Arama

13 Yıl Önce: Yunanistan, Euro 2004'ü Kazanmak İçin Dünyayı Şaşkına çevirdi (video)

6 yıl önce

4 Temmuz, futbol tarihindeki en büyük şoklardan birinin 13 yıllık yıldönümü.

13 Yıl Önce: Yunanistan, Euro 2004'ü Kazanmak İçin Dünyayı Şaşkına çevirdi (video)
ad image
ad image

 

Gevşemiş Yunanistan, hemen hemen herkesin şaşkına çevirdi ve Avrupa'da şampiyon oldu ve finalde Portekiz'e 1-0 öncülük etti.

Grup aşamalarında mücadele etmesi beklenen bir takım, fincanı kaldırma yolunda üst düzey ekiplerden üçünü yendi; Yunan hayranları onu sihirli bir yaz olarak nitelendiriyorlar.

Ve en başta başarıya ulaşmayı planlayan kemş strateji uzmanı olarak antrenör Otto Rehhagel'in başında, bir Alman, sonsuza dek Yunan sporunun Tanrıları arasındaki yerlerini garanti etti.

İspanya karşısında 1-1 berabere kaldı ve Rusya'nın 2-1 yenilgi ile Portekiz üzerinden kazanmalarını izleyerek gruplarından çıktıktan sonra, şampiyon Fransa'yı - Zinedine Zidane ve Thierry Henry ile birlikte - savunurken, sürprizler gerçekten başladı; Son sekizinci Angelos Charisteas'ın ikinci yarı üste yaptığı güçlü başlık.

Yunan şanının bir şablonu olan bir performanstı. Kurşun sıkmak, kurşun, disiplinle savunmak ve kazanmak.

Çekici Çek Cumhuriyeti, yarı finalde Traianos Dellas'ın "gümüş golü" nde Porto'da ekstra zaman kaybettiğinde benzer bir kaderi yaşadı.

O zaman bile, ev sahibi ülkeyi takip eden lejyonlar ve Lizbon'un Işık Stadyumu'ndaki 63 bin Lizbon, 4 Temmuz Pazar günü kendi kaderini kazanmak gününe inandı. Biraz değil.

Cristiano Ronaldo, Luis Figo ve şirket, Charisteas'ın 57 dakika sonra galibiyetini kazanmasının ardından Yunanistan'ın önceki muhalifleriyle aynı şekilde gitti. Ve tutkulu ev desteğinin önünde en çılgınca final bile Rehhagel tarafından inşa edilen direnci kıramazdı.

Kutlamalar, Yunanistan'ın ve dünyanın her yerinde gerçekleşti. Yunan diasporası bir araya geldi ve gece boyunca Kanada, Avustralya, Birleşik Krallık ve Birleşik Devletler'de kutlandı.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image