Arama

Doğu Türkistan Kan Ağlıyor,Haberin Var Mı ?‏

9 yıl önce

Aktif Sağlık-Sen Elazığ Şube Başkanı Ümit Karataş;''Çin Yönetiminin zulmünden kaçarak Tayland'a sığınan 367 Müslüman Uygur Türk'ünün Türkiye ye getirilmesini ve vatandaşlık verilmesi gerektiğini'' söyledi.

Doğu Türkistan Kan Ağlıyor,Haberin Var Mı ?‏
ad image
ad image

Çin Yönetiminin Doğu Türkistanlı soydaşlarımıza uyguladığı  zorlu yaşam koşullarından ve baskılardan kaçarak, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 367  Müslüman Uygur Türk'ünün  Tayland’da yakalanarak gözaltına alındığını ve  o zamandan beri Tayland’ın iki ayrı bölgesindeki 6 ayrı kamptaki cezaevlerinde tutulan Uygur Türkleri’nin çileli bekleyişinin  sürdüğünü dile getiren Başkan Karataş sözlerine şöyle devam etti;''Çin makamları, sığınmacı Uygur Türkleri’nin iade edilmesini Tayland makamlarından talep etmektedir. Bugüne kadarki baskıcı uygulamaları ve insan hakları konusundaki kötü şöhreti tüm dünya tarafından bilinen Çin’in iade talebi Tayland tarafından kabul edildiği takdirde, sığınmacı Uygur Türkler’i idam edilme tehlikesi ile karşı karşıyadır.


Uygur Türkleri’nin Çin’e iade edildikleri takdirde idam edilmeleri söz konusu iken, üstelik Türkiye makamlarının da sığınmacıları kabul edeceğini bildirmesine rağmen, Tayland’ın, iade kararı vermesi halinde bir insanlık suçu işlemiş olacağı tartışmasızdır.


Umutlarını, Türkiye’ye bağlayan analar, bacılar, bilin ki Müslüman Uygur Türkleri sahipsiz değildir. Bu davaya sahip çıkmayanlar, özünü kaybetmiş değerlerden yoksul zalimin karşısında susan dilsiz şeytanlardır. Doğu Türkistan davası bizim davamızdır. Doğu Türkistan bizlerden bir parçadır. Doğu Türkistan’da yaşayan kardeşlerimiz bizim canımızdır.
Bu ses artık yankı bulmalı ve insanlığın vicdanı  Doğu Türkistan için harekete geçmelidir. Gün susma günü değil, her ne pahasına olursa olsun Müslümanların, mazlumların haklarını savunma günüdür. Ayrıca Doğu Türkistan davası dar ırki kalıplara indirilecek sadece Türkün veya Kürdün veya Arabın davası değil Doğu Türkistandavası tüm Müslümanların davasıdır.


Mısır, Filistin, Suriye için gösterilen hassasiyetin Müslüman Uygur Türkleri için de gösterilmesini istiyoruz.


Buradan bütün Elazığ’a, Türkiye’ye ve Müslümanların yaşadığı bütün coğrafyalara sesleniyoruz; Çin mallarını almayın ve bunu herkese anlatın!  Dünyada “ben insanım” diyen herkesi ve bütün dünyayı Çin mallarını boykota çağırıyoruz. Bırakın Çin malı almayı, Çin malı satan mağazalardan alışveriş dahi yapmayın diyoruz. Yeryüzünü sömürenlere karşı verilecek en güzel mücadelelerden birisi de budur.


Eğer alışveriş yaparken  ucuz diye Çin malı alırsanız, Urumçi, Kaşgar, Doğu Türkistan’da yapılan zulme ortak olmuş olursunuz. Aldığınız her Çin malı, Doğu Türkistan’da Uygurlu kardeşlerimize sıkılan bir kurşundur ve bu nedenle çin mallarını boykot edilmesini istiyoruz.


İlgililerin bu zulme kayıtsız kalmamalarını ve Uygur Türkleri’nin bir an once özgürlüklerine kavuşmasını talep ediyoruz.Unutulmasın ki, UYGUR TÜRKLERİ YALNIZ DEĞİLDİR '' dedi.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image