Arama

CHP Elazığ Merkez İlçe Başkanı Zeki Kaplan'dan Uğur Mumcu Mesajı

9 yıl önce

CHP Elazığ Merkez İlçe Başkanı Zeki Kaplan Adalet Ve Demokrasi haftası nedeniyle yayınladığı mesajında şunları söyledi.

CHP Elazığ Merkez İlçe Başkanı Zeki Kaplan'dan Uğur Mumcu Mesajı
ad image
ad image

24 Ocak 1993 tarihinde Halkların Kardeşliğini savunan araştırmacı yazar, gazeteci ve aydın kimliği ile tarihe mal olmuş ‘’ Uğur MUMCU faili meçhul cinayetlerin en masum kurbanlarından biri olarak ölümünün 22. Yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında Uğur MUMCU Milletimizin vicdanında ve kalbinde ebediyen yaşayacaktır.’’ Dedi

 

            CHP Elazığ merkez ilçe başkanı Zeki KAPLAN, Demokrasinin Kılıcı Aydın Gazetecilerin Kalemidir, Özgürlüklerden, Demokrasiden. Aydınlardan, Emekten yana olanlardan, fikirlerini, düşüncelerini Hukuk içinde ifade eden insanlardan ve Halktan korkan Devlet içine Çöreklenmiş Derin yapılar amaçlarına asla ulaşamayacaklardır dedi.

 

            Kaplan; Toplumu ayakta tutan temel değerlerden biride adalet duygusudur. Gerek gazeteci, gerekse araştırmacı yazar ve aydın kimliği ile Türk toplumu nezdinde büyük bir saygınlığa sahip olan gazeteci, yazar Uğur MUMCU ‘nun uğradığı menfur saldırıda hayatını yitirerek bizleri acı ve kedere boğmasının bu gün 22. Yıl dönümüdür. Yani 22 yıldır bu cinayetin arkasındaki odaklar ortaya çıkarılamamıştır.  Bu durum halkımızın Adalete olan güvenini sarsmıştır.

 

            Uğur MUMCU Bu ülkenin yetiştirdiği aydın ve seçkin bir bilim adamı, ender rastlanabilecek kıymetli bir yazar, araştırmacı bir gazetecidir.

 

            MUMCU Adil olmayan her şeye karşı çıktı. Özgürlüklerden, emekten, katılımcı demokrasiden, layık ve özgür düşünceden yanaydı. Katledilişinin ardından geçen bunca zamana rağmen sevgili Uğur’un yeri doldurulamadı ve asla da doldurulamayacaktır, dedi.

 

            Yazılarını halkın çıkarları, hakkı ve hukuku için kaleme alan Uğur MUMCU  ‘’bir topluma karşı işlenecek en büyük suç o toplumun çağdaşlığa dönük pencerelerini faşizmin tuğlaları ile bir bir örmektir’’ diyerek gericiliğe karşı çıkmıştır.

 

            Kaplan;  Bu duygularla Tüm Basın Şehitlerimiz  ile araştırmacı gazeteciliğin öncü İsmi gerçek bir vatansever ve çizgisinden ödün vermeyen Uğur MUMCU’ yu anarken yine değerli bir yazarımız olan ve aynı yıl 31 Ocak günü faili meçhul bir terör nedeniyle yitirdiğimiz gazeteci Muammer AKSOY’u da ölümünün 22. Yılında bir kez daha rahmetle, şükranla ve hasretle anıyorum.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image