Arama

Little Boy Blue: Rhys Jones'a ve katili gerçekten ne oldu?

6 yıl önce

ITV, ülkeyi şok eden mantıksız bir cinayetten on yıl sonra hikayeyi yeni dört bölümlü bir drama çevirdi.

Little Boy Blue: Rhys Jones'a ve katili gerçekten ne oldu?
ad image
ad image

Little Boy Blue (24 Nisan'da saat 9'da başlıyor) 11 yaşındaki Liverpoollu çocuk Rhys Jones'un yerel bir gangster tarafından öldürüldüğünü ve futbol antrenmanından eve dönerken yeniden ziyaret edildiğini tekrarladı.

Rhys Jones nasıl öldü?

22 Ağustos 2007 akşamı, Jones iki kamçı arasındaki çatışmada bir pub otoparkını geçerken yakalandı. Sean Mercer - Croxteth Crew adlı bir grupta 16 yaşındaki - rakip Strand Gang'ın iki üyesine ateş ederken, BMX bisikletiyle bisiklet sürüyordu. İki çete için, Strand Çetesi'nden birinin bir Croxteth Mürettebat üyesinin öldürülmesinin yıldönümünden bir gün önce, anlamlı bir tarihti. Ancak masum bir seyircinin Jones'u, bu kavga hakkında hiçbir fikri yoktu. Mercer'ın başıboş kurşunlarından biri boynundaki 11 yaşındaki çocuğa çarptı ve haydut olay yerinden kaçtı.

Jones'un futbol antrenörlerinden biri çekimden haberdar edildi ve annesini Melanie'yi ölen yattığı otoparka yöneltti. Paramedikler bir buçuk saat geçirdikten sonra onu canlandırmaya çalıştı ancak oğlanın hayatını kurtaramadı.

Topluluk ölümüne nasıl tepki verdi?

Cinayet, ulusal bir isyan yarattı ve yerel topluluktan bir şefkat dalgasıyla karşılandı. Parlak renklerde ve futbol şeritlerinde (anne-babanın önerisinde olduğu gibi) giyinmiş cenaze törenine 2500'den fazla kahraman katıldı; Rhys'in sevilen futbol kulübü Everton'ın takım formalarında ortaya çıktı. 28 Ağustos'da Liverpool'un Toulouse'a karşı oynadığı maçta her iki takım da saygı durmadan siyah koltukaltlarını sahaya çıkardı.

Rhys Jones'un ailesi şov hakkında ne düşünüyor?

Jones'un ailesi Melanie ve Steve, yeni seriyi oğullarını onurlandırmak için gördüklerini söylediler. "Bizim için çok önemli ve diğer oğlumuz Owen hafızasını canlı tutmak için" dediler, çiftin yakalamak için umutsuzluğa düştüğü hikayenin bir kısmı Jones'un ölümüyle katilin mahkumiyeti arasındaki yorucu bekleyiş.

Little Boy Blue'daki bir sahne, olay yerinde yas tutanların Jones'a nasıl haraç bıraktığını gösteriyor
Little Boy Blue'daki bir sahne, olay yerinde Jones'a ölenlerin nasıl haraç verdiğini gösteriyor KREDİ: ITV
Oğullarının ölümünden sonraki aylarda Melanie ve Steve, katilin Everton'un evindeki Goodison dışında çekilen görüntülerde öne çıkması için birkaç duygusal istekte bulundu. Sonuçta, Mercer'in suçtan yargılanması sekiz ay sürdü. "Biz, altındaki baskının, acı çeken ağırlığın bize ne kadar yük bindiğini, sonsuz beklemenin, Rhys için adalet elde edip edemeyeceğimizin bilinmemesi için bir ailenin parçalayabileceğini göstermek istedik" dediler.

Polisin katili suçlaması neden bu kadar uzun sürdü?

Polise katil olarak Mercer'ı isimlendiren düzinelerce isimsiz açıklama çağrısı yapıldı, ancak yerel gençler çetesinden korktu ve kendisini kayıtlara geçirdi. Mercer izlerini dikkatle örttü, elbiselerini yaktı ve atış sırasında attığı bisikletin sökülmesini sağladı, bu nedenle suçla bağlantılı olan çok az sert kanıt vardı.

Cinayetten sadece 20 dakika sonra silahı elden çıkarmanın bir yolunu bulmuştu. Mercer çabucak kurtulacağını biliyordu: Yerel polise çok iyi tanınmıştı ve iki yıl içinde 80 kez polis memurları tarafından sokakta durdurulmuştu. Bayan Jones ölmekte olan oğlunu otoparkta tutarken, katil temiz antetli bir sicili olan bir yerel çocuğun evine varıyordu ve antik Smith & Wesson revolverini almak zorunda kaldı.

Dehşete düşmüş oğlan Birinci Dünya Savaşı'ndaki silahı köpeğin köpek kulübesinde sakladı, daha sonra tavanına taşındı - burada, ergenlik çocuğu bir aile tatili sırasında ülkenin dışındayken keşfetti.

Mercer vurulduktan birkaç gün sonra tutuklandı ancak yakında serbest bırakıldı. Atıştan sekiz ay sonrasına kadar, silahını gizleyen genç "süper saçaklar" tarafından adlandırıldıktan sonra, sonunda suçlandı - ancak polisin dehşete maruz kalan gençleri tanıklık etmesi için ikna etmesi aylar aldı. Deneme sırasında Boy X olarak bilinen genç, yeni bir isim verildi ve tanık koruma şemasına yerleştirildi. Dikkate değer bir şekilde, avukatları yetkilileri birinin ateşli silahla yakalanan herkes için olağan kurallardan feragat etmeye ikna ettiler. CPS avukatı Helen Morris daha sonra "Yasalarımızın bize izin vermiş olduğu sınırları zorlamak için elimizdeki tüm yasal araçları kullandık" dedi.

Mercer en az 22 yıl hapse mahkûm edildi ve tutuklu kaldı. Kısa bir süre önce Yorkshire Ripper Peter Sutcliffe'nin de hapsedildiği Durham'da HMP Frankland'a taşındı ama - Sun'a göre - i

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image