Arama

Elazığ Bölge Hastanesi 30 Ayda Tamamlanacak

8 yıl önce

Doğukent Mahallesi'nde yapımı hızla devam eden Elazığ Entegre Sağlık kampüsü inşaatını gezerek çalışmalar hakkında bilgi alan Ak Parti Milletvekili adayları, devam eden çalışmalarla ilgili gazetecilere bilgi verdi.

Elazığ Bölge Hastanesi 30 Ayda Tamamlanacak
ad image
ad image

Temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan ve Bölge Hastanesi olarak bilinen Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ak Parti Milletvekili Adayları Şuay Alpay, Metin Bulut ve Ömer Serdar ile İl Başkanı Nusret Çoban, gazetecilerle birlikte hastane inşaatını gezerek devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden bilgi alan adaylar, hastane inşaatının tamamlanmasıyla birlikte Elazığ'ın bölgesinin sağlık merkezi olacağını ifade etti.

 

"PROJEYİ 30 AYDA TAMAMLAYACAĞIZ"

 

Hastane inşaatında hafriyat dökme işlemlerinin yüzde 80'inin tamamlandığını ifade eden Proje Müdürü Cihan Çetin, "Şu an projemiz ile ilgili olarak etap etap yürüyoruz. Öncelikle 12 bin metrekarelik bir kamp alanımız var. Onunla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Kamp alanımızın yüzde 60'ını bitirdik. Hafriyat ile ilgili de çalışmalarımız son hızıyla devam ediyor. Hafriyatın da yüzde 80'i bitmiş durumda. Toplamda 535 bin metreküp. Konsept mimari projeler tamamlandı. Diğer projelerin çalışmaları sürüyor. Temel kotlarına da 15 gün içerisinde ineceğiz. Ardından da kaba inşaatı normalde bitme süresi 12 ay olmasına rağmen 352 bin metre karelik projemizi 9 ay gibi bir sürede bitireceğiz. Tabi çalışmalarımız eş zamanlı yürüyecek. Kaba inşaatın ortalarında diğer ince işlere başlanacak. Çalışma planımız şöyle olacak. Toplamda buradaki iş bitirme saatleri 9 milyon 500 adam saat olacak. Bu çok ciddi bir rakam. Pikte sahada 2 bin kişi çalışacak. Dolayısıyla da 36 aylık bir projeyi 30 gibi bir sürede bitirmek için de 7/24 çalışacağız" şeklinde konuştu.

 

"BÖLGE HASTANESİ ELAZIĞ'I UÇURACAK BİR PROJE"

 

Bölge Hastanesi'nde çalışmaların hızla devam ettiğini ifade edenAk Parti Elazığ Milletvekili Adayı Şuay Alpay ise, projenin tamamlanmasıyla birlikte Elazığ'ın sağlıkta bölgeye hitap edeceğini vurguladı. Alpay sözlerini şöyle sürdürdü: "Bugün Bölge Hastanesi olarak bilinen Entegre Sağlık Kampüsümüzü  ziyaret ettik. Çalışmalar hakkında bilgi aldık. Bu proje hep ifade ettik sadece Elazığ açısından değil bölge açısından da çok önemli bir proje. Bilindiği gibi 1038  yataklı genel hastane olarak planlanmıştı ancak proje çok daha büyüdü ve 60 yataklı da Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ilave edildi. Toplamda 1098 yataklı muhteşem bir proje haline geldi. Şu anda gördüğünüz gibi inşaatı hızla devam ediyor. Planlanan şekilde devam ediyor. Hiç bir gecikme yok. 300'ü teknik personel olmak üzere toplam 2 bin kişi tam vardiya çalışmaya başladığında inşallah hastane sürecinde bitirilecek. bu hastanenin başka bir özelliği de deprem izolatörlerinin yapıldığı Türkiye'deki ikinci hastan olması. Sadece Amerika'da böyle bir hastane var bildiğim kadarıyla. Elazığ'ın deprem bölgesinde olduğu düşünüldüğünde ne kadar önemli bir proje olduğu daha net anlaşılır. Bu şehri tabiri yerinde ise uçuracak ve bölgeye de büyük katkı sağlayacak bir proje olduğunu ortaya koyması açısından da önemlidir. Yapım süresi içerisinde bu şehre ticari faaliyet olarak çok katkı sağlayacak hastanenin şehrimiz insanına istihdam sağlayacak olması da çok önemli. Bizim hastaneyle ilgili en çok önemsediğimiz ve üstünde durduğumuz konuların başında şüphesiz bitimden sonra 2500 kişiye istihdam oluşturacak olmasıdır. Bu çok önemli bir parametre. Şehir açısından da istihdam açısından da. İşsizliğin azalmasına önemli katkı sağlayacak. Bir diğer önemli konu ise Elazığ'da yaşayan esnaflarımız hastaneyle ciddi anlamda bir ekonomik kazanım elde edecek. iş adamlarının yatırımlarına doğrudan katkı sağlayacak bir proje olacak. Ben bu hastanenin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Buradaki arkadaşlara da çalışmalarında kolaylıklar diliyorum"

 

Basın açıklamasının ardından Ak Parti adayları ve İl Başkanı Nusret Çoban, firma yetkililerinin refakatinde gazetecilerle birlikte inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde görme fırsatı buldu.   

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image