Arama

Elazığ'da Toprak Analiz Laboratuvarı Kurulacak

9 yıl önce

​AK Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Av. Şuay Alpay, çiftçilerin uzun süredir beklediği Toprak Analiz Laboratuvarının faaliyete geçeceği bilgisini ve müjdesini verdi.

Elazığ'da Toprak Analiz Laboratuvarı Kurulacak
ad image
ad image

Elazığ'da kurulacak ve mayıs ayı içerisinde faaliyete geçecek olan Toprak Analiz Laboratuvarı ile, Çiftçilerin ekip diktiklerinden daha fazla verim almasını sağlamak için toprak analizlerinin yapılıp, daha fazla gelir elde edilebilecek ürünler üzerinde çalışmalar yapılacağını belirtti.

 

​Alpay, uzun süredir çiftçilerimiz toprak analizlerini çevre illerde bulunan laboratuvardan yaptırmak zorunda kalıyordu.Elazığ Ziraat odasının da katkı sağladığı bu laboratuvarin açilması ile ÇKS'ye kayıtlı çiftçi ve köylünün toprak analizlerini kolay ve zahmetsizce yaparak külfetten kurtulacaklarını ifade etti.

       

Alpay,  ayrıca tarımsal kalkınmanın sağlanması, çiftçinin daha az emek ve masrafla ekim dikim yaparak,daha fazla kazanç sağlayacağı yılda en az iki ürün alma imkanlarının gerçekleşmesi acısından bu projenin çok önem arzettiğini bildirdi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image