Arama

Elazığ Belediyesi ve İHH'dan Suriye'ye 23 Tır Yardım Kampanyası

9 yıl önce

Elazığ Belediyesi ile İnsan Hak ve Hürriyetleri Vakfı (İHH) Elazığ Şubesi tarafından Suriyeli kardeşlerimize yönelik yardım kampanyası başlatıldı.

Elazığ Belediyesi ve İHH'dan  Suriye'ye 23 Tır Yardım Kampanyası
ad image
ad image

'10 Milyon İnsan Aç; Aş Ol Çare Ol Umut Ol; Elazığ Suriye'yi Unutma' sloganlarıyla başlatılan kampanya kapsamında, 23 tır un ve battaniye toplanması hedefleniyor.

 

Elazığ Belediyesi Suriye'de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak, vahşeti yaşayan Suriyelilere destek amacıyla İHH Elazığ Şubesi ile ortak bir yardım kampanyası başlattı.

 

Özellikle kış aylarında büyük gıda sorunu yaşanan bölge insanına destek amacıyla Belediye İş Merkezi'nde açılan büroda toplanacak un ve battaniye, kısa sürede bölgeye ulaştırılacak. Kampanyanın başlatılması nedeniyle düzenlenen törene, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ve İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Törende konuşan İHH Elazığ Şube Başkanı Metin Kılıç, Suriye'de krizin başladığı günden itibaren soruna hep duyarlı olduklarını ifade ederek, bugüne kadar Elazığ'dan bölgeye 27 tır yardım ulaştırdıklarını söyledi. Elazığ Belediyesi'nin katkılarıyla başlatılan bu kampanyayla toplanacak yardımların da kısa sürede bölgeye ulaştırılacağını dile getiren Kılıç, Elazığ halkının kampanyaya daha önceden olduğu gibi hassasiyet göstermelerini beklediklerini kaydetti.

 

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise kampanyanın önemine vurgu yaptığı konuşmasında, "Biz Müslümanlar olarak yeryüzündeki bütün mazlumların yanında olmamız gerektiğine inanan insanlarız. Şarktaki müminin ayağına diken battığında, garptaki müminin içinin sızlaması gerektiğine inanan insanlarız. Çevremizde Müslümanlara yönelik yapılan zulümleri hepimiz biliyoruz. Bunun en bariz örneğini devlet zulmü olarak Suriye'de yaşıyoruz. Suriye'deki Müslüman kardeşlerimiz ıstırap içinde, Suriye kan gölü halinde. Bugün İHH ile birlikte Suriye'deki kardeşlerimiz için bir yardım kampanyası başlatıyoruz.İHH hem yurt içinde, hem yurt dışında yapmış olduğu yardımlarla kendini ispat etmiş, bu işi en iyi şekilde yerine getiren yardım kuruluşlarımızdan biridir. Bütün Elazığlı kardeşlerimizin de bu kampanyaya destek vereceğini biliyorum" diye konuştu.

 

Açılan büronun bir merkez olduğunu ancak kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların ALO 153 hattını aramaları halinde de Belediye ve İHH'ya ait araçlarla yardımların istenilen noktadan alınabileceğini dile getiren Başkan Yanılmaz, "Rabbimin yeryüzündeki bütün zulümlerin yok olduğu günügöstermesinidiliyorum" dedi. Konuşmaların ardından edilen dualarla büronun açılışı yapılarak, kampanya başlatıldı. 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image