Arama

FIRATSİFED'in İki Yöneticisi TÜRKONFED Yönetimine Seçildi

8 yıl önce

Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu(FIRATSİFED)'nun da üyesi olduğu Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) 11. Olağan Genel Kurulu'nda Federasyonumuzun iki yöneticisi Yönetim Kuruluna seçildi.

FIRATSİFED'in İki Yöneticisi  TÜRKONFED Yönetimine Seçildi
ad image
ad image

Doğu Anadolu`da 8 derneğin bir araya gelmesi ile  2013 yılında kurulan FIRATSİFED, Türk iş dünyasının temsil edildiği  önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olan TÜRKONFED Yönetim Kurulu'nda iki temsilci ile yer almayı başardı.

 

İstanbul'da gerçekleşen Genel Kurul sonrasında TÜRKONFED Başkanlığına Tarkan Kadooğlu seçilirken, FIRATSİFED Başkanı Yahya Alper Bektaş Yönetim Kurulu Üyeliğini, FIRATSİFED Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Elazığ İş Kadınları Derneği Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık ise Başkan Yardımcılığına seçildiler.

 

Genel Kurulun ardından konuşan Kadooğlu TÜRKONFED gücünü, bağımsızlığından, cesaretinden ve dik duruşundan almaktadır. Ben ve ekibim bu dönemde de TÜRKONFED'in var olan gücüne güç katacağız. Sadece yurt içinde değil, yurt dışında da siz değerli üyelerimizi ve ülkemizi en doğru, en etkili ve en iyi şekilde temsil edeceğiz. Türkiye'nin tanıtımına ve lobi gücüne bundan sonra da büyük destek verecek, ihracat artışı için her zamanki gibi elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Her zaman olduğu gibi ülkemizin ekonomisinin bel kemiği olan KOBİ’lerimizin sesi olmaya çalışacağız."dedi.

 

11. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin AK Parti döneminde yaptıkları yapısal reformlar sayesinde geçmişle karşılaştırılamayacak önemli noktalara geldiğini ifade etti. Küresel kriz ve Ortadoğu'daki çalkantılara rağmen, Türkiye'nin başarıdan başarıya koştuğunu anlatan Şimşek, bu başarıda en önemli unsurun siyasi istikrar olduğunu dile getirdi. Bakan Şimşek, son 12 yılda küresel krize ve hatta Orta Doğu'daki kaosa rağmen Türkiye'nin reel olarak kişi başına gayrisafi yurtiçi hasılada çok önemli kazanımlar elde ettiğini dile getirerek, şimdi ilave reformlarla bu kazanımları kalıcı hale getirmek ve daha ileriye taşımanın önemli olduğunu vurguladı. 

 

Fırat Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Başkanı Yahya Alper Bektaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TÜRKONFED'in Türkiye sevdasıyla projeler üreten, iş dünyasına rehber olan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu belirterek; "TÜRKONFED, 11. Olağan Genel Kurulu ile yeni bir yönetim oluşturuldu.TÜRKONFED Çatısı altında; 22 federasyon ve 150 dernek üzerinden, 12,500 iş insanı ve 30 bine yakın şirket yer almaktadır.Bu üye tabanı ile TÜRKONFED,  toplam (enerji dışı) dış ticaretin %83'ünü gerçekleştirmektedir. TÜRKONFED üyeleri, tarım ve kamu dışı istihdamın yaklaşık %55’ini sağlamaktadır.TÜRKONFED Başkan Yardımcılığını yürüten aynı zamanda DOGÜNSİFED de iki dönem başkanlık yapan  bölgemizin insanı Tarkan Kadooğlu genel kurulda başkanlığa seçildi.  Tarkan Kadooğlu başkanımız, bir süredir TURKONFED'in başkan yardımcılığını yürütüyordu. Kendisi, bölgemizin yetiştirdiği değerli bir işadamı ve ülkemizin sorunlarının çözümü için gayret eden bir Türkiye sevdalısıdır. Bölgemizin insanı olmasından dolayı, bölgemizde yaşanan birçok problemin çözümünde önemli atılımlar gerçekleştirilecektir. TÜRKONFED yönetiminde şehrimizden  ve  aynı zamanda FIRATSİFED'den iki temsilci yer aldı. Elbette, böylesi bir büyük bir sivil toplum kuruluşunun yönetiminde Elazığ İş Kadınları 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image