Arama

Yunanistan'daki Afgan Göçmenler Daha İyi Bir Tedavi Protestosuna Katılıyor

6 yıl önce

Afgan göçmenleri ve destekleyici eylem grupları düzinelerce Salı günü Atina'da daha iyi tedavi talebinde bulundu ve sığınma hakkı tanınmayan kişilerin Türkiye'ye gönderilmesinin durduruldu.

Yunanistan'daki Afgan Göçmenler Daha İyi Bir Tedavi Protestosuna Katılıyor
ad image
ad image

 

Kartları taşıyan erkekler, kadınlar ve çocuklar, tüm mültecilere , ekonomik müttefikler değil, savaş mülteci olduklarını söyleyerek eşit haklar talep ettiler. İltica başvuru işlemlerinin çok uzun sürdüğünü ve kamplardaki yaşam koşullarının kötü olduğunu iddia ediyorlar.

Protestocular önce Göç Politikaları Bakanlığı binasına, ardından Atina'nın merkezindeki Avrupa Komisyonu temsilciliklerine yürüdüler.

Afgan göçmenler, ülkesinin savaşta olduğunu ve hayatlarını kurtarmak için kaçtıklarını iddia ediyor. Bazıları diğer Avrupa ülkelerinde aileleri ile yeniden bir araya gelmelerini istedi.

Ayrıca, sığınma hakkına sahip olmayan kişilerin Türkiye'ye geri dönmesini öngören AB-Ankara sözleşmesinin iptal edilmesini istiyorlar.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image