Arama

Elazığ'a 15 Milyon Dolarlık Yatırım Geliyor

9 yıl önce

Dünya plastik sanayi alanında geniş bir ihracat yelpazesine sahip olan SUN Plastik firması, Elazığ'a yatırım yapma kararı aldı.

Elazığ'a 15 Milyon Dolarlık Yatırım Geliyor
ad image
ad image

Her fırsatta yatırımcıları Elazığ'a çekmek amacı doğrultusunda büyük gayret sarfeden Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, firma yetkililerini makamında kabul ederek, yatırımcıya destek sözünü yineledi.

 

SUN Plastik Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Küçük, İbrahim Küçük ve Ahmet Kahraman ile ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz'ı makamında ziyaret ederek, projeleri hakkında bilgi verdiler. Başkan Yanılmaz yaptığı konuşmada,İstanbul'dan bütün dünyaya ihracat yapan SUN Plastik Yönetim Kurulunun Elazığ'da yatırım kararı almalarından duyduğu mutluluğu ifade ederek, "Sizdeki heyecan bir ise, bizdeki heyecan bunun on mislidir" dedi.

 

Elazığ'ın yatırımcı dostu bir şehir olduğunun altını çizen Başkan Yanılmaz,"Elazığ'a yatırım yapanlar yaptıkları yatırımlardan büyük kazanç elde edeceklerdir. Dünya markası haline gelmiş olan bir plastik sanayi gurubunun Elazığ'da yatırım yapmak istemesi, bizim açımızdan gurur vericidir. Ben Elazığ'ı tercih etmelerinden dolayı yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Onlara gerekli ilgi ve alakayı gösteren Organize Sanayi Bölgesi Başkanımız Suat Öztürk ve ekibine de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

 

ELAZIĞ'DAN DÜNYAYA İHRACAT GERÇEKLEŞECEK

 

"Biz Elazığ'ı yönetenler olarak yatırımcılarla birlikteyiz. Yatırımcıların önünü açacağız,onlara yardımcı ve destek olacağız" diyen Başkan Yanılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu firmamız ürünlerini şuan 60 ülkeye ihraç ediyor, bu ileride belki 80 ülkeye çıkacak. Yani dünyanın herhangi bir ülkesinde mutfakta kullanılan malzemenin Elazığ'da üretildiğini, o ülkenin insanı görecek. Elazığ, böylece bir marka şehir haline gelecek. Artık dünyada ülkeler anılmıyor, şehirler anılıyor. Elazığ inşallah mutfak sektöründe, plastik ürünler sektöründe dünyada adından söz ettiren bir il haline gelecek. Aynı zamanda istihdama da büyük bir katkı sağlanmış olacak. Ben Elazığ'ı tercih ettiklerinden dolayı yatırımcı dostlarımıza çok teşekkür ediyorum. Diğer yatırımcı dostlarımızı da Elazığ'a davet ediyorum. Elazığ yatırımcı için güzel bir limandır."

 

 

300 KİŞİLİK İSDİHDAM OLUŞTURULACAK             

      

Daha sonra söz alan ASKON Elazığ Şube Başkanı Taylan Özdal, Elazığ'a yatırım kararı alan ASKON Genel Merkez üyesi SUN Plastik yönetim kurulu üyelerine ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade ederek, "Bu süreçte Sayın Belediye Başkanımızın yakın ilgileri oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. İlgi alakalarından dolayı Organize Sanayi Bölgesi yönetimine teşekkür ediyorum. Yatırımı gerçekleştirdikleri ve Elazığ'ı tercih ettikleri için de değerli yatırımcı arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlimize katma değeri yüksek plastik sanayi sektörü yatırımı gerçekleştirilecek. Bu proje yaklaşık 15 milyon dolar yatırım sermayesiyle, 300 kişilik yeni istihdam alanı sağlayacak. Bu ve benzeri ihracat firmalarına ihtiyaç duyuyorduk. Böylece önemli bir açığı bu ve benzeri firmalarla kapatmış olacağız" diye konuştu. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image