7 yıl önce
Gebelik, kadın ve erkeğin sağlıklı üreme organları ve sağlıklı hormonal dengesi sonucunda, sperm ve yumurtanın döllenmesi sonucu oluşmaktadır. Adet döneminizin ilk gününden itibaren gebelik haftaları sayılmaktadır.
Yumurtalıklarda her ay bir yumurta salınmaktadır. Folikül olarak adlandırılan; küçük, sıvı dolu kese içinde yumurta hücresi büyümeye başlar. Bu yumurta yeterli olgunluğa ulaştığında ise follikülden çıkar. Follikül yumurtadan ayrıldıktan sonra, follikül corpus luteum adı verilen forma dönüşmektedir. Korpus luteum rahmin kalınlaşmasına ve gebelik için uygun koşulların sağlanmasına yardımcı olan bir hormonunun serbest bırakılmasını sağlar. Daha sonra yumurta hücresi fallop tüpüne geçer. Sperm hücresi tarafından döllenmeyi bekleyen yumurta hücresi, 24 saat bu alanda kalır. Sperm hücresi yumurtayı döllediğinde ise bebeğinizin genleri ve cinsiyeti belirlenir. Eğer sperm bir Y kromozomuna sahipse bebeğiniz erkek olacaktır. Eğer bir X kromozomuna sahipse, bebek bir kız olacaktır. Yani gebelik başladığında, bebeğinizin cinsiyeti aslında bellidir.
Embriyo transferi, tüp bebek tedavisinin son aşamasıdır. Oldukça kritik bir öneme sahip olan embriyo transferi, doktorun deneyimli olmasını gerektirmektedir. Embriyo transferi, yumurta ile spermin döllenmesinden sonra gerçekleşir. Ardından en kaliteli embriyolar seçilir ve rahme transfer sağlanır. Embriyo transferinde, anne adayı muayene masasına alınır. Daha sonra vajinaya bir spekulum yerleştirilir. Servikse ince bir tüp (kateter) uygulanır. Bu aşamada her adım ultrasonda takip edilmektedir. Embriyolar tüpten rahme bırakılır. Embriyo transferi, ağrısız ve acısız bir işlemdir. Herhangi bir sedasyon uygulanmasına gerek yoktur.
Embriyo transferi tamamlandıktan 12 gün sonra ise gebelik testi yapılmaktadır. Kanda yapılan bu gebelik testi ise, tüp bebek tedavisinin başarıya ulaşıp ulaşmadığı tespit edilir. Gebelik ve embriyo transferi hakkında daha fazla bilgi almak için http://www.centrumtupbebek.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.