Arama

Düğünler emanet altınlarla yapılmaya başlandı

7 yıl önce

BATMAN - Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte altın alamayan vatandaşlar, emanet altınlarla düğün yapmaya başladı.

Düğünler emanet altınlarla yapılmaya başlandı
ad image
ad image

Batmanlı kuyumcular altın fiyatlarının yükselmesinin ardından altın alamayan vatandaşların eş dosttan aldıkları emanet altınlarla düğünlerini yaptıklarını söyledi.

Altın fiyatının bir ay içerisinde yükseldiğini belirten Kuyumcu Ayetullah Çetiz, altın fiyatlarının birçok şeyde olduğu gibi düğünleri de etkilediğini belirtti.

Çetiz, “Bir ay önce 106 TL olan 22 ayar altın şimdi ise 114 TL’yi buldu. Onun için iş yok. Altın fiyatlarının yüksek olmasıyla birlikte kuyumcu esnafı olarak sabahtan akşama kadar dükkândayız alışveriş hiç olmuyor. Tam da fiyatların yükselmesi düğün sezonuna denk geldi. Altın fiyatların düşmesini umut ediyoruz. Fiyatlar biraz daha düşerse işimiz olmaya başlayacak. Fiyatlarının yüksek olması sebebiyle düğün yapacak vatandaşlarımız altın alamıyor. Bu yüzde de çevre eş dosttan emanet altınlarla düğünlerini yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Bir ayda fiyatların çok değiştiğini belirten Çetiz, “Külçe altın gramı 112 TL'den 120 TL'ye, 22 ayar altının gramı 106 TL'den 114 TL'ye, çeyrek 190 TL'den 205 TL'ye, yarım altın 380 TL'den 410 TL'ye Cumhuriyet altını ise 770 TL'den 825 TL'ye yükseldi.” dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image