ İş Kurdan Nitelikli Eleman Yetiştirme Projesi

9 yıl önce

Elazığ Organize Sanayi bölgesi toplantı salonda yapılan, nitelikli elaman kazandırma toplantısına Elazığ Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, EOSB Müdürü Suat Öztürk, Çalışma ve iş kur müdür vekili Yasemin Güler ve işadamları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Elazığ İş Kurdan Nitelikli Eleman Yetiştirme Projesi
ad image
ad image

Elazığ Organize Sanayi bölgesi toplantı salonda yapılan, nitelikli elaman kazandırma toplantısına Elazığ Belediye başkanı Mücahit Yanılmaz, EOSB Müdürü Suat Öztürk, Çalışma ve iş kur müdür vekili Yasemin Güler ve işadamları ve belediye meclis üyeleri katıldı.

 

Çalışma ve iş kur müdür vekili Yasemin Güler İş adamalarına yönelik yaptığı konuşmada işverenlerin vasıflı elaman ihtiyaçlarının karşılanması için iş kur tarafından başlatılan bir proje kapsamında nitelikli eleman yetiştirmek için işverenlerin müracaatları doğrultusunda çalıştırılacak elamanların paralarının iş kur tarafından karşılanacağını ve yetişecek elemanların ise vasıflı eleman olarak işverenler tarafından değerlendirileceğini ifade etti.

 

Güler Ağustos ayında yaptıkları araştırmada işverenlerin vasıflı elaman bulmaktaki zorluklarının tespit edildiğini belirterek,”Elazığ Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Suat Öztürk’e bize böyle bir fırsat verdiği için teşekkür ediyorum, Zaman zaman işverenlerimiz bizi, biz işverenlerimizi ziyarete geliyoruz. İşverenlerin sorunlarının nitelikli iş gücü elemanlarını tespit etmek amacıyla araştırmalar yapmaya başladık.Aştırmalarımızın sonuncusu ağustos ayında yapıldı ve kurumuzda debelendirildi. Raporda da görüldü ki birçok işverenimiz piyasada nitelikli eleman bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bu sıkıntıları gidermek adına kurumumuz tarafından işverenlerimize nitelikli eleman adı altında iş başı programı olsun mesleki eğitim kurslarımız olsun bunların işverenlerimizce nasıl uygunlasın nasıl başvurulsun konularında bu gün bilgilendirme toplantısı yapacağız.

Bu piyasa araştırmalarımızın sonuçsuz kalmaması adına burada yapacağımız tanıtım sonucunda bizlerden talep edeceğiniz nitelikli elaman ihtiyacının karşılanması konusunda özellikle bir zat kişilerin işi görerek öğrenmesi ve bu öğrenme sonrasında alacakları belgelerle hem vasıflı eleman çalıştırma hem de bu ihtiyacınızı giderme açısından önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. İlimize aktarılan ödeneğin en doğru şekilde kullanmasını teminen bu toplantı sonunda alacağımız talepleri en uygun şekilde karşılayacağımız belirtirim” diye konuştu.

 

ELAZIĞ’DA SANAYİDE VAR YATIRIM DA VAR

 

Elazığ Organize Sanayi Bölge Müdürü Suat Öztürk yaptığı konuşmada Elazığ’da yatırımında olduğunu sanayinin de olduğunu ifade ederek,” Bir şehirde ne kadar zenginlik veya zengin olursa o şehir zenginleşir o şehirde işsizlik azalır o şehrin ekonomisi güçlenir ve göçü önlersiniz. Beyin göçünü sahra göçünü önlersiniz. Ve sahra göçünü önlediğiniz zaman da akıl olarak bankalarda hesaplarda ve değişik alanlarda bulunan kaynakları yatırımlı üretime geçirdiğimiz zaman Elazığ bölgenin değil Türkiye'nin kalkınmış illerinden biri olur. Bugün Elazığ'ın durumuna baktığımız zaman kötümü kötü değil. Ben her zaman şunu söylüyorum şimdi burada arkadaşlarımız bizim faaliyetlerimiz için bir çizelge hazırladı bana bazı notlar verildi ama ben notlara bağlı olarak konuşan bir insan değilim. Ben bütçem olarak Elazığ’ın bazı konularına değinmek istiyorum Elazığ’da maalesef sayın belediye başkanımız da yeni olmasına rağmen zaman zaman bazı toplantılarda konuşuyoruz sanki Elazığ'ın üzerine ölü toprağı atılmış bu ölü toprağını silkelemeyi hiç kimse akıl etmiyor. Bir araya gelip bu çözülmüyor yeni yeni bazı şeyler yapılmaya başlandı inşallah bunlar atılacak ama biz umutsuz değiliz hep dedik ki Elazığ’ın ekonomisi güçlü Elazığ’ın sermayesi var ve çalışanlar var Elazığ’da öyle insanlar biliyorum ki şu organize sanayisine yatırım yapmış elini kolunu değil gövdesini taşın altına koymuş insanları görmeyenler var yadırgayanlar var niye yatırım yapıyorsunuz diyenler var Elazığ’dan hiçbir halt olmaz diyenler var Elazığ’da sanayi de olmaz diyenler var o gün belediye başkanımızın söylediği 2014 enerji tüketimi %13 artmış organize sanayinin tüketimi %13 artmış % 13 e göre 7 milyon küsur kilovata çıkmışız 6 milyon küsur kilovatta. 2013 de 65 milyon kilovat elektrik tüketmiş Elazığ organize sanayi 2014 de 73 milyon kilovat elektrik tüketmiş % 13 elektrik tüketmesi insanlara verilecek olan en güzel cevaptır. Eğer organize sanayi büyümüyorsa artmıyorsa bu elektrik tüketimleri herhalde bağ be bahçede kullanılmadı. Doğalgaza baktığımız zaman 2009 ve 2014 arasında % 64,5’tir. 5 milyon 9000 metre küp doğalgaz tüketimi vardır” dedi.

 

5. KISIMDA DENEME ÜRETİMİ BAŞLADI

Öztürk, Organize Sanayi bölgesine 5. kısmı da kazandırdıklarını  ifade ederek,” Bugün 5. Kısım diye bir bölüm attık biliyorsunuz 118 tane personeli olan bir adam 1 milyon 300 bin metre kare hazinenin arazisini 2014 e geçirdik. Organize sanayi kapsamına aldık tapularını aldık şu anda kamulaştırma yapacağımız tokilerin hacim miktar yeri var bide özel mülkiyetler var onlara da bismillah dedik başladık ilk etapta bir 17 ve 18 kamulaştırması yaptık kamulaştırma yasasını işleve sokuyoruz Yazıkonak belediyesiyle bir protokol yaptık Yazıkonak belediyesinin bizim adımıza bırakmış olduğu komisyonda kamulaştırma işlemlerine başladık inşallah 3 5 ay içerisinde netleştirip paralarını yatıracağız ülke sahiplerinde razı olmayanlar dava açacak bütün 5. Bölgenin projeleri onaylandı elektrik ve altyapı projeleri oylarının da kesim hesaplarında 21 milyon falan civarında bir yatırım sonuçlanıyor inşallah temennimiz nisan ayında alt yapı iadelerini yapmak şu anda 47 tane firmaya tahsis verdik. 5. Bölge dediğimiz bölgenin alt yapıdan faydalanabilmesi için yatırımcıların geçici mimar yollarını ölçtük elimizdeki imkanlarımızla elektrik hatlarını çektik 4 tane ara geçidi trafolar koyduk ve şu anda 11-12 tane yatırımcı arkadaşlar yatırım yapmaktadırlar.  3 ay önce boş kır bir arazi şu anda bir fabrika üzerine faaliyete geçti bunlar güzel şeyler Elazığ’da yatırım yok deniyor elbette yatırımlar çok olsun istiyoruz daha fazla olması lazım bu söylemlerle olmuyor maalesef konuşmayla değil çalışmayla olur” diye konuştu.

 

ÜNİVERSİTE İLE ÇOK CİDDİ BİR İŞ BİRLİK İÇİNDEYİZ

 

Suat Öztürk Elazığ OSB’nin Türkiye de örnek olduğunu, Üniversite ile iş birliği içersinde olduklarını ifade ederek,” Elazığ organize sanayisi gerçekten Türkiye’de örnek gösterilebilecek bir sanayi haline geldi. Yapmış olduğu hizmetlerle alt yapı problemlerinde kesintisiz bir enerji var. 3 yıl evvel ciddi sıkıntılarımız vardı. Sağ olsun enerji bakanımız buraya geldiğinde bu konu bir toplantı ile gündeme geldi trafo merkezi değiştirildi tek bir hücreye alındı. Çimento fabrikası organize sanayi olarak gösteriliyordu başka hatlarla gösterilmiyordu. Eski hücreler tamamen elektrik körüydü organize sanayide elektrik dalgalanması oluyordu bunu da aştık şu anda sanayi için enerji çok önemli çünkü hassas makineler var bu kadar hassas olmamıza rağmen zaman zaman geçen rüzgârda sıkıntılar yaratıyor. Bu sıkıntılar 1 ve 2. Bölgede oldu 3. Bölge hususunda hiç olmamalı çünkü tamamen tel hatlarını yeraltı yaptık 1. Ve 2. Bölge yer üstü olduğu için rüzgârdan etkilenen teller sallandıkça enerjide sıkıntılar tamamen aştı. İnşallah 5. Bölgede yapmış olduğumuz proje de tamamen enerji yeraltı. Şu anda 54-55 tane çalışan arkadaşımızla ciddi bir gece gündüz hizmeti veriyoruz. Bütün hizmeti kendimiz yapıyoruz. Türkiye organize sanayiler içinde sanayi gazetesinde her zaman gündeme geliyoruz. Yeni 1 yıldır çıkarttığımız gazete de organize sanayinin bakış açıları değişti. Bütün özellikleri artık açıp bizden soruyorlar. Bilgileri bizden alıyorlar. Üniversite ile çok ciddi bir iş birlik içindeyiz meslek yüksek okullarıyla ikinci bir ihalesini yaptılar. Yeni bir arsa verdik yeni bir bina inşaatını kendileri yapacaklar. Allah izin verirse organize sanayide çalışan işçilerimizle bütün ince işlerini biz yapacağız. Sıvasını alçısı fabrikaya vereceğiz üniversiteye böyle bir taahhütte bulunduk. Yaptıkları projeleri milli eğitime teslim edecekler.” Diye konuştu

 

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz’da yaptığı konuşmada dört duvar arasında oturan bir belediye başkanı olmadığını, Elazığ'ın kalkınmasında gelişmesinde yapabilecekleri her türlü çalışmayı OSB için de yapacaklarını söyledi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image