Arama

Endonezya'da Aceh: İki homoseksüel erkek 85 kirpik ceza verdi

6 yıl önce

Endonezya'nın Aceh ilindeki bir Şeriat mahkemesi, iki erkeğin gay seks yapması nedeniyle kamudan çıkarılmasını cezalandırdı.

Endonezya'da Aceh: İki homoseksüel erkek 85 kirpik ceza verdi
ad image
ad image

Adamlar muhafazakâr Aceh'de sıkı İslami yasaları ihlal etmekten suçlu bulundu ve her biri 85 kirpik gözlemliyorlar.
20 ve 23 yaşlarındaki çift, Mart ayında uyanık tarafından birlikte yatağın içinde bulundu. Tanımlanmamıştır.
Eşcinsel, Müslüman çoğunluğa sahip olan Endonezya'da yasadışı değildir ve bu onun ilk mahkumiyetidür. Aceh, Şeriat'ın yürürlükteki tek ilidir.
Cümlenin önümüzdeki hafta yapılması gerekiyor.
Yargıçlar azami cezayı 100 kirpikle vermezlerken, ceza, savcılığın istediği 80 kirpikten daha ağır.
Kamu kanunları cezaları daha önce sadece kumar ve alkol içmek için verildi.
Aceh son yıllarda giderek muhafazakar hale geldi. Eşcinselliğe karşı katı yasalar 2014'te kabul edildi ve ertesi yıl yürürlüğe girdi.

Yargıç Khairil Jamal, mahkemeye, AFP haber ajansına göre, adamların "gay seks yapmayı yasal ve inandırıcı bir şekilde suçlu olduklarını" kanıtladığını söyledi.
Cümle okunduğunda iki adam yüzlerini gömlek ve elleriyle örttü.

Aceh Şeriat kanununda ne var? BBC Endonezyalı'nın Mohamad Susilo üyesi
Yerel yetkililer, Şeriat yasasının Aceh'in uzun İslami geleneğine uygun olduğunu iddia ediyorlar. Kanunun uygulanmasını denetlemekten sorumlu olan Munawar, "halk, ceza yasasının çıkarılması da dahil olmak üzere kapsamlı İslami öğretileri uygulamak istiyor" diyor.
Ayrıca, 2015 yılında Aceh'de yürürlüğe giren İslami ceza hukuku gibi yerel olarak da bilinen Kader Jinayat'ın etkili bir caydırıcı olduğunu söylüyor.
Yasa, alkol tüketimi, üretimi ve dağıtımı; kumar; zina; Evlilik dışı cinsel ilişki ve eşcinsel davranışlar.
Cezalar caning ve hapishane içerir, ancak taşlama yasaktır.
Hak hakları savunucuları geçen yıl, insan hakları ve Endonezya ulusal ceza kanunlarına karşı olduğunu savunan bazı hükümleri Çanun Jinayat'da yürürlükten kaldırmaya çalıştı ancak Yüksek Mahkeme tarafından reddedildi.
Çarşamba günü verdiği kaning cezası insan hakları grupları ve eylemciler tarafından kınanmıştı.
LGBTT haklarını savunan bir örgüt olan Gaya Nusantara'nın kurucusu Dede Oetomo, kararın ardından "Bunu bir suç olarak görüyorum, Endonezya'ya geri adım atmak ve insan haklarını ihlal etmek" dedi.
İran'ın kararından önce İnsan Hakları İzleme Örgütü Endonezya'ya iki kişiyi serbest bırakmak için çağrıda bulundu ve "karar Aceh'de değil aynı zamanda muhafazakâr diğer birçok ilde LGBTT insanlar arasında korkuyu artıracak" dedi.
Adamlar, 23 Mayıs'ta, uyanık tarafından bulunmuş oldukları Banda Aceh eyalet başkentinde düzenlenecek bir törende düzenlenecekler.
Mahalle grubu, çifte tekmeyi basarak filme çekti ve video Endonezya'da yaygın olarak paylaşıldı. Haklar grupları, ülkedeki karşı cinlerden duyguların arttığını söylüyor.
Aceh'e on yıl öncesinden daha sıkı İslam yasalarını uygulamak için özel haklar tanınmıştır.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image