Arama

Macron ve Le Pen, Fransa seçim seçimlerinde

6 yıl önce

Fransız seçmenler, ülkeyi bölen öngörülemeyen bir kampanya sonrasında bir sonraki cumhurbaşkanını seçiyor.

Macron ve Le Pen, Fransa seçim seçimlerinde
ad image
ad image

 

İkinci tur yarışması, 39 yaşındaki eski yatırım bankacısı olan merkez sağcı Emmanuel Macron'ı sağcı milliyetçi Marine Le Pen'e karşı sokuyor 48.
Seçmen katılımı yerel saatle (GMT 10:00)% 28,2 oldu ve önceki başkanlık seçimlerinden düşüktü.
Sonuçlar, AB'nin geleceğini etkileyebileceğinden, oy Avrupa'da yakından izleniyor.
Anketler Pazar günü saat 08: 00'de (GMT 06:00) metropol Fransa'da açıldı ve saat 19:00 (17:00 GMT) saatlerinde kapandı.
Anket istasyonları, yerel saatle (18: 00 GMT) 20: 00'e kadar bazı büyük şehirlerde açık kalacak ve sonuçların, kapandıktan hemen sonra bildirilecek olması nedeniyle erken tahminlere sahip olacak.
Güvenliği sağlamak için 50 binin üzerinde polis memuru görevlendirildi.
Seçmenlerin karşılaştığı seçim nedir?
İki aday, seçmenlere Fransa'nın farklı görüşlerini sundular.
Liberal bir merkezci olan Bay Macron, iş dünyası yanlısı ve Avrupa Birliği'nin (AB) güçlü bir destekçisiyse Le Pen, Fransa'nın ilk göçmenlik önleme programını başlattı.
Fransa'nın euroyu yerel ekonomide terk etmesini ve Fransa'nın AB üyeliği konusunda referanduma gitmesini istiyor.
Anketler, Bay Macron'un oylamayı kazanacağını öne sürdü ancak analistler, çekimser oranların yüksek olması şansını zayıflayabileceğini söyledi.
Öğle saatine kadar katılım, 2012 seçimlerinden (% 30.7) ve 2007 seçimlerinden (% 34.11) daha düşük oldu.

Fransa, ilk kadın liderini ya da şimdiye kadarki en küçüğünü seçecek.
Anket, eşi benzeri görülmedi çünkü ne aday bir ana akım siyasi partiden.
Birinci tur oylamada Fransız seçmenler on yıllardır yönetilen iki büyük siyasi parti olan Sosyalistler ve Cumhuriyetçiler'i reddetti.
Randevu, Avrupa çapında da izlenecek, çünkü Almanya ve İngiltere'deki seçimlerin öncesinde ve İngiltere'nin AB çıkışını müzakere ettiği sırada.

Bu bir saldırı saldırısı ile ilgili ne gibi?
Cuma akşamı, resmi olarak sona eren kampanya başlamadan kısa süre Bay Macron'un En Marche! Siyasi hareketi, çevrimiçi olarak yayınlanan belgelerin bulunduğu "büyük" bir kesmenin kurbanı olduğunu söyledi.
Macron ekibi, gerçek belgelerin sahte belgelerle karıştırıldığını ve seçim makamları, medyayı ve kamuoyunu, saldırının ayrıntılarını yaymakla katı seçim kurallarını ihlal edeceğini ve cezai yaptırımlar getireceği konusunda uyardığını söyledi.
En Marche, Rus korsanlarının suçlanmasıyla geçen yıl yapılan ABD'li cumhurbaşkanlığı seçimlerinde saldırıyı, Demokrat Parti e-postalarının sızıntısıyla karşılaştırdı.
Bay Macron daha önce Moskova'yı kendisine Rusya'da şiddetle inkar eden siber saldırıları hedef aldığı suçlamasında bulundu.
Cumartesi günü, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande saldırıya "cevap verme" sözü verdi .
Kampanyadaki ana konular neler?
Ekonominin yönetimi, güvenliği, göçü ve Fransa'nın AB ile olan ilişkileri kampanyada öne çıkıyor.
En önemli konulardan biri de neredeyse% 10 dolayında olan ve 28 AB üyesi ülkede sekizinci sırada olan işsizlik. 25 yaş altı dörtte biri işsiz.
Fransız ekonomisi, 2008 mali krizinden yavaş bir iyileşme kaydetti ve her iki aday, derin değişikliklere ihtiyaç olduğunu söyledi.

Le Pen, emekliliğin yaşının 60'a düşürülmesini ve "Fransız borcunu reddetme" ni istiyor, bu da büyük oranda yabancılar tarafından el konuluyor.
Bay Macron, kamuda 120 bin kamu işini kesmek, kamu harcamalarını 60 milyar avro azaltmak (50 milyar dolar, 65 milyar dolar), yatırıma milyarlarca yatırım yapmak ve işsizlik oranını% 7'nin altına düşürmek istiyor.
Devamını oku: Sonraki cumhurbaşkanının karşılaşacağı ekonomik zorluklar
Dış politika üzerine Bay Macron, Rusya ile olan herhangi bir yakınlaşmaya karşı çıktı. Le Pen, yakın zamanda Moskova'da Vladimir Putin ile bir araya geldi ve daha önce Rusya'nın 2014 yılında imzaladığı Kırım'ın onaylanmasını onayladı.
Kazanan ne kadar güç sahibi olacak?
Başkanlık seçimlerinde 11 ve 18 Haziran'da yapılacak yasama seçimleri izlenecek.
Başkanlık görevini kim kazanırsa, bu önemli seçimlerde önerilerini itmek için parlamento çoğunluğunu kazanmak istiyorsa iyi performans göstermesi gerekecek.
Bununla birlikte, yeni politik hareketi kurmak için Hollande Sosyalist yönetiminden ayrılan Bay Macron'un şu anda milletvekili yokken, Bayan Le Pen'in yalnızca ikisi var.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image