Arama

Elazığ’a Sivil Toplum Merkezi Şart

8 yıl önce

JCI Elazığ Yönetim Kurulu Üyeleri, Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret ederek, genç girişimciler olarak Elazığ ili için önemli konular hakkında görüş bildirdi.

Elazığ’a Sivil Toplum Merkezi Şart
ad image
ad image

Elazığ Valiliğine atanan Murat Zorluoğlu’na hoşgeldin ziyareti gerçekleştiren JCI Elazığ Yönetim Kurulu Üyeleri, çözüme kavuşması gereken ve Elazığ ile ilgili öncelikli konular hakkında hazırladıkları dosyayı sundular. Ziyaret hakkında bir değerlendirme yapan JCI Elazığ Başkanı Cihan ADA; “Öncelikle yeni görevinizde başarılar dileriz. Dernek üyelerimizle birlikte ilimiz için yapılacak tüm çalışmalarda ortaklık kültürü ile hareket ederek katkı sağlayacağımızı ifade etmek istiyorum. Elazığ için önemli ve çözümü noktasında ilimize fayda sağlayacak konu başlıklarını tarafınıza bilgi edinmek üzere hazırladık. İlimizdeki resmi kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve paydaşlar şehirle ilgili önemli konularda sizlere bilgiler aktarıyor ve aktarmaya da devam edecekler. Bizler de genç girişimciler olarak bu ziyaret vesilesiyle ilimizle ilgili gördüğümüz çözüm bekleyen bazı konularda sizlere önerilerde bulunmak istedik. Bu konular arasında ilimizdeki yatırım ve istihdamı artırmak üzere Teşvik Yasasında yapılması gereken revizyonlar, Fırat Kalkınma Ajansı tarafından sunulan destek oranlarının artırılması, ekonomik alanda sektörel kümelenmenin hızlandırılması, yıllardır çözüm bekleyen fuar alanının yapımı ve ihtisaslaşacak ve Elazığ’ı simgeleyecek fuar organizasyonlarının yapılması ilimizle ilgili önemli ekonomik konulardır. Tabii ki geçmiş köklü ve derin bir tarihe sahip Elazığ’ın mutlak suretle bir Kent Müzesine kavuşması gerekiyor, bu konuda Valilik için yapılan yeni binanın bitimiyle birlikte, şu anda kullanılan mevcut alanin Kent Müzesi olarak hizmete alınması, Harput içerisinde de benzer bir uygulamaya gidilerek burayı ziyaret eden yerli-yabancı turistlere Harput kültürünün anlatılması çok faydalı olacaktır. Son olarak ilimiz için önemli gördüğümüz bir konu ise Sivil Toplum Merkezi oluşturulması. Gelişmiş toplumlarda önemli bir yeri olan Sivil Toplum Kuruluşlarının kullanımına yönelik bir merkez oluşturulması ciddi bir sorunu ortadan kaldıracaktır. Özellikle ekonomik gücü daha zayıf olan STK’ların kullanımına yönelik, birden çok toplantı ve organizasyon alanı bulunan, STK’ların resmi defter ve işlemlerini yapabilecekleri bir mekan oluşturulabilir. Bu alan içerisinde 250 kişilik, 100 Kişilik, 20 kişilik salonlar oluşturularak STK’ların burada toplantı ve etkinliklerini yapmalarına imkan sağlanabilir. Böylelikle daha güçlü bir sivil toplum desteği sağlanmış olmakla birlikte, bu kuruluşların organizasyon yaparken mali yükümlülükleri daha az olmuş olur. Biz bu görüşlerimizi Sayın Valimize aktarabilme imkanı bulduğumuz için kendisine teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

 

Vali Murat Zorluğu ziyaretleri için JCI Elazığ ekibine teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image