Arama

Başkan Yanılmaz Mahalle Toplantılarını Sürdürüyor

9 yıl önce

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, 'Mahalle Toplantıları' kapsamında Doğukent Mahallesi sakinleriyle bir araya geldi.

Başkan Yanılmaz  Mahalle Toplantılarını Sürdürüyor
ad image
ad image

Başkan Yanılmaz, "Şehri birlikte yöneteceğiz" ilkesi doğrultusunda sürdürdüğü mahalle toplantılarını, bu hafta Doğukent Mahallesi'nde gerçekleştirdi. Ulu Camii Taziye Evi'nde Cuma namazı sonrasında vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yanılmaz, talep ve sorunları dinleyerek, çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

 

Başkan Yardımcıları ile birim müdürlerin de katıldığı ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Başkan Yanılmaz, "Bir şehri büyütmek istiyorsak, o şehre gelen yatırımcının önünü açmalıyız. Onlara güven vermeliyiz. Biz bunu sağladık. Elazığ'dan giden yatırımcılar geri gelmeye başladılar. Bu gençlerimize yeni istihdam alanlarının açılmasına vesile olacak" dedi.

 

BÖLGE HASTANESİ 3 BİN KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLAYACAK

 

Yapımı devam eden Bölge Hastanesi ile ilgili bir değerlendirmede bulunan Başkan Yanılmaz, "Üzerinde birçok fırtınalar estirilen Bölge Hastanesi ile ilgili olarak 'yapılmayacak, yok başka bir ile kaydırıldı' şeklinde bilgi kirliliği oluşturuldu. Bu hastane buraya yapılmasaydı bazı çevreler bundan büyük mutluluk duyacaklardı. Hastanemiz hizmete girdiğinde asgari 3 bin kişilik istihdam sağlanacak" diye konuştu.

 

EMRAH'A DESTEĞİMİZ SÜRECEK

 

Elazığ'ı makul ve mantıklı ortamlarda temsil eden herkese sahip çıktıklarını ifade eden Başkan Yanılmaz, 'O Ses Türkiye' yarışmacısı Emrah Güllü'nün başarısına değinerek, "Emrah kardeşimiz Elazığımızı temsil ediyor. Orada esasında Emrah birinci olmuyor, Elazığ birinci oluyor. Biz de kendisine destek oluyoruz. İnanıyorum ki desteklerinizle Emrah kardeşimiz önümüzdeki hafta Türkiye'nin birincisi olacak" diye konuştu.

 

EBEGEM 5 YIL SÜRESİNCE DEVAM EDECEK

 

Seçim öncesi vaatleri arasında yer alan iş garantili EBEGEM kursunun ilk mezunların verdiğini dile getiren Başkan Yanılmaz, Elazığ Belediyesi olarak ilk önce sektörel bazda ihtiyaç duyulan ara eleman açığını tespit ettiklerini, ardından da bu alanda eğitim verdiklerini kaydetti. Yanılmaz,  "Mağaza Satış Elemanı kursumuzdan mezun olan arkadaşlarımız, sertifikalarını alarak işe başladılar. EBEGEM bünyesindeki eğitimlerimiz 5 yıl boyunca devam edecek. Biz ayda 50-60 kardeşimizi istihdam edilecek konuma getirirsek, hem bu kardeşlerimize iş imkânı sağlamış oluruz, hem de Elazığ ekonomisine katkı sağlamış oluruz" dedi.

 

ULAŞIMDA 10 ADET YENİ OTOBÜS HİZMETE SUNULUYOR

 

Toplu taşımada kullanılmak üzere 10 adet yeni otobüs aldıklarını ve kısa sürede hizmete sunacaklarını belirten Yanılmaz, "Bu sayede hem ring seferlerinin, hem de normal seferlerin süresi kısalmış olacak. ELBÜS devreye girdikten sonra ise Doğukent'in doğuda olması bir şanssızlık değil, şans olacaktır" ifadesini kullandı.

 

HEDEFİMİZ ELAZIĞ'I CAZİBE MERKEZİ YAPMAK

 

Hedeflerinin Elazığ'ın bölgenin en cazip, en güvenilir ve en huzurlu merkezi haline getirmek olduğunu belirten Başkan Yanılmaz, bu doğrultuda Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ASELSAN ile teknoloji antlaşması imzaladıklarını kaydederek, şunları söyledi: "ASELSAN Türkiye'de il bazında ilk çalışmasını Elazığ'da gerçekleştirecek. Elazığ'da en son teknolojiyi kullanacağız. Elazığ yatırımlarıyla diğer illere örnek olacak."

 

KAPALI SPOR SALONU PROJESİ ONAY BEKLİYOR

 

Doğukent'e yapılacak kapalı spor salonunun projesini hazırlayarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'na onay için gönderdiklerini anlatan Başkan Yanılmaz, "Bin kişilik spor salonumuz için onay geldiğinde derhal ihalesini yaparak, çalışmalara başlanacak" dedi.

 

BELEDİYE MECLİSİ TERK EDİLECEK YER OLAMAZ

 

Başkan Yanılmaz, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Değerli hemşerilerim, bir konuyu daha sizlerle paylaşmak istiyorum. Bildiğiniz gibi tüm bu hizmetlerimizi sizlerin desteğiniz ve bizlere güveniniz sayesinde gerçekleştiriyoruz. Birçok hizmetimiz belediye meclisimizin de onayından geçiyor. Şeffaf yönetim ilkemiz gereği yaptığımız her icraat meclisimizde tartışılıyor. Şubat ayı meclisimizde geçmişte yapılan bir işlem için daha detaylı araştırma yapması için bazı meclis üyesi arkadaşlarımıza meclis görev verdi.

 

Bir sonraki toplantıda ise bu konuda kendisine verilen görevi yeterince araştırmadığından hareketle MHP’li meclis üyesine “dersinize iyi çalışarak gelin” ifademize karşılık bu üyenin gösterdiği meclisi terk etme tepkisi, hem kendisine verilen temsil görevi, hem de siyasi etik kuralarıyla bağdaşmayan bir tavır olmuştur. Bizim Meclisteki çoğunluğumuz her kararı almak için yeterlidir. Ancak biz bunun yerine her komisyonumuza muhalefetten üye alıyoruz. Bu konuda çok şey söylemeye gerek yok. İnanıyorum ki siz gereken cevabı verirsiniz.”

 

Mahalle Muhtarı Muhammed Coşkun ise belediye tarafından mahallelerine sunulan hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, sorunlarıyla ve talepleriyle ilgili hazırladıkları dosyayı Başkan Yanılmaz'a takdim etti. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image