Arama

Fife'da ergen tarafından bulunan 'önemli' Roma gümüş saklaması

6 yıl önce

Gümüşü gördüğünde sadece birkaç ay kullanıyordu.

Fife'da ergen tarafından bulunan 'önemli' Roma gümüş saklaması
ad image
ad image

 

"Bu oldukça sıkıcı bir gündü" dedi. "103 metal detektörü ile bir araya geldim ve üç tarlada aradık ve hiçbir şey ortaya çıkmadı.

"Birdenbire bir miktar gümüş buldum ve bunu bir arkadaşıma gösterdim, o da Roma idi ve bundan sonra ilk günde başka 200 parça bulduk" dedi.

Hacksilver, ham külçeleri yapmak için kesilen gümüş nesnelerden oluşur.

Arkeologlar gümüşün Fife'a Roma dünyasından bir armağan veya ödeme olarak geldiğini düşünüyorlar.

Romalılar ordularının gücüne güvenemiyorlardı - ayrıca çevredeki kabileleri satın alarak imparatorluğun sınırlarını korumak için diplomatik çabalar gösterdiler.

Romalılar tarafından saldırıya uğradığı kadar, istif levhası sürülerek parçalanmıştı.

Roma gümüşü

Resim yazısıKüratörler, gümüşü bir araya getiriyorlardı

Küratörler, dört kere Roma parçacıklarının 300'den fazla fragmanın yeniden yapılandırılmasının yanı sıra, külçe kutulara nasıl parçalandığını inceleyen korkutucu bir yapboz bulmacasını üstlenmişlerdir.

David, "Bu benim ilk doğru bulmamdı.

"İlk başta ne kadar önemli olduğunu fark etmemiştim ama Milli Müzeler küratörleri ve konservatuvarlarının temizlemek için neler yapabileceklerini ve neler yapabileceğini incelemek için geldim ve görmek gerçekten heyecanlıydı. olduğunu.

"Şu an gerçekten farklı görünüyor, bir tarihin ortaya çıkması harika ve müzede sergileneceği için sabırsızlıkla bekliyorum."

David Hall metal dedektörlü

Resim yazısıDavid Hall, metal dedektörünü sadece birkaç ay boyunca gümüş rengine rastladığında kullanıyordu.

Roma gümüşü

Resim yazısıGümüş Ekim'de İskoçya Ulusal Müzesi'nde sergilenecek

National Museums İskoçya'nın başlıca küratörü Dr. Fraser Hunter şunları söyledi: "Yeni arkeolojik kanıtlar Roma sınır politikaları konusundaki anlayışımızı yeniden yazıyor ve gümüş bunun önemli bir parçasıydı.

"Etkileşimi ve realpolitiği gösteren büyüleyici bir karmaşık resim, Romalıların farklı ortaya çıkmakta olan sorunlarla başa çıkma yaklaşımlarını değiştirmesi ve yerel kabilelerin Roma" hediyelerinden "faydalanması .Dairsie istifi uluslararası anlamda önem taşıyor.

"Bu, saldırıya uğramış gümüş gemiler şeklinde gümüş külçelerin rüşvetlerini kullanan, rahatsız edici kabilelerle başa çıkmada Roma politikasının yeni bir safhası için en erken kanıtıdır.

"Bulucu David Hall'ı böyle bir bulguyu sahadan, laboratuvarlardan kamuya açık alanlara çevirmenin sonraki adımlarını göstermek çok güzel" dedi.

İskoçya'nın Erken Gümüş sergisi, MS'in ilk binyıl boyunca İskoçya'da altın değil gümüşün en önemli değerli metali haline geldiğini ilk kez gösterecek.

Yeni araştırma ve son arkeolojik keşifler İskoçya'da gümüşün ilk bin yılını çiziyor.

Etiketler :
Super Admin

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum

Beğendim
Bayıldım
Komik Bu!
Beğenmedim!
Üzgünüm
Sinirlendim
Bu içeriğe zaten oy verdiniz.

ad image
ad image
Yorumlar

ad image
ad image