Arama

Elazığ Milli İttifak Adayları, EBMC’yi Ziyaret Etti

8 yıl önce

Seçim çalışmalarını sürdüren Milli İttifak Elazığ Milletvekili Adayları Selami Ekici ve İbrahim Öcal; Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Nafiz Koca’yı ziyaret ettiler.

Elazığ Milli İttifak Adayları, EBMC’yi Ziyaret Etti
ad image
ad image

BAŞKAN KOCA, AÇLIK GREVİNDEKİ İŞÇİLER İÇİN YETKİLİLERE SESLENDİ

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Ekici ve Öcal ile Milli İttifak adaylarına başarılar dileyen EBMC Başkanı Nafiz Koca; “7 Haziran seçimleri malum tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da çok önemsediğimiz bir başlangıcı olarak görüyoruz. Bu bağlamda Milli İttifak adaylarına yerelde Elazığ genelinde Türkiye üzerinde olan hassasiyetini bildiğimizden dolayı sayın Ekici ve Öcal’a başarılar diliyorum. Elazığ bizim için önemli bu öneminde sizlerin de bilincinde olduğunuzu biliyorum. Elazığ’ın çözümlenmesi gereken bir çok sorunu var, ben sadece önemle bir sorununda bahsetmek istiyorum. Biliyorsunuz bir süredir Elazığ Sulama Birliği’nin kangren haline gelmiş bir problemi var. Ben kendimde işçi sınıfından geldiğim için bu sorunu apayrı görüyorum. Bu arkadaşlarımız geçmişte bir açlık grevi başlattılar, ölüm orucuna niyet ettiler. Ak Parti İl Başkanı’nın bu arkadaşlarımıza giderek bazı vaatler vererek açlık grevini sonlandırdığını da gördük. Sayın İl Başkanı kısmi olarak sözünde durdu bu arkadaşlarımıza söylediği iş taahhüdünü yerine getirdi, ancak bu arkadaşlar ‘sigortalı bir işe başlamamız halinde ve bizim geçmiş haklarımızı kaybetmeyecek şekilde bir çözüm ‘ diyerek açlık grevine başladılar bugün yedinci günü ve bu 15 kişiden 2 arkadaşımızın ciddi sağlık sorunları meydana geldi. Beyinde başlayan tahribatların bedenin diğer uzuvlarına sirayet ettiğini bugün aldığımız bilgiler arasında. Bu konuyla ilgili biz Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti olarak bir girişimde bulunacağız. Biri caminin minaresindeki şerefe çıkıp intihar ediyorum dese devletin bütün birimleri gerekli önlemi alıp bu arkadaşımızı intihar etmesinin önüne geçiyorlar ama burada bir intihar değil dolaylı yoldan intihar eden 15 insanımız var. Ne hikmetse ne devlet yetkilileri ne siyasi mekanizma ne de çalıştıkları dönemde bu işçilerin aidatlarıyla kendi maaşlarını kazanan sendikalar gıkını çıkarmıyor. Buradan devletin ilgili mercilerine hem sendikalara hem de iktidar yetkililerine çağrıda bulunuyorum. Elazığ’ın şuan en önemli sorunu bu arkadaşlarımızın başlattığı açlık grevidir. Buradan kıssadan hisse çıkararak herkesin bu arkadaşlarımızın yaralarına merhem olma adına oraya gitmelerini ve bu sorunu kökünden çözmelerini arzu ediyorum. Bu bağlamda da Milli İttifak’ın bu yaraya parmak basmalarını rica ediyorum. Geldiğiniz için teşekkür ediyor başarılar diliyorum.” dedi.

 

EKİCİ: “KENAN EVREN DE YÜZDE 92 İLE CUMHURBAŞKANI SEÇİLMİŞTİ”

 

İnsanların tarihten ibret almaları gerektiğini Kenan Evren’in ölümüyle örneklendirerek anlatan Milli İttifak Elazığ Milletvekili Adayı Selami Ekici ise; “Türkiye’de maalesef kalemler iktidardan yana yazmaya başlayınca demokrasiden ve hukuktan bahsetmek mümkün olmuyor. İnşallah Nafiz Koca gibi gazetecilerin sayısı artar. Türkiye geldiği nokta itibariye hukukun katledildiğini ifade etmek istiyorum. Geçtiğimiz günde 3 savcı ve 1 hakim meslekten ihraç edildi. Bugün maalesef 3 savcı 1 hakim meslekten gayri hukuki bir bicinde ihraç ediliyorsa; Türkiye’nin darbe dönemlerinden de post modern darbelerinden de kat ve kat daha baskı olduğunu, hukuk ve özgürlüklerden uzaklaştığını göstermektedir. Burada şunu ifade etmek istiyorum; insanlar tarihten ibret almalılar. Kenan Evren’i bu millet bir kurtarıcı olarak görmüştü. Yüzde doksan iki ile Cumhurbaşkanı seçmişti ama adaleti siyasete alet ederek ‘bir sağdan bir soldan astım’ diyerek adaleti siyasetin aleti haline getirmişti, işkenceler yapmıştı, hak ve hukuktan ayrıldığı için bugün vefat ettiği için kimse rahmet okumuyor lanet okuyor. Bunun herkesin ibret alması gereken bir durum olduğunu ifade etmek istiyorum. Açlık grevine giren kardeşlerimize Elazığ siyasilerinin sessiz kalması başlı başına bir handikaptır. Allah korusun o işçilerden biri vefat ettiği taktirde Elazığlı ve Elazığlılar bu işin altından kalkamazlar. Hatta Türkiye’yi yönetenler bu işin altından kalkamazlar. Elazığ yöneticileri diyeceğim ama Türkiye’yi yönetenler bu işe el atmalı çünkü Elazığ yöneticilerinin ufukları Kömürhan’dan öteye geçmiyor maalesef.” diye konuştu.  

 

ÖCAL: “ADİL DÜZEN İÇİN MİLLİ İTTİFAK’A OY VERİN”

 

Ülkenin yasaklarla yönetilen bir konuma geldiğini ve bundan en çok basının etkilendiğine dikkat çeken Milli İttifak Elazığ Milletvekili Adayı İbrahim Öcal; “Bizler basın özgürlüğünü savunan bir partiyiz. Saadet Partisi olarak gelinen noktada basın özgürlüğü ne yazık ki içler acısı durumda. Son anketlerde Uganda’dan sonra geliyor basın özgürlüğü, özgür basına bu ülkenin ihtiyacı var konuşan fikrini beyan eden zalimin karşısında mazlumun yanında olan bir basına çok ihtiyacımız var. Gelinen noktada ülkemiz maalesef yasaklarla yönetilen bir konuma geldi. 2012 yılında Ak Parti şu anki Cumhurbaşkanı şöyle ifade etmişti. ‘Ben yasakları ortadan kaldıracağım’ demişti. Hatta üzerine yoksulluğu ve yolsuzluğu da katmıştı. Bunları da bitireceğim demişti ve milletten büyük bir oranda destek almıştı. Gelinen noktaya bakıyoruz; yolsuzluklar konusunda toplumun vicdanı rahat değil, insanımız artık umutsuz geleceğinden endişe eder durumda. Yolsuzluklar ayyuka çıkmış kirlenmiş bir toplumda yaşıyoruz artık. Bu iktidara kimse mahkum değil. Bu iktidara Elazığlı mecbur değil. İnsanımız burada bir karar verecek; adil düzen mi istiyorsun yağma düzen mi istiyorsun? Adil düzen istiyorsanız sevgili Elazığlılar gelip Milli İttifak’a oy verecekseniz ki bizde toplumun sorunlarını çözelim.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image