Arama

Ederson Moraes: Manchester City, Benfica'lı kaleciyi 35 milyon pound karşısında imzaladı

6 yıl önce

Manchester City, Benfica'dan kaleci Ederson Moraes'ı 3500 £ karşılığında imzaladı.

Ederson Moraes: Manchester City, Benfica'lı kaleciyi 35 milyon pound karşısında imzaladı
ad image
ad image

 

23 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz Mart ayında Benfica takımına girdi ve bu sezon Portekiz ligine ve kupaya iki kat kazandı.

Transfer penceresi 1 Temmuz'da açılacak olan Premier League kulüpine katılacak olan Ederson, "Manchester City hakkında her şeyi seviyorum" dedi.

Pep Guardiola ile şehir her geçen yıl daha da büyüyor ve gelecek için genç bir ekip kuruyor ve kararımda önemli faktörler oluyor "dedi.

O da ekledi: "Ben her zaman İngiliz futbol oynamak için rüya gördüm ve şimdi bunu doğru yapacağım.

"Manchester City muhteşem bir kadroya sahip.Gelecek sezon kupa kazanma hedefimize ulaşmak için odaklanmamız gerekecek."

Dünya rekoru ücreti - ancak sterlin olarak

Gianluigi Buffon, 2001 yılında Parma'dan Juventus'a kaleci için yapılan dünya rekoru hareketinin 53 milyon avro veya o sırada 32.6 milyon avro olduğu bildirildi.

Fakat güncel döviz kurlarında, Ederson'un 40 milyon avroluk transfer 35 milyon pounda eşit. Sterlin olarak bir dünya rekoru, ancak avro değil.

Benfica, anlaşmanın geçtiğimiz Perşembe günü kabul edildiğini ve bunun da% 50'sinin "üçüncü şahıslara" ödeneceğini doğruladıklarını açıkladı.

Fakat Premier League üçüncü parti sahipliği kurallarının yerine getirildiğinden memnun olana kadar transfer tamamlanamadı.

BBC Radio 5'de Güney Amerika futbol uzmanı Tim Vickery canlı:

Ederson, Claudio Bravo'ya göre çok daha farklı, daha büyük, daha fiziksel açıdan heybetli ve daha genç kaleci.

Ayaklarıyla yetenekleri var ve büyük bir tekmeleme kurnazlığı var, ki bu paradoksal olarak City'in rakibin basını biraz geride bırakarak Savunma oyuncusu olmasına yardımcı olabilir. Topa güvenmekte görünüyor, ancak bu tarzla nasıl baş edeceği kulüpte yaptığı iş için çok önemli olacak.

İçinde Manuel Neuer varmış gibi görünüyor. O büyük ve komuta ediyor; O çizgiden çok hızlı bir şekilde çıktığında o çelik sandığı var. Gerçekten çok umut verici bir kaleci görünüyor, fakat İngilizce'nin neye benzediğinden emin değilim, bu yüzden iletişim bir sorun olabilir.

Bravo ve Hart için şimdi ne olacaktı?

Ederson Brezilya'nın 23 yaş altı tarafında oynadı ancak henüz tam uluslararası ilk çıkışını yapacak. Ancak, iki maç için takımda - Cuma günü Arjantin ve Salı günü Avustralya'da.

Şehir müdürü Pep Guardiola bir süre Ederson ile ilgileniyor ve sezonun sonunda Willy Caballero'yu serbest bırakarak takımında yer açtı .

Gelişi, Barcelona'nın Joe Hart'tan City'in bir numaralı olarak devralınması nedeniyle zor geçen ilk sezonda Claudio Bravo'ya baskı yapıyor.

İngiltere'de kaleci Hart, sezonluk bir krediden sonra Torino'dan ayrıldı. Mart ayında BBC Sport'a City'de "şartlara fazla" olduğunu söyledi ve kendisinin kulüp için tekrar oynarken görmediğini söyledi.

Monaco'nun Portekizli oyun kurucu Bernardo Silva'nın 43 milyon dolarlık gelmesinin ardından Ederson'un anlaşması, Guardiola'nın yaz aylarında ikinci kez imzalandı.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image