Arama

Elazığ'da Şorşor Deresi Projesi Hayata Geçti

8 yıl önce

Elazığ'ın yıllardır kanayan yaralarından olan Şorşor Deresi sorunu, çözüm aşamasına geldi. Elazığ Belediyesi, İlbank ve Devlet Su İşleri'nin ortak çalışmaları sonucu, Şorşor Deresi Projesi ihaleye çıktı.

Elazığ'da Şorşor Deresi Projesi Hayata Geçti
ad image
ad image

Ödeneğin gelmesi ve ihale aşamasının başlaması nedeniyle Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İlbank Bölge Müdürü Ali Tekateş, Belediye Başkan Yardımcısı Masar Ayas, İşletme ve İştirakler Müdürü Saim Erdoğan ile birlikte Şorşor Deresi'nde incelemelerde bulundular.

 

İLBANK BÖLGE MÜDÜRÜ TEKATEŞ:"BAŞKANIMIZIN İRADESİYLE ŞORŞOR DERESİ TOZLU RAFLARA KALDIRILMAKTAN KURTULDU"

 

Burada bir açıklama yapan İlbank Bölge Müdürü Ali Tekateş, "Elazığ'da çok büyük bir sorun haline gelen ve Belediye Başkanımızın ortaya koyduğunuz iradeyle bugünlere getirdiğimiz Şorşor Deresi Projesini uygulamaya geçiriyoruz" dedi.

 

Şorşor Deresi'nin ihale öncesi çalışmaların başladığını belirten İlbank Bölge Müdürü Ali Tekateş, "Bu Şorşor Deresi yapım işinin başladığı anlamına geliyor. Bu proje kapsamında Devlet Su İşleri, yağmur sularını ve Kırkgözeler mevkiindeki temiz suları taşıyacak. Yanlarına yapacağımız kolektör hatlarıyla da Elazığ'ın bütün atık sularını Gümüşkavak, Akçakiraz, Yazıkonak ve Mollakendi üzerinden arıtmaya ileteceğiz. Yine bu kapsamda aciliyet arz eden Abdullahpaşa'nın 6 km'lik hattını da yapıyoruz. Yeşildere Sokak'taki hatları da çalışmaya dâhil ettik. Üniversite'den gelen Azgın Deresi'ni de yine bu proje kapsamında yapacağız" diye konuştu.

 

"İHALE BİR BUÇUK AY İÇERİSİNDE SONUÇLANACAK"

 

İhale öncesi çalışmaların tamamlanmasının ardından projenin önümüzdeki 10 günlük süre içinde EKAP'tan ilan edileceğini dile getiren Tekateş, "Bir buçuk ay içinde ihaleyi sonuçlandırmış olacağız. Elazığ'ın yıllardır devam eden sorununu çözmüş olacağız. Bu konu üzerinde uzun zamandır çalışıyorduk. Ancak çeşitli sıkıntılarla karşılaştık. Tekrar etmek zorundayım. Bir hakkı teslim etmek zorundayım.

 

 

Elazığ halkına şunu açıklıkla ifade ediyorum ki, Belediye Başkanımızın iradesi olmasaydı, bu proje tozlu raflardaki yerini alacaktı. Ben bir Elazığlı olarak, aynı zamanda İller Bankası Bölge Müdürü olarak Başkanımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

HİCRET MAHALLESİ MUHTARI'NDAN BAŞKAN'A TEŞEKKÜR

 

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan ise problemin çözüm aşamasına geldiğinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bu proje demiryolu hattının altında kalan mahalleler için çok büyük bir nasip. Sizin başarılı çalışmalarınız sonucunda proje tamamlandı. Bu bölgede yaşayan herkes adına Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

BAŞKAN YANILMAZ:"ŞORŞOR DERESİ FİİLEN İHALEYE ÇIKTI"

 

Başkan Yanılmaz ise Elazığ'ın yıllardır kanayan yaralarından olan Şorşor Deresi ile ilgili çok önemli bir aşama kat ettiklerini ifade ederek, "Elazığ Belediyemiz, İlbank ve Devlet Su İşleri'nin birlikte çalıştığı kurumlar arası koordinasyonun çok güzel bir örneği olan Şorşor Deresi projesi, fiilen ihaleye çıktı. Projelerin bittiği, ihale ödeneğinin geldiği ve ihaleye çıkıldığı bu günde Şorşor Deresi'nin başındayız. Elazığ'da özellikle Hicret Mahallesi başta olmak üzere Aksaray, Kızılay ve Gümüşkavak mahallelerini çok yakından ilgilendiren ve yazın çekilmez durumda olan Şorşor Deresi, bu projeyle birlikte bir sayfiye alanı, bir rekreasyon alanı haline gelecek" diye konuştu.

 

"ARTIK SÖYLEMLERİN SONUNDA, FİİLİ İCRAATLARIN BAŞINDAYIZ"

 

Projede emeği olan tüm çalışanlara teşekkür eden Başkan Yanılmaz, şunları söyledi: "Çevre ve Şehircilik Bakanımız İdris Güllüce Bey'e, İlbank Genel Müdürümüze ve bu projede bir teknisyen gibi ekiplerimizle birlikte çalışan İlbank Bölge Müdürü Ali Tekateş'e çok teşekkür ediyorum. Biz şunu hep söylüyoruz kurumlar arası koordinasyon ne kadar iyi olursa, Elazığ'a da iyi hizmetler, büyük adımlarla gelecektir. Artık söylemlerin sonundayız, fiili icraatların başındayız. Şorşor Deresi de böylesi icraatların başıdır. Şorşor Deresi rekreasyon alanı bittikten sonra bu bölge, Elazığ'ın cazibe merkezlerinden biri olacaktır." 

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image