Arama

Elazığlı Prof. Dr Ubeyde İpek Tunceli Üniversitesi Rektörlük Seçimlerinde 1.Oldu

9 yıl önce

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Durmuş Boztuğ'un Milletvekili aday adayı olması ile boşalan Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü için öğretim üyeleri 13 Mart Cuma günü seçime gitti.

Elazığlı Prof. Dr Ubeyde İpek Tunceli Üniversitesi Rektörlük Seçimlerinde 1.Oldu
ad image
ad image

Tunceli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans salonunda yapılan Rektörlük seçimlerinde toplam 8 aday yarıştı. Seçimler sonrası Fırat Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr Ubeyde İpek 113 geçerli oydan 34'ünü alarak Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü seçimlerinden birinci olarak ayrıldı.

 

Prof. Dr İpek'in ardından Prof.Dr Ali Tutay ise 24 oyda kalırken, eski Rektör Prof.Dr Durmuş Boztuğ'un kardeşi Prof.Dr Ali Boztuğ ise 20 oy alarak üçüncü sırada yer aldı. 121 Öğretim Üyesi içerisinde 6 Öğretim Üyesi seçimlerde oy kullanmazken, 2 oy ise geçersiz sayıldı. Tunceli Üniversitesi Rektörlüğü için yapılan seçimlerde diğer adayların aldığı oy oranları ise şu şekilde açıklandı.

 

 Prof. Dr Akın Eraslan Balcı : 0 Prof.Dr Gülten Gümüştekin :5 Prof.Dr Erkan Yar:6 Prof.Dr Muzaffer Aşkın : 11 Prof.Dr Yıldırım Aydoğdu : 13

 

Yapılan seçimlerin ardından en fazla oyu alan 6 adayın ismi Yüksek Öğretim Kuruluna sunulacak ve bu sayı YÖK tarafından üçe düşürüldükten sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Tunceli Üniversitesinin yeni Rektörü atanacak.

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image