Arama

93 yıllık avukat 22 bin dolandırıcılık davasında kefaleti elde etti

6 yıl önce

Bombay yüksek mahkemesi, savunuculuk yapan ve müvekkilini 22 lak Rum kesilen 93 yaşındaki bir erkeğe kefalet verdi.

93 yıllık avukat 22 bin dolandırıcılık davasında kefaleti elde etti
ad image
ad image

 

Mahkeme, davanın, yedi yaşından büyük olmayan ve yetmişli yaşlarındaki şikayetçinin yaşlarını "akılda tutarak" üç ay içinde gündelik temelde yürütülmesine karar verdi.

Adalet Revati Mohite-Dere, Balasaheb Choudhary'nin Nashik Merkezi Cezaevi'nde bulunan ve mahkemeyi kefalet için "ölüm döşeğinde" ve "sürekli ilaç" şeklinde uyararak mahkemeye çağıran bir savunma talebini kabul etti. Şikayetçi Rameshchandra Bafna, Choudhary'yi gelir vergisi departmanı ile çalıştığında biliyordu. Choudhary'nin "lider bir hukukçu" olduğunu öğrenirken, İki davasında hizmetlerini avukat olarak kullandı. 2009-2014 yılları arasında Choudhary, 22 kilometrelik R $ ödendi. Bafna daha fazla para istediğinde kendisinin bir "sanad" (uygulama lisansı) sahibi olmadığına karar verdi. Sarkarwada polisi, 15 Ocak 2016'da Hint Ceza Yasası uyarınca hile yapmak, güvenini kırmak ve haksız yere kayıpla neden olması nedeniyle Choudhary'e karşı bir FIR hazırladı.

Suçlamalı dosyanın açılmasının ardından, Choudhary 6 Şubatta tutuklanmıştı . Mart ayında Nashik oturum mahkemesi kefalet talebini reddetti.
Başvurusu, siyatik ve anksiyete nevrozu ile ciddi hipertansiyon gibi tıbbi sorunlardan muzdarip olduğunu söyledi. Başvuran, yukarıda adı geçen tıbbi tarihe göre, ölüm döşeğinde olduğunu ve bu nedenle yaş faktörünü göz önüne alındığında açıkça görülüyor ve başvuranın kefaletle derhal serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Avukatı Himanshu Kode, haklarına ve itirazlarına halel getirmeksizin şunları söyledi: Choudhary, mahkemeye 10 avroluk bir tazminat ödeyecek. Savcı ve Bafna, Choudarary'nin yaşını 83 yaşında değil 83 yaşında olduğunu söyleyerek itiraz etti.
Bafna, Bar Konseyi'nin Choudhary'nin bir avukat olarak kayıtlı olmadığını ve bu nedenle uygulamaya yetkili olmadığını gözlemlediğini bildirdi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image