Arama

Yunanistan, 2019’da 7 milyar avroya varan tahvil ihracı gerçekleştirdi

5 yıl önce

Ülkenin Kamu Borç Yönetimi Ajansı (PDMA) tarafından Pazartesi günü yayınlanan 2019 tarihli Finansman Stratejisine göre, Yunanistan gelecek yıl küresel para piyasalarına gelecek yıl 3 ila 7 milyar avroya ulaşmayı planlıyor.

Yunanistan, 2019’da 7 milyar avroya varan tahvil ihracı gerçekleştirdi
ad image
ad image


Plan aynı zamanda Eylül 2018'de 26,5 milyar avro olan nakit tamponu anlamına da geliyor; Bu, piyasa koşullarının ülkenin finansmanını desteklememesi durumunda güvenlik yastığı olarak kullanılacaktır. 

Ayrıca, hazine bonolarının stokunun gelecek yıl için planlanan rollover'larla yaklaşık 15 milyar avroda kalacağını belirtti. 

Ajansın 2019 finansman planı, gelecek yıl kullanılacak nakit rezervlerine ve devlet varlıklarının kullanımından elde edilen miktara bağlı olarak üç senaryo içerdiğinden önemli bir esneklik sunuyor.

PDMA'nın diğer ikisi için tercihini belirttiği gibi gözükmediği ilk senaryo, piyasadan 3 milyar avro çekilmesini, nakit tampondan 5 milyar'ın ve özelleştirmelerden sıfır makbuzun kullanılmasını sağlıyor. 

İkincisi, tahvil ihracı yoluyla 5 milyar avro artırmayı, T-fatura stoğunun 800 milyon avro azaltılmasını, 2.4 milyar avro nakit rezervini kullanarak ve devlet varlıklarının kullanımından 1.4 milyar avro tahsilini içermektedir. 

Son senaryoda, 7 milyar avroluk tahvillerin satılması öngörülmekte, T-fatura toplamı 1,5 milyar avro azaltılmakta, 1,1 milyar avro nakit rezervler kullanılmakta ve özelleştirmelerden 1,4 milyar avro alınmaktadır.

Yunanistan, 2010 yılında uluslararası piyasalardan çıkmış ve küresel pazar kredisine geri dönüşünü kolaylaştırmak için üç kurtarma programına girmiştir. 

En son tahvil ihracı, 2018 Şubat ayında yüzde 3,50 verimle 3 milyar Euro değerinde yedi yıllık bir not oldu. Ülkenin 10 yıllık tahvil faiz oranının ikincil piyasa faiz oranı, Noel'e göre yüzde 4,39 olarak gerçekleşti.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image