Arama

Arielle Stefania Genel Müdürü Barış Durmuş İle Röportaj

8 yıl önce


Arielle Stefania Genel Müdürü Barış Durmuş İle Röportaj
ad image
ad image

2011 Yılında Barış Durmuş’un yönetiminde sektöre giriş yapan PROJE TURKUAZ; tadilat, dekorasyon ve ahşap üretimi alanında kısa sürede Türkiye’nin yükselen değeri olmuş. Bugün yoluna emin adımlarla devam eden firmanın hedefleri de çok büyük.

Proje Turkuaz sektörde belli bir süre yol aldıktan sonra inşaat malzemeleri ve dekorasyonun yanı sıra  ürün grupları arasına  mutfak ve banyo mobilyasını da dâhil etmiş. Barış DURMUŞ firmasının kısa sürede büyümesini yaptığı işlerde her zaman müşterilerinin memnuniyetini ön planda tutmasına bağlıyor. DURMUŞ  almış olduğu dekorasyon işlerini çiziminden, malzeme seçimine, projenin sunumundan uygulamasına tüm organizasyonu deneyimli mimari ve usta kadrosu ile yapıyor. Bu kadronun oluşturulmasının günümüzde hiç de kolay olmadığını dile getiren genç iş adamı yaptığı dekorasyon işlerinde ahşap sektöründeki eksiklikleri gözlemledikçe açıkları tespit etmiş. Dekorasyon işlerinde hep en iyisini için mücadele eden Durmuş, firmasının bu sektöre girmesinde müşterilerinin ahşap konusundaki isteklerinin ve bu isteklerin sorunsuz yerine getirilebilmesi için yapılan planların önemli rolü olduğunu söylüyor. İnşaat sektörüne hızlı ve etkili bir giriş yapan Barış Durmuş’un,  İstanbul’a gelişi ve sektöre giriş öyküsü de oldukça ilginç.

İzmir’in Selçuk ilçesinde doğan ve babasının yanında ticaretle iç içe büyüyen Durmuş, okul yıllarında dahi ticaretten kopmamış. Tekstil Tasarım bölümünde eğitimine davam ederken babasının işleri sebebiyle öğrenimine ara vermiş. Belli bir süre ailesine ait işlerle ilgilendikten sonra İzmir’de yaptıkları ticareti geliştirmek istemiş fakat planladığı zemini elde edemediğini düşünen girişimci iş hayatına İstanbul’da devam etme kararı almış. 2010 yılında İstanbul’a yerleşen Barış DURMUŞ bugün dev markalarla yarışan hatta sektöründe birçok firmayı geride bırakan bir işletmenin başında bulunuyor.

İlk olarak Ortaköy’de gayrimenkul danışmanı olarak İstanbul’da iş hayatına başlayan Durmuş, daha sonra seramik üretimi yapan fabrikalarda bölge temsilciliği ve bölge müdürlüğü yapmış.

Çalışkan ve girişimci kişiliği ile son çalıştığı seramik fabrikasının bölge müdürlüğünden ayrılıp yoluna tek başına devam etme kararı alan Durmuş bugün halen merkez olarak kullandıkları Avcılar E5 yolu üzerinde bulunan mağazalarından ilkini açmış. Seramik satışıyla sektöre girdikten sonra emin adımlarla yürürken ekibinin ilk mimari kadrosunu oluşturmuş ve dekorasyonla beraber restorasyon işlerine de başlamış. Bu süreçte sektörde işini en iyi yapan firmalar arsında olmak isteyen iş adamı ekibini hep en iyilerden oluşturmak için mücadele etmiş. Gün geçtikçe tasarım ve uygulamalarda kullandığı ekibe alanlarındaki usta isimleri transfer etmiş ve bugün övünerek ifade ettiği güçlü bir kadroya sahip.

Proje Turkuaz, evini, iş yerini, yaşam alanlarını yenilemek, şekillendirmek isteyen kişilerin, kurumların ve kuruluşların kısacası tasarım ve dekorasyon ihtiyacı duyan herkesin hizmetinde.  Proje Turkuaz,  müşterilerin A’dan Z’ye tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri imkân ve kadroya sahip bulunuyor. 

Firma yaptığı işlerde kesinlikle taşeron kullanmıyor. Çalışanların hepsi firmanın kendi bünyesindeki sigortalı personeller. Tesisatçısından elektrikçisine, ahşap işlerinden, seramikçisinden boya ve parkecisine kadar hepsi kadrolu çalışanı. Barış Bey bu kadroya müşterilerinin memnuniyeti açısından çok önem veriyor.   

MUTFAK VE BANYODA Arielle Stefania MARKASI

Proje Turkuaz ile restorasyon, dekorasyon hizmet i verirken, ahşap malzeme üretimi yapma sorumluluğunu da kendi üzerine alma gereği duymuş. Ahşap üretimine de giren Durmuş en büyük destekçisi olarak gördüğü kuzeni ile bir gece iş planı yaptıkları sırada Arielle Stefania ismini mutfak markaları olarak kurgulamış. Hiç yoruma bile açmadıkları bu isme bugün kullandıkları çok da güzel bir logo tasarlamışlar. Bu ülke adına kalıcı bir marka olacağına inandıkları bu isim ve logoyu firması adına tescil ettirmiş.

Arielle Stefania markası oluşturulurken, ilk başta Türkiye olmak üzere Fransa, Almanya ve İtalya’daki en iyi mutfak ve banyo mobilyası yapan firmalar örnek alınarak yola çıkılmış. İşçilikten, kullanılan malzemelere hatta kullanılan malzemelerdeki en küçük vidasına varıncaya kadar detayların olduğunu ifade eden Durmuş, ürettikleri her mobilyaya sanatçı olarak gördüğü ekibin bir eseri olduğunu söylüyor. Öyle ki, ürettikleri mobilyaları değil yurt içi, yurt dışına ihraç ettiklerinde bile montaj işini taşeronlara yaptırmıyorlar. Barış Bey’e bunun nedenini sorduğumuzda ise tüm samimiyeti ile gözlerimizin içine bakarak; biz her bir mobilyayı ruhumuzu vererek imal ediyoruz. Emeğimizi kendi ellerimizle son noktasına ulaştırana kadar kimseye teslim edemeyiz yorumunu alıyoruz.

FRANSADA TASARLANIYOR, TÜRKİYE’DE ÜRETİLİYOR

Arielle Stefania yüzde yüz Proje Turkuaz’ın markası olarak üretim yapıyor. Tasarımlar İtalya’dan esinlenerek firmanın Fransa Sentier, Paris’teki mimarlık ofisinde tasarlanıyor. Sonrasında Türkiye’deki ekip tarafından son uyarlamalarla geliştirilerek üretime alınıyor ve son tüketiciyle buluşuyor. 

İSTANBUL’DA ÜÇ ŞUBE

Proje Turkuaz ve Arielle Stefania markasının hedefinde İstanbul’daki şube sayısını artırmak var. Kısa bir süre içinde Beşiktaş veya Etiler lokasyonunda ikinci, Kadıköy’de de üçüncü mağazanın hizmete girmesi planlanıyor. Firma, İstanbul’un ardından Türkiye genelinde de markayı taşıyabilecek noktalarda şubeler açmayı hedefliyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image