Arama

Matbaacılar Seçim Döneminden Umutlu

9 yıl önce

Genel seçimler öncesi milletvekili aday adayı olanlar propaganda malzemelerine ağırlık vermek için partilerince açıklanacak aday listelerini beklerken, matbaacılar da iş taleplerinin artacağını umut ediyor.

Matbaacılar Seçim Döneminden Umutlu
ad image
ad image

Aday adaylığı sürecinde matbaa sektöründe hareketlilik yaşanmadığını, aday listelerinin açıklanmasının sektöre canlılık getireceğini düşündüklerini ifade eden işletme sahipleri işlerinin artmasını bekliyor.


'Sektörümüzde henüz bir hareketlilik yok. Aday listelerinin açıklanmasıyla birlikte gerek partilerin harcamaları, gerekse adayların şahsi harcamaları devreye girecektir. Önceki dönemlerde, milletvekili aday adayları seçim propagandalarında genellikle afiş, el ilanı ve kartvizitleri tercih ediyordu. Ancak, 7 Haziran'daki genel seçimler için aday adaylığı sürecinde sektörde kıpırdama fazla olmadı. Sadece bazı milletvekili aday adayları kartvizit ve el ilanı bastırdı. Bunların da maliyeti fazla değil.


''BROŞÜR VE KARTVİZİT DIŞINDA HARCAMA YAPMADILAR''


İşletme sahipleri aday adaylarının pek harcama yapmadıklarını ifade ederek aday adaylarının önceki dönemlerdeki gibi masraf yapmadıklarını belirterek, sadece kentteki önemli yerlere ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydettiler. Aday adaylarının önceki dönemlerdeki propagandalarında seçim bürosu ve seçim promosyonlarını tercih ettiğini, ancak son dönemlerde aday adaylarının tanıtım broşürü ve kartvizit dışında harcama yapmadıklarını bildirdi.


2015’ten Umutluyuz


2014 Yılının genel anlamda iyi geçtiğini ifade eden matbaacılar 2015 yılından umutlu olduklarını ifade ettiler.Yılın bazı dönemlerinde işlerinde durgunluk yaşadıklarını belirten matbaacılar 2015 yılında işlerin düzeleceğini umut ediyorlar.Her sektörde olduğu gibi matbaacılıkta da durgun dönemlerin olduğunu ifade eden işletmeciler matbaacılıkta da kış mevsiminin durgun olduğunu belirttiler ve “bu dönemde daha çok kartvizit işlerimiz oluyor onda da fazla bir kar elde edemiyoruz büyük firmalar ile rekabet edemiyoruz” ifadelerini kullandılar.


Seçim döneminin yaklaşmasıyla işlerin açılmasını beklediklerini ifade eden matbaacılar “Büyük matbaalarda seçim zamanlarında hareketlilik oluyor. Broşür basımı bu dönemlerde fazlasıyla yaşanıyor.İşlerimiz bu dönemde artıyor diyerek seçimlerden beklentilerini sıraladılar.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image