Arama

Hintli kadın yeni Everest ikilisi rekorunu kırdı

6 yıl önce

Bir Hintli, Everest Dağı'na bir hafta içinde, en hızlı çift yükseliş için yeni bir kadının rekoru için iki kez tırmandı.

Hintli kadın yeni Everest ikilisi rekorunu kırdı
ad image
ad image

 

Turizm mevkisi Gyanendra Shrestha, 37 yaşındaki 37 yaşındaki anne Anshu Jamsenpa, 16 ve 21 Mayıs'ta zirveye çıktı ve BBC Nepali'ye doğruladı.
Bir kadının çift çıkışında geçerli Guinness rekoru yedi gün.
Bayan Jamsenpa'nın tırmanış haberleri, hafta sonlarında dağda en az üç dağcı öldürülürken geldi.
Bir Avustralyalı Tibet tarafında öldü, bir Slovak ve bir Amerikalı Nepal tarafında öldü. Kurtarıcılar, zirveye ulaştıktan kısa bir süre sonra ortadan kaybolan dördüncü bir tırmanıcıyı Hindistan'dan bulamadılar.
Yüzlerce dağcı, gelecek ay içerisinde muson yıkılmadan önce dünyanın en yüksek tepe noktasını ölçeceklerini ümit ediyor.

Hindistan'ın Arunaçal Pradesh eyaletinde olan Bayan Jamsenpa, Everest'in çift yükselişini kaydettiği ikinci kez. Daha önceki başarısı 2011'de, ancak bu yükselmeler 10 gün ara veriyordu.
Nepal'in turizm bakanlığı tarafından onaylandıktan sonra tırmanışlarını kaydetmek için şimdi Guinness World Records'a başvurması gerekecek.
Şu anki kadın rekoru 2012'de Nepal dağcı Churim Sherpa tarafından belirlendi.
İki küçük yükselmesinin dışında, Bayan Jamsenpa da 2013'te dağın hacmini ölçeklendirdi.
Kocası Tsering Wange, BBC'ye yaptığı açıklamada, planının her iki kez iki kez yükselmesi gerektiğini söyledi ancak ikinci girişiminde çığ nedeniyle 2014 yılında başarısız oldu ve 2015 yılında yıkıcı Nepal depreminden dolayı ikinci girişim başarısız oldu.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image