Arama

Teknik olarak sorunlar, hırsızların çalındığı bildirildikten sonra ayarla kartları kullanmasını sağlar

7 yıl önce

Banka müşterileri, teknik aksaklık nedeniyle kartlarının çalındığını bildirdikten sonra hırsızların hesaplarını tahliye edebileceği konusunda uyarıda bulundu.

Teknik olarak sorunlar, hırsızların çalındığı bildirildikten sonra ayarla kartları kullanmasını sağlar
ad image
ad image

 

İngiltere bankaları, sorundan etkilenenleri bilgilendirmekten kaçındıktan sonra "pervasız" olmakla suçlanıyor. 

Dokun ve ödeme şeklinin ayarlanması nedeniyle dolandırıcıların çalındığı bildirildikten sonra dolandırıcıların aylarca kartları kullanabileceği ortaya çıktı. 

Temassız kartlardan yapılan ödemeler "çevrimdışı" yapılır, yani banka işlem noktasında ödemeyi yetkilendirmek zorunda değildir ve otomatik olarak onaylanır. 

Bu, kartın geçerliliğini kontrol etmediği veya çalındığı anlamına gelir. 

Bankalar temassız kart glitch parası

Hırsızlar kartı çok sayıda düşük maliyetli alımlar için kullanabilirler.

Tapa ve öde alımlarında 20 £ 'lık bir bedel olmasına rağmen, hırsızlar çok sayıdaki düşük maliyetli satın alımlar için kartı kullanmaya devam edebilir. 

Bankalar umutsuzca, temassız sistemi sıkılaştırmak ve çalınmış kartları çalıştırmaktan kaçınmak için güvenlik uzmanlarının hazırladığı aksaklıkları düzeltmeye çalışıyorlar. 

Mali İdare Makamı (FCA), konuyla ilgili bir bildiri yayınlayarak "Sınırlı sayıda durumda, dolandırıcıların kullanabileceği temassız bir kartın iptal edilmesi mümkündür. 

Bankalar temassız kart glitch parası GETTY

Temassız kartlardan yapılan ödemeler "çevrimdışı"

FCA, "Kontrollerin yerinde olmasına ve genel riskin düşük olmasına rağmen FCA, bu sorunun giderildiğinden emin olmak için kart planları ve bankalarla acilen çalışıyor" dedi.

Finans merkezleri, dolandırıcılığın nasıl koparıldığına dair bilgi yayımlamalarını önleyen güvenlik nedenlerinden bahsediyorlar. 

Ancak diğerleri, durumları kötü yönettikleri için bankaları eleştirdiler. 

Londra şirket Bivonas Law'un avukat Cindy Dorrington, "Kartların bir uyarı ile gelmesi lazım. Sağlayıcılar sağlamazlarsa, sağlayıcılar pervasız olurlar.

"Mali kurumların sahteciliği önleme sistemlerine sahip olması gerekiyor, ancak şu anda temassız ödeme kartlarının kurulma şekli çok kolay.

 Bankalar temassız kart glitch parası

Bankalar umutsuzca aksaklığı düzeltmeye çalışıyorlar.

"Bana göre bankalar bireysel müşteriyle olan sözleşmelerini ihlal ediyor: dolandırıcılık önlemek için elinden gelen her şeyi yapmaları gerektiği".

Bu ayın başlarında, Barclay'ın müşterileri, dijital servisleri "teknik zorluklar" yaşadıktan sonra nakitten mahrum kaldılar.

Bankalar temassız kart glitch parası GETTY

Bu, kartın geçerliliğini kontrol etmediği veya kartın çalındığı zamanı kontrol ettiği anlamına gelir

ATM'leri etkiliyordu ve insanlar mağazalardaki mallar için ödeme yapma sorunları da bildirdiler ve sistem hatası telefon bankacılığı ve şubelerdeki ödemeleri de etkiledi. 

Sorunlar, birçokları hayal kırıklığını gidermek için sosyal medyaya götürülerek haftasonu müşterilere çok iyi geldi. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image