Arama

Elazığ TKDK’dan 13. Çağrıda Büyük Başarı

9 yıl önce

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Elazığ İl Koordinatörlüğü’ne 13. Başvuru Çağrı Döneminde 85 Milyon Lira yatırım tutarlı 42,5 Milyon Lira hibe destekli 65 proje başvurusu yapıldı.

Elazığ TKDK’dan 13. Çağrıda Büyük Başarı
ad image
ad image

10 Kasım 2014 tarihinde kurumun çıkmış olduğu 13. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında 12 Ocak-10 Şubat 2015 tarihleri arasında 187 Milyon Avro bütçeye sahip ilan kapsamında proje kabulü gerçekleştirildi. Bu çağrı döneminde, IPARD programı kapsamında Türkiye genelinde 3650 proje kabulü gerçekleştirilirken bu projelerin toplam yatırım tutarı 1,8 Milyar Lira oldu. Elazığ İl Koordinatörlüğü 187Milyon Avroluk bütçeden 85 MilyonLira yatırım tutarlı ve 42,5 Milyon Lira hibe destekli 65 proje kabulü gerçekleştirerekprogramdan yararlanan42 İliçinde 1. Sırada yer aldı.

 

Elazığ İl Koordinatörlüğü, bu dönemde 4 Süt İşleme Tesisi, 1 Süt Toplama Merkezi, 3 Et ve Et ürünleri İşleme Tesisi, 5 Meyve Sebze İşleme Tesisi (Soğuk Hava Deposu), 1  Su Ürünleri İşleme Tesisi,18 Arıcılık ve Tıbbi Aromatik Bitki Üretimi, 13 Yerel Ürün (tulum peyniri, orcik, dut ve pestil üretimi), 13 Kırsal Turizm (otel-restoran) ve 7 adet Kültür Balıkçılığı projesi kabulü gerçekleştirdi. Ayrıca bu projeler arasında yer alan 1 Yerel Ürün ve 1 Meyve-Sebze İşleme Tesisi (Soğuk Hava Deposu) projesi Program kapsamında “Yenilenebilir Enerji” desteğinden faydalanabilmek amacıyla başvuruda bulundu.

 

IPARD 2 Programı Avrupa Komisyonu Tarafından Onaylandı

 

2015-2020 yıllarını kapsayacak IPARD 2 programı 27 Ocak 2015 tarihinde Avrupa Komisyonu tarafından onaylandı programın yaklaşık bütçesi 1 Milyar Avro. Mevcut programa ek olarak bu programda manda sütü üretimine, kaz eti üretimine, yenilenebilir enerji üretimine, kırsal alanların altyapı düzenlemelerine, kültür mantarı üretimine ve yumurta tavukçuluğuna (yumurta tavukçuluğu sadece mevcut işletmelerin modernizasyonuna yönelik olacak şekilde) destek verilecek.

 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image