Arama

AK Partide Aday Adaylarını Zor Bir Süreç Bekliyor

9 yıl önce

Elazığ’da yoğun seçim maratonu sürerken tek hareketli parti Ak Parti oldu.

AK Partide Aday Adaylarını Zor Bir Süreç Bekliyor
ad image
ad image

7 Haziran genel seçimleri öncesi Ak Parti’de başlayan yorucu bir süreç içinde başlayan adaylık müracaatı sona erdi. 1 Mart’ta yapılacak olan temayül yoklaması için adayların yoğun bir şekilde delegeler ile konuşma kendini tanıtma maratonu başladı.

 

Her aday 4 kişilik kesin listeye girebilmek için yoğun siyasi propaganda çalışması sürdürecekler. 64 adaydan sadece 4 aday belirlenerek seçilmek için oy pusulasına isimleri yazılarak seçime girecekler.

 

Aday adaylıklarını açıklayanları bundan sonra zorlu bir süreç daha bekliyor.Aday adaylılığı konusunda patlama yaşayan Ak Parti bu seçimde aday adaylarını ince bir süzgeçten geçirdikten sonra adaylıklarını onaylayacak.Parti kulislerinde aday adayları için;

 

İş adamlarına paranın kaynağı sorularak kısa zamanda nasıl zengin oldukları öğrenilecek.

 

Aday adaylarının Cemaat ile ilişkileri sıkı bir şekilde araştırılıp cemaate bakış açıları araştırılacak.

 

Bürokratların faaliyetleri ve geçmiş dönemlerdeki davranışları incelenecek.

 

Toplum ve medya ilişkileri dikkate alınacak.

 

Mevcut aday adaylarının partinin yapısına uygun olup olmadıkları ve partinin kırmızı çizgilerinde yürüyüp yürüyemeyecekleri sorgulanacak ve uygunlukları mercek altına alınacak.

 

AK Parti'nin mevcut milletvekilleri de Haziran ayında yapılacak seçimlerde aday adayı olmak için genel merkeze başvuruda bulundu. Adaylar belirlenirken il il vatandaşlarla yapılan ve önümüzdeki günlerde tekrar yapılacak kamuoyu araştırmalarının belirleyici olması bekleniyor. Anlaşılacağı üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu'nun paralel yapıyla mücadele konusundaki kararlılıkları aday belirleme sürecine de belirgin bir şekilde listelere yansıyacak. Hatta dönemin Başbakan'ı olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Temmuz'da Köşk adaylığını açıkladığı tarihten sonraki grup toplantısında AK Partilileri açık bir şekilde uyarmış, partinin 2015 seçimlerinde izleyeceği aday belirleme kriterinin sinyalini de vermişti.

Peki Süreç Nasıl İşleyecek

Temayül Yoklaması;


1 Martta Kapalı Spor Salonunda temayül yapılacak burada Teşkilatın tüm kademeleri oy kullanacaklardır. Oy Kullanacakların listeleri Milletvekili Aday Adaylarına verildi.Temayül ile ilgili tüm hazırlıklar sürüyor.
Genel Merkezde 3 aşamalı bir süreç Aday Adaylarımızı bekliyor olacak,


1-Mülakat


Mülakat aşamasında Parti Teşkilatı içerisinde yapılan temayül yoklaması ile belirlenen adaylar mülakat aşamasına geçecekler. Seçim İşleri Başkanlığı milletvekili adayları ile bire bir görüşmelerde bulunacak.
 

2-Ara Komisyon:
 

Temayül yoklaması ve mülakat sürecinde belirlenen isimlerin potansiyelini anlamak ve adaylığa uygunluğunu saptamak amacıyla yapılan anket ve saha çalışmaları yapılacak.
 

3-Üst Kurul
 

Ak Parti Seçim İşleri Başkanlığı ve Ak Partinin üst düzey yöneticilerinin oluşturduğu üst komisyon, süreç boyunca toplanan verileri değerlendirecekler. Adayların kimler olacağı bu aşamada üst komisyon tarafından belirlenecektir.

Vatandaş adaylardan ne bekliyor?

Aday adayları bir yandan listelere girebilmek için yoğun bir çaba harcarken, vatandaş ta bu seçimde desteklediği isimlerden bile nasıl bir beklenti içinde olduğunu açıkça ortaya koymaktan çekinmiyor.

 

2015 Genel Seçimleri bundan önceki seçimlerden daha hareketli geçeceğe benziyor. Geçtiğimiz seçimlerde vatandaş partilerin belirlediği adaylara hiç itiraz etmezken, bu kez daha şimdiden adaylardan beklentiler konusunda çıtalar yüksek tutulmaya başlandı.

 

‘Partimin adayı olsun da ne olursa olsun’ düşüncesinin 2015 seçimlerinde çok rağbet görmeyeceği izlenimleri vatandaşların sanal ortamda paylaştıklarından umut ediliyor. Bu nedenle AKP dahil tüm partiler 2015 seçimlerinde aday belirlemede daha duyarlı davranmaya çalışıyorlar. Vatandaşlar hem partilerinden hem de partilerinden aday gösterilecek isimlerinden beklentileri konusunda da bu kez çıtayı yüksek tutuyorlar.

 

Özellikle Şehir Hastanesi, Şorşor Deresi, Stadyum ,Ağın Köprüsü,Elazığ’ın Büyükşehir olması,Yeni istihdamların sağlanması ve halkla bütünlük içinde çalışacak Mecliste Elazığ’ı layıkıyla temsil edecek Elazığ’In haklarını mecliste savunacak bir vekil profili üzerinde duran ve sorunların çözümü konusunda başarılı vekil profili üzerinde duran yukarıda sayılan proje aşamasındaki icraatların tamamlanmasında ve bitirilmesinde maharetli adayları görmek istediklerini ifade ettiler.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image