Arama

Elazığ’da Tarım Destekleme Projelerine Desteğiniz Nedir

9 yıl önce

CHP Genel Sekreter Yardımcısı Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Projelerini sordu.

Elazığ’da Tarım Destekleme Projelerine Desteğiniz Nedir
ad image
ad image

Demirçalı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’in yazılı yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 5648 sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanunu anımsattı, “Yasada, Proje ve faaliyet başvurularını almak, bunların ön incelemeleri ile yerinde kontrollerini yapmak, proje ve faaliyetleri başvuru şartları, değerlendirme ve seçim kriterlerine göre değerlendirmek” kurumun görev ve yetkileri arasında sayılmaktadır. “ dedi.

 

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı’nın  Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker’den yazılı yanıt istediği sorular şöyle:

 

“1-Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna kaç proje ve faaliyet başvurusu yapılmıştır?

 

2-Ülkemizde kabul edilen proje ve faaliyetlerin tahakkuk miktarı ne kadardır? Ne kadar ödeme yapılmıştır?

 

3-Elazığ ilimizde, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna kaç proje ve faaliyet başvurusu yapılmıştır? Bu başvurulardan kaçı kabul edilmiştir?

 

4-Elazığ ilimizde kabul edilen proje ve faaliyetlerin tahakkuk miktarı ne kadardır? Ne kadar ödeme yapılmıştır?

 

5-Proje ve faaliyetler için Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynak miktarı ne kadardır?”

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

            Aşağıdaki sorularımın Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehmet Mehdi EKER tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

5648 sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un 4’üncü maddesi 1’inci fıkrası (b) bendinde “Proje ve faaliyet başvurularını almak, bunların ön incelemeleri ile yerinde kontrollerini yapmak, proje ve faaliyetleri başvuru şartları, değerlendirme ve seçim kriterlerine göre değerlendirmek” kurumun görev ve yetkileri arasında sayılmaktadır. Bu bağlamda:

Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna kaç proje ve faaliyet başvurusu yapılmıştır?


Ülkemizde kabul edilen proje ve faaliyetlerin tahakkuk miktarı ne kadardır? Ne kadar ödeme yapılmıştır?
Elazığ ilimizde, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu yana, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumuna kaç proje ve faaliyet başvurusu yapılmıştır? Bu başvurulardan kaçı kabul edilmiştir?
Elazığ ilimizde kabul edilen proje ve faaliyetlerin tahakkuk miktarı ne kadardır? Ne kadar ödeme yapılmıştır?
Proje ve faaliyetler için Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynak miktarı ne kadardır?

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image